Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ricsi Előzmény: #676304

Köszi a biztatást.

Már egyszer leírtam, 1989-ben maradhattam volna németországban mint programozó. Fiatal voltam, előttem az élet, egy egyetem ajánlott állást, azonnal kaptam volna lakást, és jó fizut. Hazajöttem, mert magyar vagyok.

Aztán telt-múlt az idő, és szépen lassan kiégettek belőlem mindent. És semmiképpen nem akarok egy olyan országban élni, ahol a magyar a magyarnak vájja ki a szemét azért, mert nem hasonló a gondolkozásuk. Akár politikai, akár vallási, akár akármilyen.

Miután én elég jól ismerem a bibliát, azt gondolom, elég jól ismerem a zsidó történelmet. Elég sok rosszat tudok róluk, mégsem szídtam őket soha.

Aztán mondjuk a komcsik elég sokat ártottak a családomnak, apám főnemesi családból származik, mindenünket elvették (nem egy cipészműhelyre gondolok), és egész életében üldözték származása és vallása miatt.

Anyám egyszerűbb családból származik, de nagyapám pap volt (protestáns, mielőtt valaki szokás szerint okoskodna), őt is egész életében vegzálták miatta.

Apámat kidobták az egyetemről, mert nem lépett be a pártba, anyámat fel sem vették ugyanezen indokok miatt.

És én ezek ellenére sem szídom a komcsikat, mert miért tenném? Ismerek rendes komcsikat, és gerincteleneket. Nem attól jó, vagy rossz ember valaki, hogy milyen a politikai felfogása. És nem attól, hogy görbe-e az orra, és nem attól, barna-e a bőre, és semmi mástól sem.

Jelenleg eljutottunk oda, hogy én ilyen családi háttérrel komcsi, kozmopolita, libsibolsi vagyok, mert így gondolom. Nem érdekel, mert ennél erősebb erkölcsi alapokon állok, de ettől függetlenül nem akarok a továbbiakban részt venni benne. Ezért megyek.

És ismerve a magyar történelmet, ez itthon teljesen természetes, nézd végig. Itt akármi is történt, mindig széthúzás és ellenségeskedés volt a magyarok között. Már államot is így alapítottunk, és most is itt tartunk. Ami 1000 éve nem változott, nem fog 20-30 év alatt sem megváltozni, ami nekem még hátravan.