280.-
kávé után
Nagyon helyes! Csak így tovább! 280 már teljesült is egy pici!
285 éhgyomorra
Igen,
a MSCI GLOBAL SMALL CAP INDICES közé fölvették
a MSCI GLOBAL STANDARD INDICES közül törölték.
A lehetséges ijedtség kihasználása megfontolandó, innen törölték, oda fölvették, ebben lehet egy kis gap.
szép a könyv :)
legalább magyarhoz hozzáadták. Sztem semmi komoly reakció nem lesz, max néhány ijedős nap elején. Jó cég ez!
A vételre lesz alkalmad bőven, most nyitásnál sokan fogják eldobálna, új atl rögtön kinéz mára. Kib@szott jó áron lehet majd hozzájutni a következő hetekben. :-)
Ugyan mondanom sem kéne, hogy nincs gáááááz! de a pánikbetegségben szenvedőkre való tekintettel azért inkább mégis megemlíteném . Indoklás képpen felidézném nagy tanító mesterünk idevágó bölcseletét, miszerint: az ejún kivül is van élet(akkor a kuplerájon kivül miért ne lenne:-)
lárifári! már ez a mutyi is be volt árazva a 287-be! )
Long! Strong buy! (asszem holnaptól én is kénytelen leszek venni még egy keveset) :)
a jó hír, hogy nem ajánlották shortolásra :)
Ez most bejött:
MSCI HUNGARY INDEX
Additions
RICHTER GEDEON
Deletions
MAGYAR TELEKOM
Geneva, November 07, 2013
MSCI GLOBAL SMALL CAP INDICES
The following are changes in constituents for the MSCI Global Small Cap Indices
which will take place as of the close of November 26, 2013.
MSCI HUNGARY INDEX
Additions
MAGYAR TELEKOM
Másikból MSCI GLOBAL STANDARD INDICES törölték
Köszönöm! Van valami a mondandódban megent! :-)
Nemtom, hogy megvárjam-e ezt az index döntést, ezért biztos ami biztos, előre beteszem a "cikk" címét (olyan portfóliósan :-)
Aszongya:
Kipenderítették a nyeszlett kis cafkát a kuplerájból!
És az első hozzászólás a cikkhez ez lenne.(amit én követnék el)
Helyes!(hiszen olyan rút volt már a lelkem, hogy senki sem nézett rá). Akkor végre emelkedhetünk! (ugyanis, szerintem meg olyan ronda, hogy az már szép)
Tippem, hogy csak a közkézhányadot számolták bele. 1 mrd részvény 400 milla közkéz 400X300=120 mrd kb stimmel.
Vagy figyelembe vettek még néhány jövőbeni unortodox lépést és azok hatását a kapitalizációra. :)
Én is pontosan erre gondoltam, csak nem akartam pánikot kelteni! :-)
Egyszerű hát. Az MSCI-s Virág elvtárs véletlenül az ítélet adatait írta be a brosúrába és nem a vallomásét. :)
Pf fórumon volt egy link ....
http://www.msci.com/resources/factsheets/index_fact_sheet/msci-hungary-index-net.pdf
Hálás lennék ha valaki elmagyarázná nekem, hogy a Market Cap. hogyan jön ki pl az Mtel esetén 0.65 milliárd dollára, a MOL(3.03) és az OTP(4.16) is érdekes. Biztosan egyszerű a magyarázat, oszt én vagyok láma.
Ezek a "művésznőcskék" szoktak a legnagyobb kurv@k lenni(tisztelet a kivételnek). Az meg, hogy nyeszlet!? Az egy állapot, de úgy is addig fogja magát itt illegetni-billegetni míg valakinek jól megtetszik, oszt jól megb.... és megfelelő védekezés híjján ez akár azt is jelentheti, hogy hirtelen elkezd szépen kigömbölyödni .... így lesz ez ! Majd meglátod!
Záró 294.
Sajna ez a papper csak nyeszlett "művésznőcske" a vérbő tőzsdekurv*khoz képest (Ottília grófnő pld.) :)