Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: nincs cím

#679830 Ibiza Előzmény: #679797

igen..ez az agymosás és a történelemhamisítás lényege..a benne élő generáció nyílván mindent tud egy rezsimről indulatokkal érzelemmel..a következő generáció már csak tudja de már kevés érzelemmel..és az azt követő már azt mondja.. a szenilis vén hülye olyanokról beszél amit ő nem is hallott az iskolában..biztos már bemeszesedett az öreg.

45 után az emberek újjáépítették az országot..eltakarították a romokat..ezt nem a kommunizmusért tették hanem az országukért..(más kérdés sokan elmenekültek az országból és 20év múlva visszajöttek amerikából rázni a rongyot és verték a mellüket ők magyarok..egyiknek mondtam..figyelj te nem építetted újjá az országot elmenekültél..többet éltél kint mint itthol..lemondtál magyar állampolgárságodról, hogy előbb kapj amerikait...te csak magyar származású amerikai vagy..)

A kommunisták nyilván ezt az emberek kommunizmus melletti elkötelezettségének emlegették..akik meghaltak azok sem a kommunizmusért haltak..

ami komcsi éra alatt épült annál több és jobb épült a szintén szétbombázott Németországban..orosz megszállók és kollaboráns hazaáruló tetvek nélkül.

Rómaiak kitalálták a vízvezetéket..a hazaáruló kádárék semmit nem találtak ki..rákosi még a szovejetúnióhoz való csatlakozás ötletét is felvetette..

#679797 lilia Előzmény: #677390

A multkori vita eszembe jutatott egy filmreszletet....mit adtak nekunk a romaiak?:))

Reg: – Elvették mindenünket a nyomorultak, kiszipolyoztak minket. És nem csak minket, apáinkat is. És apáink apáit is.

Loretta: – És apáink apáinak apáit is.

Reg: – Igen.

Loretta: – És apáink apáinak apáinak az apáit is. És...

Reg: – Jól van, Stan, ne lovald bele magad. És mit adtak nekünk mindezért cserébe?

Xerxes: – Vízvezetéket.

Reg: – Mit?

Xerxes: – Vízvezetéket.

Reg: – Ó, igen, igen. Azt ők adták, igen. Ez igaz.

3. katona: – És a csatornázást.

Loretta: – Ó, igen, a csatornázást. Ne feledd, milyen volt a város előtte!

Reg: – Jól van, elfogadom a vízvezetéket meg a csatornát. Ezt a két dolgot ők csinálták.

Matthias: – És az utakat.

Reg: – Persze, nyilvánvalóan az utakat. Ez nem is vita tárgya, ugyebár. De eltekintve az utaktól, a vízvezetéktől, a csatornáktól...

Katona: – Öntözés.

Xerxes: – Gyógyászat.

2. katona: – Oktatás.

Reg: – Jó, jó, elég volt. Elég.

1. katona: – És a bor.

Francis: – Igen, igen, az tényleg nagyon hiányozna, Reg, ha a rómaiak elmennének. A bor.

Katona: – Népfürdők.

Loretta: – És, hogy jó a közbiztonság az utcákon este is, Reg.

Francis: – Nagyon jól tudják, hogy kell rendet tartani. Lássuk be, csak ők képesek rá egy ilyen helyen, mint ez.

Reg: – Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezetékhálózattól... mit tettek a rómaiak értünk?

Xerxes: – Békét hoztak...

Reg: – Ó, békét... Demagóg!

A romai szo helyett cserebe kepzeljen oda mindenki azt , akit szeretne....:)))

#679788 Ricsi Előzmény: #679787

Sok igazságot megfogalmaztál, én is így érzem.

Nagyon bánt, ami itthon megy, mert magyar vagyok. És ha kiszakadok innen, nem fog bántani.

Ha spanyolországban tapasztalok ilyeneket, nem fog érdekelni, mert nem az én hazám, azt csinálnak a sajátjukkal, amit akarnak, és nekik tetszik. Így máris biztosan "boldogabban" fogok élni.

Ez a társadalmi rész. Egyébként meg elegem van a nyáron 40 fok, télen -10 fokból is, ott sokkal jobb az időjárás.

Aztán persze elegem van a hivatalnokok, rendőrök, stb, stb cseszegetéseiből. Mint mondtam, sokat járok sokfelé, olyan, hogy csak úgy igazoltassanak, nem igazán divat sehol. Ott is mennek a szabálytalankodókra, de ha nem csináltál semmit, nem zaklatnak.

#679787 phiona Előzmény: #676353

Olvastam Euroman topikjában is amit írtál, és itt is: magyar vagy, ezért nem maradtál kint bár megtehetted volna. Nah ez az :-) h magyar vagy szal ez a mém ahogy Spade mondaná kiépült és meghatároz. Ezért bánt ami itt történik téged, a holland rokonokat valszeg kevésbé érinti. Úgy híjják nemzettudat és megkaptad bakker, de nem olyan egyszerű kijönni belőle mint a rubeolából.

