Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Re: nincs cím

#683528 BudFox Előzmény: #683325

....nesze neked tegnapi nagy USA rally...meg jó gazdasági adatok...

a segélykérők száma megint emelkedik.

#683416 Pityke35 Előzmény: #683354

Lehet, h rossz a tippem, mert egy táguló ék vagy mija****om van h1-h4-en, ami nem shortos.

SP shorton gondókszok...…

#683354 Pityke35

SP shorton gondókszok....de hova a stop? :)

Szerk.

Beszálltam 1805.8...stop 1813.5 egy próbát megér talán.

#683337 banyaiz Előzmény: #683334

Egy olyan 50 k-s buxnál kipöröghetné magát ez a folyamat 2020-ig. Következő 7 évben.

Ha ez így lesz akkor valóban elmondhatjuk, hogy jobban teljesítünk. :) Addig szerénység. :)

#683336 banyaiz Előzmény: #683334

Ebben is van igazság.

De csak a nagyságrendek kedvéért, hogy mire gondolok.

Most snp 1800 körül van még hivatalosan válság van. EU-ról nem is beszélve amit a válság sokkal jobban érint.

Minden a tervek szerint megy elkezdik emelni a kamatot nagy jegybankok 2015 környékén sacc/kb.

Vmikor jön egy tisztító esés usában mondjuk jövőre. 10-20% rövid időre.

Aztán amikor elkapja a gépszíj a világot, hogy vége a válságnak javuló makrók stb és mindezt egy snp már eleve ilyen szintek környékén várja meddig fog menni? Sacc/kb ebből a szintből amit már a válságban elért olyan 3000 pont környékére legalább tippelném.

Na ha abban az időszakban a bux nem tud menni akkor el kell temetni, mert elhunyt, élt 2x évet. Szóval van ebben lehetőség is, hogy így szétszakadt a világ.

#683335 Borska Előzmény: #683332

értem, de nem kell külföldre utalni, bár egy korrekt forexes számlánál egyszerűbben nehéz elképzelni a trédelést

elérhetőek a magyar piacon is pl az erste a német piacot szinte egy az egyben lefedi, dax index, certifikátok valutakeresztekre, egyedi rv-k van minden

#683334 Borska Előzmény: #683331

max még talán annyi, hogy ez a ciklikuság valóban fűtheti a tőzsdéket, amíg a hullám felszálló ágában vagyunk, csak azt lesz nehéz elcsípni amikor toppon van a dolog és a fordulat jön...

márpedig ebben a felgyorsult világban nem tuti hogy a fejlődők is csúcsra futnak ,lásd BRIC avagy az Indonéz, Táj tőzsdéket ahol a pozitív hangulat ellenére nem kicsi lecsorgás van, szerintem átsúlyozták a profik a tőkét, és amire megtalálnának bennünket a gyorsuló folyamatok miatt ismét fordulhat az inga.... nem beszélve az általad említett betyár virtusról

véleményem szerint az olló tovább nyílik a bivalyok még mehetnek de ebbe a menetbe a kicsik nem vesznek rész legalább is nem olyan százalékban(max egy -egy SQ elejéig ha túl shortolnak bennünket) az esésből viszont ki fog jutni...

SP 1811 +1,6% ez nem sem…

#683333 Aptiti

SP 1811 +1,6% ez nem semmi.

éppen néztem egy filmet, na mondom 8 óra mi a helyzet ránéztem a tab-ra, hát látom beszakadt. Nem tudtam semmi hírt csak néztem a chartot.

Gondoltam ez kész, de mindig ez van a devizáknál is, hogy az első irány általában fals.

Hát így is lett. Nem semmi. El se hiszem.

#683332 Aptiti Előzmény: #683330

már sokszor elterveztem, de hát nem akarom a pénzem külföldre utalni.

Itthon meg a BUX magasan a legolcsóbb mindennél.

Szegény ember vízzel főz...

#683331 banyaiz Előzmény: #683322

Annyit tudok mondani vigasztalásul, sovány vigasz , hogy ha a nagykönyv szerint mennek a dolgok, lesz olyan év, hogy igencsak megtalálnak majd minket. Ez nem idén volt ahogy láttuk. Lesz még hullámvasút. De ha az működni fog, hogy igazán amikor hivatalosan vége a válságnak és beindul Usa , EU stb kamatemelés akkor mennek csak igazán csúcsra a tőzsdék (évek alatt) ahogy a múltban akkor ez jönni fog.

Majd egyszer. :) Persze zárójelben teszem hozzá ha forradalmár testvéreim nem véreztetik ki az összes tőzsdei céget addig. :) Sajnos ezzel a veszéllyel számolni kell.

#683330 Borska Előzmény: #683327

holnap feljebb nyit, szerintem

amúgy meg ha érzed és tudod hogy miért is van ez , akkor miért erőlteted a longot a magyar piacon? annyi fél fajta likvid instrumentum van , válassz valamit aminél jobb a találati arányod

#683327 Aptiti Előzmény: #683325

én longban vagyok, de sajna a magyar piacon :(

már örülni sem merek, mert mindig az orromba ver egy nagyot ez a szemét BUX.

hogy rohadna már meg amikor két napot nem tud egyirányba menni...

bocs az offért, de kikivánkozott.

#683326 Borska Előzmény: #683321

teljesen egyet értek!!! így működik a verkli...

van erről egy bazi jó kisfilm, most megkeresem és belinkelem, hátha valakinek segíti a ciklikusság megértését

illetve bárkinek merem ajánlani amit picit is érdekel a mikéntje a dolognak

#683325 Kissherceg Előzmény: #683320

valag longgal vártam a bejelntés, sok dji és snp, de a leszórás mindent ütött. Nagy gyász ez most...

#683322 Aptiti Előzmény: #683320

holnap gondolom a magyar piacot ez sem fogja felrázni a mély letargiájából...

tudjuk apu: "Magyarország jobban teljesít" hmhm

#683321 banyaiz Előzmény: #683319

Internetlufinál ha jól emlékszem 2000-ben para 2002-ben kezdődött a kamatemelés már. A tőzsdék a csúcsot 2007-ben érték el!

Ehhez képest itt 2008-2013 0 kamat, és még hol a kamatemelés? Még a QE3 kivezetés kezdődött csak.

Kb ugyanaz a folyamat mint 2000-2007 között , annyi különbséggel , hogy ez a folyamat nem 7 hanem kissé hosszabbnak néz ki. Lehet csak az lesz 7 év, hogy elkezdődjön a kamatemelés.

nem semmi rally....aszta…

#683320 Aptiti

nem semmi rally....asztafene SP 1809

mennyi volt az ath? 1809-1813?

#683319 banyaiz Előzmény: #683302

Klasszikus recept.

Para, élénkítés, tőzsdék fel, élénkítés kivezetése (javuló makrók mellett) esés (de nem pánik) aztán a javuló makrók válság vége stb miatt ATH ATH-jának az ATH-ja.

Ez a korábbi válságok receptje. Most is működik annyi különbséggel, hogy irgalmatlan hosszú ideig tart ez az élénkítés, nagy válság.

Ha minden az álmoskönyvek szerint megy akkor előbb utóbb a világ többi részét is magukkal húzzák, ez lehet évek kérdése, lehet már 2014-ben. De ha javulás van makró szinten előbb utóbb megtalálják EU-t is stb.

Már ez, hogy három QE is szükség volt , ennyi ideig 0 közeli kamatokra, és még hol az élénkítés vége mutatja, hogy igen komoly válság. Talán a legkomolyabb ami valaha volt.