Re: nincs cím
matgab Előzmény: #675039vettem, biztos, nyereség érdekében, másért nem.
Csak azért telket venni, hogy más ne vehesse meg? Hát ilyet még nem, csak akkor ha a vevőnek is volt valami szándéka azzal a telekkel.
Nem racionális 20% megvétele. Az sem irányító pakettel nem jár sem semmi más előnnyel.
Amúgy is a MOL Magyarországon van fizikailag (vezeték, elosztóhálózat, központ stb.), ezért bármikor úgy lehet alakítani a törvényeket, ahogy az állam akarja akár statáriumot hirdetni.
Tehát csak befektetési szempontból vette meg az ország, annak meg rossz volt, mert egy csúcs árfolyamra pörgetett (nem véletlen pörgette az eladó néhány milliárddal a csúcsra saját maga), részvényt vett meg az állam.
32k is volt a részvény, amikor arról volt szó, hogy az OMV kivásárolja, csak akkor annyiért nem akartuk odaadni a labancoknak (konkrétan nekem volt részvényem én odaadtam volna, de a politikusok, akik más farkával verik a csalánt, de nem voltak részvényesek megszavazták a Lex MOL-t (ha meg van Lex MOL, akkor megint minek megvenni a 20%-ot ugye??)).
Meg az egy más tőkepiaci helyzet volt. A MOL soha nem ért 25k-nál többet, akkor ha csak az eredményessége alapján árazták.
Ja és az állam 6k alatt eladta (éljenek a szocik), és utána 22k körül vettük vissza a 20%-át...
Hol normális ez Mo-n kívül?
Most meg 14k az árfolyam. Ez az embereknek a nyugdíj járuléka volt, nem kevés ember félretett pénze...