Ma zömmel a huszonévesek mennek el, aki meg is tapad ált nem kapta meg. Gyökértelenség szétzúzott család, kb senkije semmije alapja sincs megy amerre lát és letelepszik sőt hálás az első falatért. V visszajön mert ott se kapott és a neten lógva kommentel, minden xar hát hogyne, se állása se pénze se jövője, se hite se kilátása. A nemzettudatos meg mérgezett és visszajön – feszíti h idegenben van és az is h vhogy otthon kéne hasznosítani a tudást amit szerzett kint, meg otthon megélni: húzza haza a szíve nah.

A kozmopolitizmusban absz hiszek sőt asszem ez a jövő – legyünk több nyelvet beszélő egyenrangú világpolgárok, éljünk időnként akár több helyen ha az élet úgy hozza, érjünk el sikereket így – de ne veszítsük el közben a magyarságunkat mert ez olyan mintha benyúlnánk és a fél szívünket vágnánk ki. És minek? miért öncsonkítani, nézd meg pl Frei-t, él 1001 helyen mondják h zsidó is nemtom, de magyarnak érzi magát ez a bázisa, bérel ittott de ez a haza.

Azt érzem benned h ez a költözés 1 menekülős trucc. H elhúzok aztán baxxátok, nemvok magyar vallásom van Barcelona és hawaii. Nem így megy hidd el, nagyon más turistaként még ha a nyelv megvan is. H így felháborítanak a közállapotok épp az elköteleződésedet mutatja, és a helyedben én kivennék 1 lakást Barcelonában és kimennék 1 évre de nem égetnék fel itthon semmit. Ahogy levettem a tőzsdéből meg programozásból élsz, lehet valszeg távmunkában ha a dobbantáson jársz. És figyelnék közben h tényleg kolbászból? (van-e a kerítés is) meg h tényleg nem érdekel h mi van otthon v uúgy nézem? Ha nem is: spanyol lettem ill katalán ill végre gender? :-)

Re: AT

#677400 rbbj11 Előzmény: #677241

nem igaz, olvass bele Mo. topik utolsó bejegyuzéseibe, ott látod az alternatívát, nincs kedvem most ide átmásolni

Az OECD kitért arra is, …

#677390 Dr. ursi

Az OECD kitért arra is, a növekedés javulásával együtt vissza kellene fogni a monetáris stimulust a régióban, a Magyar Nemzeti Banknak pedig meg kellene állnia a kamatcsökkentéssel.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsyeknak_uzent_az_oecd.191931.html

én úgy emlékszem h a jegybankok függetlenek ... mintha ekb 1,5-2 éve nagyon erről pampogott volna velünk kapcsolatban ... ja h másoktól nem, csak saját magunktól legyen független, úgy értették :o) hát igen.

mi a fm köze van hozzá! oecd-nek h mit csinál mnb. fednek lehet milliószor több likviditást pumpizni ? kamatot nullára vinni ? ekbnak lehet ? mindenkinek lehet ? csak a magyar nem testzik mé akkor sem ha kicsiben megy. a j k é a-t ! azt.

#677243 prospero Előzmény: #676342

Akkor hogy jobban értsed miről beszélek:

Legjobb dolog mai időkben rendszerkritikus pártnak lenni, mint a Jobbik. walex szerint nem cél, hogy kormányra kerüljenek, mert egyedül - most - úgysem tudnának kormányozni. Akkor mi a legjobb a Jobbik szavazónak? Ha mindenkit kritizálok, kormányra kerülés veszélye nélkül.

Láma. Nem tudsz különbséget tenni egy ország lehetőségei között, akinek 2004-ig GDP 60% alatt volt az államadóssága, egy ország lehetőségei között aki 2004-2010 60-80% volt az adóssága és egy ország között akit adósságcsapdába hajszolt az előző MSZP/SZDSZ/Bajnai kormány 8 éves ciklusa?

Módosítás nélkül benyújtani a Fidesz akkori indítványait, mikor tök más a helyzet? Normálisak ezek?? Szótagolva mondom: a jelenlegi ellenzék vezető ereje - sajnos - ALKALMATLAN bármire, főleg ha ilyen szövetségesei vannak, mint Bajnai meg Gyurcsány, meg az összes leszerepelt SZDSZ-es. Akiknek ilyen "barátai" vannak, annak már nem kell ellenfél.

#677242 prospero Előzmény: #676292

Mondjuk úgy, hogy a tűzvonalból valamivel a biztonságosabb zóna felé evickélt gyorsnaszádunk ebben a 4 évben... lehet nem lett volna ez a sok megpróbáltatás, ha 2002-ben nincs kormányváltás...csak meg kellett volna becsülni a pozitív folyamatokat..., hogy 2001-re 3%-ra vitte a hiányt az első Orbán kormány, hogy csökkenő pályán volt az államadósság, növekedés volt, bérnövekedés illetve minimálbér elválasztás a segélyek összegétől, járulékcsökkentés, csökkent az infláció...

