http://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/itt_a_radioaktiv_ho_mi_johet_meg.573269.html
ez kínos
....nesze neked tegnapi nagy USA rally...meg jó gazdasági adatok...
a segélykérők száma megint emelkedik.
Lehet, h rossz a tippem, mert egy táguló ék vagy mija****om van h1-h4-en, ami nem shortos.
SP shorton gondókszok....de hova a stop? :)
Szerk.
Beszálltam 1805.8...stop 1813.5 egy próbát megér talán.
Egy olyan 50 k-s buxnál kipöröghetné magát ez a folyamat 2020-ig. Következő 7 évben.
Ha ez így lesz akkor valóban elmondhatjuk, hogy jobban teljesítünk. :) Addig szerénység. :)
Ebben is van igazság.
De csak a nagyságrendek kedvéért, hogy mire gondolok.
Most snp 1800 körül van még hivatalosan válság van. EU-ról nem is beszélve amit a válság sokkal jobban érint.
Minden a tervek szerint megy elkezdik emelni a kamatot nagy jegybankok 2015 környékén sacc/kb.
Vmikor jön egy tisztító esés usában mondjuk jövőre. 10-20% rövid időre.
Aztán amikor elkapja a gépszíj a világot, hogy vége a válságnak javuló makrók stb és mindezt egy snp már eleve ilyen szintek környékén várja meddig fog menni? Sacc/kb ebből a szintből amit már a válságban elért olyan 3000 pont környékére legalább tippelném.
Na ha abban az időszakban a bux nem tud menni akkor el kell temetni, mert elhunyt, élt 2x évet. Szóval van ebben lehetőség is, hogy így szétszakadt a világ.
értem, de nem kell külföldre utalni, bár egy korrekt forexes számlánál egyszerűbben nehéz elképzelni a trédelést
elérhetőek a magyar piacon is pl az erste a német piacot szinte egy az egyben lefedi, dax index, certifikátok valutakeresztekre, egyedi rv-k van minden
max még talán annyi, hogy ez a ciklikuság valóban fűtheti a tőzsdéket, amíg a hullám felszálló ágában vagyunk, csak azt lesz nehéz elcsípni amikor toppon van a dolog és a fordulat jön...
márpedig ebben a felgyorsult világban nem tuti hogy a fejlődők is csúcsra futnak ,lásd BRIC avagy az Indonéz, Táj tőzsdéket ahol a pozitív hangulat ellenére nem kicsi lecsorgás van, szerintem átsúlyozták a profik a tőkét, és amire megtalálnának bennünket a gyorsuló folyamatok miatt ismét fordulhat az inga.... nem beszélve az általad említett betyár virtusról
véleményem szerint az olló tovább nyílik a bivalyok még mehetnek de ebbe a menetbe a kicsik nem vesznek rész legalább is nem olyan százalékban(max egy -egy SQ elejéig ha túl shortolnak bennünket) az esésből viszont ki fog jutni...
SP 1811 +1,6% ez nem semmi.
éppen néztem egy filmet, na mondom 8 óra mi a helyzet ránéztem a tab-ra, hát látom beszakadt. Nem tudtam semmi hírt csak néztem a chartot.
Gondoltam ez kész, de mindig ez van a devizáknál is, hogy az első irány általában fals.
Hát így is lett. Nem semmi. El se hiszem.
már sokszor elterveztem, de hát nem akarom a pénzem külföldre utalni.
Itthon meg a BUX magasan a legolcsóbb mindennél.
Szegény ember vízzel főz...
Annyit tudok mondani vigasztalásul, sovány vigasz , hogy ha a nagykönyv szerint mennek a dolgok, lesz olyan év, hogy igencsak megtalálnak majd minket. Ez nem idén volt ahogy láttuk. Lesz még hullámvasút. De ha az működni fog, hogy igazán amikor hivatalosan vége a válságnak és beindul Usa , EU stb kamatemelés akkor mennek csak igazán csúcsra a tőzsdék (évek alatt) ahogy a múltban akkor ez jönni fog.
Majd egyszer. :) Persze zárójelben teszem hozzá ha forradalmár testvéreim nem véreztetik ki az összes tőzsdei céget addig. :) Sajnos ezzel a veszéllyel számolni kell.
holnap feljebb nyit, szerintem
amúgy meg ha érzed és tudod hogy miért is van ez , akkor miért erőlteted a longot a magyar piacon? annyi fél fajta likvid instrumentum van , válassz valamit aminél jobb a találati arányod
én longban vagyok, de sajna a magyar piacon :(
már örülni sem merek, mert mindig az orromba ver egy nagyot ez a szemét BUX.
hogy rohadna már meg amikor két napot nem tud egyirányba menni...
bocs az offért, de kikivánkozott.
teljesen egyet értek!!! így működik a verkli...
van erről egy bazi jó kisfilm, most megkeresem és belinkelem, hátha valakinek segíti a ciklikusság megértését
illetve bárkinek merem ajánlani amit picit is érdekel a mikéntje a dolognak
valag longgal vártam a bejelntés, sok dji és snp, de a leszórás mindent ütött. Nagy gyász ez most...
holnap gondolom a magyar piacot ez sem fogja felrázni a mély letargiájából...
tudjuk apu: "Magyarország jobban teljesít" hmhm
Internetlufinál ha jól emlékszem 2000-ben para 2002-ben kezdődött a kamatemelés már. A tőzsdék a csúcsot 2007-ben érték el!
Ehhez képest itt 2008-2013 0 kamat, és még hol a kamatemelés? Még a QE3 kivezetés kezdődött csak.
Kb ugyanaz a folyamat mint 2000-2007 között , annyi különbséggel , hogy ez a folyamat nem 7 hanem kissé hosszabbnak néz ki. Lehet csak az lesz 7 év, hogy elkezdődjön a kamatemelés.
nem semmi rally....asztafene SP 1809
mennyi volt az ath? 1809-1813?
Klasszikus recept.
Para, élénkítés, tőzsdék fel, élénkítés kivezetése (javuló makrók mellett) esés (de nem pánik) aztán a javuló makrók válság vége stb miatt ATH ATH-jának az ATH-ja.
Ez a korábbi válságok receptje. Most is működik annyi különbséggel, hogy irgalmatlan hosszú ideig tart ez az élénkítés, nagy válság.
Ha minden az álmoskönyvek szerint megy akkor előbb utóbb a világ többi részét is magukkal húzzák, ez lehet évek kérdése, lehet már 2014-ben. De ha javulás van makró szinten előbb utóbb megtalálják EU-t is stb.
Már ez, hogy három QE is szükség volt , ennyi ideig 0 közeli kamatokra, és még hol az élénkítés vége mutatja, hogy igen komoly válság. Talán a legkomolyabb ami valaha volt.