Jaja, szemmel láthatóan fárad a kis k(edves), de nézzük el neki, ma sokféle igényt kellett (volna) kielégítenie. )
Jaja, szemmel láthatóan fárad a kis k(edves), de nézzük el neki, ma sokféle igényt kellett (volna) kielégítenie. )
:) Jó hát. Nekem nincs most, de kíváncsi vagyok mi lesz ez msci műsor.
Igazság? Eh, mi az igazság? .. :)
Az igazság az, hogy longolni kell, mert fentebb már belevettem. Aki mást mond, az vagy nem ért hozzá, vagy hazudik! :)
Ha a karácsonyt előre lehet hozni novemberre, akkor az "osztalékspeki" is előre hozható egy kicsit:-) A csoda Magyar papírok közül csak ez van nekem jelenleg, ezért a kitüntetett figyelem. Néha játszásiból csippentek még az ennél hitványabb hazai papírokból is de nem nagyon van idejük megmelegedni.... Amúgy nem osztalékért veszem(hiszen az nem lesz valami nagy), hanem mert szerintem "jóárasítva" van. Jó lesz ez valamire...
Ma este lesz msci döntés talán? Ilyesmi rémlik. Kíváncsi vagyok kikerül e, és ha igen mi lesz a reakció.
Látom te már megkezdted az "osztalékspekit" egy ideje, vagy még abba se hagytad tavasz óta? :)
Hamarosan lehet majd találgatni megint mit fizet 2013 után. 0-30 között szóródnak amit olvastam becslések.
Amúgy jól elvagyunk mi itt nagy magányunkban... Néha benéz ide egy-két eltévelyedett, akiknek ráadásul fogalmuk sincs arról, hogy az igazság NEM odaát van :-)
Csak attól tartok, ez a kis kurv@ nem bírja a rivaldafényt.....(elszokott tőle mostanság)
Vitathatatlan! Eddig a nap sztárja! :-)
Pedig szóltam reggel, hogy long!
Aki lemarad, kimarad! :)
Volt az 298 is! Micsoda mozgások!(és izgalmak, gyengébb idegzetűeknek annyi)
míg írtad 297 lett. :)
Szerintem biztos nem a Dax miatt, hanem mert nagyon jó papír önmagában is... amit az is bizonyít, hogy MÁRIS 11 Ft-ra van a mindenkori alj felett. :)
Ezen nincs sok nézni való...ennél az is izgalmasabb, ha a hangyák háborúját nézem a tv-ben minimum 5 órán keresztül (persze felesleges izgalmakra nem vágyom).
Közben piacbefolyásoló hír érkezett :-)
http://privatbankar.hu/fogyaszto/gazos-ugy-20-milliora-buntettek-a-magyar-telekomot-262913
nincs probléma... de mit foglalkozol te a labancokkal? van nekünk mire nézni a mi anyánk k. lányánál is ("kedves") :) Ott pedig "Starker Kauf!" van előírva. )
Ugyan nem ide tartozik, de egy gyöngyszem...hvg.hu, kiadta MTI...
OMV jelentéshez....
"A bécsi székhelyű konszern csütörtökön közölte, 619 millió euró (183 milliárd forint) volt az üzleti eredménye. Piaci elemzők 647 millió dollárra számítottak."
Akkor mi a probléma?? :-)
Én azt mondtam, hogy nov 12-13-ig elmegy 315-ig.....hááááát, innen szép a győzelem :-)
"...hogy az idei negyedik negyedévben vagy a jövő év elején megtörténhet a kiírás, és a tavaszi választások előtt mindenképpen lezajlik az értékesítés."
ez akkor kb. sávozást sejtet tavaszig, hiszen ha ilyen káprázatos (fenomenális) gyj-re sem adtak bele eddig, akkor már feltehetően nagyon fáradtak (jóllakottak) lehetnek a medvék. Ezen már az msci izé sem fog tudni nagyot változtatni (hacsak nem felfelé) :) Egon folyamatos ék-mantrázása is valami ilyesmit akar sugallni sztem... bár az mtelónál egy bullish ékből való kitörés max. 309-ig menne első körben... ott meg már úgyis tárt karokkal várom. )
Éves szinten továbbra is bevételnövekedéssel és az EBITDA 9-12 százalék közötti - a sáv alsó széléhez közelebbi - csökkenésével számol a Magyar Telekom, emellett a vállalat a készpénztermelő képességének javítására koncentrál - mondta Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes a vállalat harmadik negyedéves eredményeit ismertető sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
A harmadik negyedévet befolyásoló események közül pozitívumként kiemelte, hogy a törvényhozás elfogadta azt a szabálymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy az energiapiacon az alternatív szolgáltatók, így a Magyar Telekom is azonos feltételekkel tudjon működni.
Az energiaszolgáltatásból származó bevételek továbbra is nagymértékben hozzájárulnak a Telekom bevételnövekedéséhez, bár a harmadik negyedévben visszafogott volt az értékesítés, a társaság ugyanis a szabályozói környezet változása - a rezsicsökkentések miatt - óvatosan kezelte ezt a piacot. Szabó János ugyanakkor kijelentette, hogy a vállalat továbbra is folytatni kívánja ezt a szolgáltatást, és továbbra is kedvező feltételekkel nyújtja ügyfeleinek az energiát.
A várható frekvenciatenderrel kapcsolatban úgy vélte, hogy az idei negyedik negyedévben vagy a jövő év elején megtörténhet a kiírás, és a tavaszi választások előtt mindenképpen lezajlik az értékesítés. Hozzátette, hogy a tender feltételei továbbra sem ismertek, a jövő évi költségvetési törvény alapján annyi tudható, hogy a kormány 120-150 milliárd forint közötti bevételt vár a szabad frekvenciák értékesítéséből.
Az újabb frekvenciákra költött pénz a Magyar Telekom osztalékát is befolyásolhatja, így a tender lezajlása után lehet majd az osztalék konkrétabb mértékét látni - mondta Szabó János.
A feladat: A legnagyobb kosárka odatartása a megfelelő pillanat közelében :-) Dolgozok rajta! Ezt az indexből kiesik(szvsz egyébként repül az indexből, de önmagában ez nem okozhatna pl: 20%-os zuhanást) történetet természetesen túllihegik, de arra feltétlenül jó, hogy az egyszeri spekulánst(akarom mondani befektetőt) elbizonytalanítsák. Hónap vége közeledtével okosabbak leszünk(no meg szegényebbek), oszt akkor meg jön már a mikulás rally (bár én rendeletileg a mai napot határoztam meg mikulásnak, de a többség még nem vette az adást)
Hát még nekem! )
Miért volna sz@r? Épp ellenkezőleg, káprázatos! Sőt, nem csak a jövő fest szépen, hanem a jelen is. 309-et röhögve megér még a hülyének is! :)