Most megint 3% alatt van hiány, csökkenő pályán az államadósság, már nincs szükség kiszámíthatatlan gazdasági lépésekre a hiány helyreállítása érdekében, azaz kiszámíthatóbb a gazdasági környezet, csökken az infláció, pluszos külkereskedelmi mérleg, lakossági megtakarítások gyarapodnak amiből előbb utóbb beruházások lesznek - linkeltem is, hogy már a cégek 70%-a beruházást tervez...de legyünk elégedetlenek, hasonlóan 2002-höz - csináljunk egy kormányváltást és egy teljes hátraarcot megint a gazdpolban - mert biztos van olyan aki jobban csinálja....

Hát eddig nem volt aki jobban csinálja... mert Orbánon kívül nem volt senki aki alacsony infláció mellett és állami vagyon eladása nélkül vállalta volna, hogy beszed annyi pénzt, ami ennek a jóléti államnak a működtetéséhez szükséges, ilyen alacsony foglalkoztatási ráta mellett.

#677241 prospero Előzmény: #676324

Elfelejtkezel a közoktatásról, arról a mintegy 1,5 millió gyerekről akik általános iskolában és középiskolában csücsülnek... :-)... én erre a közfeladatra gondoltam...:-).. Képzelem a multik hogyan törnék kezüket lábukat, hogy ők fizessék a számlát...:-)

Önellentmondás amit akarsz... vagy balos és nagy állam... vagy kevés állam és aztán ember-embernek farkasa...

Van mindkettőre példa: skandináv és dél amerikai/amerikai

Apropó volt itt egy megjegyzés, hogy Magyarország világbajnok elvonásban, mivel csak skandináv jóléti államokban közelíti az állami újraelosztás mértéke a magyarét, és bezzeg ott milyen jó a színvonal... Egy kérdésem lenne... mekkora is a foglalkoztatottság mértéke a skandináv államokban? 75-80%? Magyarországon pedig a "sikeres" Bokros csomag óta 50-55%??

Ebből pedig az következik amit Orbán mond: ha nem lesz 1 millió új munkahely 5-10 éves távlatban - nem lehetünk sikeres ország, mert az újraelosztás mértékét már ezért eleve magasan kell majd tartani - persze csak akkor, ha ragaszkodunk a jelenlegi jóléti modellünkhöz....

#676921 Ricsi Előzmény: #676897

Miért lepődsz meg ezen? Te vagy az egyetlen értelmes ember itt, aki elolvassa amit ír, és néha válaszolsz is rá. Én simán átgörgetem, nem is érdekel a véleménye.

Pár éve itt vagyok, egy olyan mondata nem volt, amire utólag azt mondtam volna, na, ezt érdemes volt elolvasnom. Miért gondoljam, hogy ez megváltozik?

#676901 rbbj11 Előzmény: #676900

Sztem eddig nem így tettél, épp ez volt a bajom, de ha így lesz, ez nekem rendben.

#676900 Ibiza Előzmény: #676897

Megigérem ha nem szólítasz meg nem írod le a nevem akkor nem írok rólad vagy neked...ahogy eddig is tettem.

#676899 Ibiza Előzmény: #676898

Lassan elég lesz mára..írtam egy négy órás ajánlatot..ilyenkor pörög még az agyam..kell egy kis levezetés...

#676898 Ibiza Előzmény: #676896

:) nee már..te voltál utolsó reménye...Én nem csesztetem..rámkattant..ha nem szólít meg Én nem írok neki..

#676897 rbbj11 Előzmény: #676896

hát de látod, fél 2-kor se tudja abbahagyni, miközben nem is vagyok fontos neki, de ír egyfolytában, most is mint mindig utoljára is, nem hagy aludni se :D

#676895 Ibiza Előzmény: #676894

olvasom a topikokat és látom mész mint a dúvad..mindenhol okoskodsz kötekedsz..

ne bizonygasd már magadnak érdekled Ibizát..egy vagy a reszli közül..nm vagy benne a 30legérdekesebb ember között..itt téblábolsz a lábam alatt meg vinnyogsz nekem..

visz a véred nem tudod befejezni..elég már belőled nokedli.

#676894 rbbj11 Előzmény: #676893

Ismét a tied kell legyen az utolsó szó, mint mindig, ez vmi beteges kényszer?

Azt, hogy ki képzel sokat magáról, majd külső pártatlan szemlélő eldönti. Sztem nem kell sokáig várni, ne türelmetlenkedj.

Látom nyargalsz utánam topikról topikra :D Most épp KEG-be :D Te szerelmes vagy belém? :)