Re: nincs cím
phiona Előzmény: #676353Olvastam Euroman topikjában is amit írtál, és itt is: magyar vagy, ezért nem maradtál kint bár megtehetted volna. Nah ez az :-) h magyar vagy szal ez a mém ahogy Spade mondaná kiépült és meghatároz. Ezért bánt ami itt történik téged, a holland rokonokat valszeg kevésbé érinti. Úgy híjják nemzettudat és megkaptad bakker, de nem olyan egyszerű kijönni belőle mint a rubeolából.
Ma zömmel a huszonévesek mennek el, aki meg is tapad ált nem kapta meg. Gyökértelenség szétzúzott család, kb senkije semmije alapja sincs megy amerre lát és letelepszik sőt hálás az első falatért. V visszajön mert ott se kapott és a neten lógva kommentel, minden xar hát hogyne, se állása se pénze se jövője, se hite se kilátása. A nemzettudatos meg mérgezett és visszajön – feszíti h idegenben van és az is h vhogy otthon kéne hasznosítani a tudást amit szerzett kint, meg otthon megélni: húzza haza a szíve nah.
A kozmopolitizmusban absz hiszek sőt asszem ez a jövő – legyünk több nyelvet beszélő egyenrangú világpolgárok, éljünk időnként akár több helyen ha az élet úgy hozza, érjünk el sikereket így – de ne veszítsük el közben a magyarságunkat mert ez olyan mintha benyúlnánk és a fél szívünket vágnánk ki. És minek? miért öncsonkítani, nézd meg pl Frei-t, él 1001 helyen mondják h zsidó is nemtom, de magyarnak érzi magát ez a bázisa, bérel ittott de ez a haza.
Azt érzem benned h ez a költözés 1 menekülős trucc. H elhúzok aztán baxxátok, nemvok magyar vallásom van Barcelona és hawaii. Nem így megy hidd el, nagyon más turistaként még ha a nyelv megvan is. H így felháborítanak a közállapotok épp az elköteleződésedet mutatja, és a helyedben én kivennék 1 lakást Barcelonában és kimennék 1 évre de nem égetnék fel itthon semmit. Ahogy levettem a tőzsdéből meg programozásból élsz, lehet valszeg távmunkában ha a dobbantáson jársz. És figyelnék közben h tényleg kolbászból? (van-e a kerítés is) meg h tényleg nem érdekel h mi van otthon v uúgy nézem? Ha nem is: spanyol lettem ill katalán ill végre gender? :-)