Regisztráció Elfelejtett jelszó

MOL fórum

Re: nincs tárgy

#678415 Aptiti Előzmény: #678401

MOL eddig 44 milla és ha jól tudom még az is duplikált.

Cirka 22milla 54 kötésből...hmm

Nem jut eszébe egy brokinak sem egy picit oda-vissza megfuttatni? -vagy azért a könyvben lejjebb állnak nagyobb tételek? vagy hatival lefedeznék. Lehetne itt trédelni, de senki nem mer vagy akar

#676686 Janicroft Előzmény: #676492

Igen, alapvetően a tőzsde a jövőt árazza de azért csak nem mindegy mit jelent a cég és milyen hatások érték a negyedévben.

#676492 Aptiti Előzmény: #676401

...de a tőzsde mindig a jövőt árazza, és ez a leírás már a múlté.

A jövőbeni CF termelő képesség a lényeg.

#676401 Janicroft Előzmény: #676391

Az a furcsa amikor arról írnak hogy az egyszeri tételek meg a leírások nélkül milyen jó lett volna az eredmény. De hát a leírás ott van, tehát mégsem lett jó, szóval kit érdekel hogy mi lett volna ha nem lett volna??

#676391 Borska Előzmény: #676363

Teljesen egyetértek Veled!!! Érdekes hogy az írot sajtó milyen módon tuja formálni a hangulatot a saját szájaíze és érdeke szerint!

#676363 Hathor Előzmény: #676359

"Megverte az elemzőket a MOL

Gayer Attila

2013. november 15. 07:19

Kellemes meglepetést okoztak a MOL főbb eredményszámai a ma hajnalban közzétett gyorsjelentésben, ezek ugyanis rendre felülmúlták az elemzői várakozásokat, egyes sorokon pedig igen jelentős felülteljesítés mutatkozott. "

Hát nem tudom, nekem annyira nem tetszik ez a gyorsjelentés első ránézésre.

De lehet többször meg kell néznem, és egyre jobban fog tetszeni :D

Portfolio azt írja jó ez.

30Milliárd veszteség, előző év 67.7Milliárdos nyereségéhez képest. Tudom volt benne egy olajfinomító leírás.. hát nem tudom...

Aztán ez?

"A konszolidált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült pénzügyi gyorsjelentés szerint az év első kilenc hónapjában 16,7 milliárd forint volt a nettó eredmény, ami 88 százalékkal kisebb az előző év azonos időszakának 142 milliárd forintos nyereségénél."

nincs tárgy

#676359 Davenport

Lehet, hogy egy longra ma jó lehet? A múlt héten buktam vele, de nem keseredek el.

Re: nincs cím

#676294 matgab Előzmény: #676076

Sajnálom, hogy csalódtál, nem kell mindenkinek így látnia, de sztem ez az igazság.

#676086 Racional Előzmény: #676076

http://ir.mol.hu/hu/regulated_info/2013/

2013-11-08

A MOL álláspontja az INA-ban meglévő befektetésével kapcsolatban.

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság alábbiakban tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket az INA-ban meglévő befektetésével kapcsolatos álláspontjáról.

A MOL Igazgatósága felhatalmazta az Ügyvezető testületet, hogy olyan megállapodást kössön a horvát kormánnyal, amely értékteremtést tesz lehetővé az INA növekedési stratégiájának megvalósításával. Ezzel párhuzamosan az Ügyvezető testület felhatalmazást kapott arra is, hogy készítse elő a MOL INA-ban meglévő részesedésének értékesítését, annak érdekében, hogy maximalizálni tudja befektetésének értékét.

Fentiekből én azt olvasom ki, hogy az értékesítés csupán másodlagos.

Nem lennék meglepődve, ha valamilyen INA tovább fejlesztésre lyukadnának ki, persze továbbra is Mol vezetéssel

#675208 matgab Előzmény: #675039

vettem, biztos, nyereség érdekében, másért nem.

Csak azért telket venni, hogy más ne vehesse meg? Hát ilyet még nem, csak akkor ha a vevőnek is volt valami szándéka azzal a telekkel.

Nem racionális 20% megvétele. Az sem irányító pakettel nem jár sem semmi más előnnyel.

Amúgy is a MOL Magyarországon van fizikailag (vezeték, elosztóhálózat, központ stb.), ezért bármikor úgy lehet alakítani a törvényeket, ahogy az állam akarja akár statáriumot hirdetni.

Tehát csak befektetési szempontból vette meg az ország, annak meg rossz volt, mert egy csúcs árfolyamra pörgetett (nem véletlen pörgette az eladó néhány milliárddal a csúcsra saját maga), részvényt vett meg az állam.

32k is volt a részvény, amikor arról volt szó, hogy az OMV kivásárolja, csak akkor annyiért nem akartuk odaadni a labancoknak (konkrétan nekem volt részvényem én odaadtam volna, de a politikusok, akik más farkával verik a csalánt, de nem voltak részvényesek megszavazták a Lex MOL-t (ha meg van Lex MOL, akkor megint minek megvenni a 20%-ot ugye??)).

Meg az egy más tőkepiaci helyzet volt. A MOL soha nem ért 25k-nál többet, akkor ha csak az eredményessége alapján árazták.

Ja és az állam 6k alatt eladta (éljenek a szocik), és utána 22k körül vettük vissza a 20%-át...

Hol normális ez Mo-n kívül?

Most meg 14k az árfolyam. Ez az embereknek a nyugdíj járuléka volt, nem kevés ember félretett pénze...

#675039 Racional Előzmény: #675010

"Valahogy nekem az állam 20%-os részvényvásárlása korábban sem tűnt jó ötletnek, de most már abszolút rossz dolognak tartom."

Vettél Te már a tőzsdén (MOL) részvényt? Volt hogy kistoppoltak? És Te miért vetted? Csak azért, vagy másért is? Hallottál Te már olyanról, hogy qva drágán megvették a szomszéd telket feleslegesen, hogy ne "más" vegye meg? Vajon miért?

Nekünk nincs fogalmunk és belátásunk, hogy mások mire és miért költik el a mi pénzünket, de utólag mi vagyunk az okosabbak.

Ha jól emlékszem volt 32k is ez a részvény, vajon mi változott azóta és miért?

(én csak kérdezek)

#675037 walex Előzmény: #675019

Elég szomorú, ha a gazdáik parancsára asszisztálnak a horvátok szívatásához. Egyébként ezt a verziót olvastam már más oldalakon is, nem zárnám ki, hogy igaz lehet, mert kívülről nézve egyre inkább így tűnik.

#675036 walex Előzmény: #675010

Itthon se békés komcsi hatalomátmentő rendszerváltásnak kellett volna bekövetkeznie. Amilyen szinten lebutították a népet a két kertévé bejövetele óta, esélyt nem is látok rá, hogy legalább tüntetni kimennének az emberek tíz vagy százezrével az utcára.