Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ingatlan

Re: nincs cím

#682615 Rozsdáskilincs Előzmény: #682607

De sajnálod az államtól a lét. Igenis tesz érte fent tartja a rendszert amiben m,űködünk. Valóban drága minden de ennek más oka van, majd ha valós termelés értékteremtés történik akkor csökkenhetnek a járulékos díjak is.

#682614 Rozsdáskilincs Előzmény: #682607

Ha eljön hozzád, és nem tetszik valami benne, ne köss vele szerződést. De ha kötöttél, akkor tartsd magad hozzá, hiszen a szavadat adtad. Én így látom, és megpróbálok ezen elvek szerint élni.///

Na ezt jónak mondod:) Ezt várom el a cégektől, de van olyan bolond aki csak személyesen közli a savanyú dogaikat, feleslegesen telcsizet meg utazott. Van még egy bosszantó dolog nem tartják be azt amit megbeszéltünk erre nagyon ugrok! Ha valamit megbeszéltünk, megemlítheti amit akar, de ne erőszakoskodjon, ne nyomja nekem a süket marketinget.

#682612 Rozsdáskilincs Előzmény: #682601

Másik kedvencem mikor az első 2 percben kiderül emberünk máe egész 1-3 éve van a szakmában. Nyugodtan megfelezhetjük az itt eltöltött időt és még akkor is jóindulatuak voltunk. Köztudott ezek az emberek akikkel kapcsolatba kerül az eladó, nem kapnak fizetést csak sikerdíjat. Igyen dolgoznak/ az ő dolguk/. Ennek megfelő a szaktudásuk ill az meg is van hisz csak annyi a dolgik hogy feltöltsék az adatbázist. Az egyik ingatlanos szemlélet szerint nem számít semmi csak legyen bent a cégnél. Ugyanis 2 dolog várható a tulaj elunja a hirdetést, a másik idővel ugyis lejjebb megy az ár ha azzal van baj. Innentől kezdve a cégszámára ajándék az egész.

Van még egy trükk némelyik cégnél a szerződésben benne nem hirdetheti senki mégmaga az eladó sem a cégnél olcsóbban na ez az arcátlanság teteje. Én belövöm az árat mondhatom tapasztalatom szerint picit felső harmadba. Erre ő aszt kéri csak az ő megemelt díjával hirdessem hogy ő ne kerüljön hátrányba velem szemben. Na erre varrjál gombot. Igen én azért szeretnék félmilkát fizetni hogy az árdrágitással nehezebben értékesítsem az ingatlanom. Ezek teljesen hülyének néznek minden eladót. A korrekt díj 2% és az emberek vidáman adják át az ezzel járó terheket, telcsi, bemutatás, tárgyalás.

#682607 Ricsi Előzmény: #682601

Ha eljön hozzád, és nem tetszik valami benne, ne köss vele szerződést. De ha kötöttél, akkor tartsd magad hozzá, hiszen a szavadat adtad. Én így látom, és megpróbálok ezen elvek szerint élni.

Mondjuk mész a körúton, és sétálni kellene egy villamosmegállót. Erre is 320 HUF a jegy csakúgy, mintha mennél vele fél órát. Ha nem tetszik az ár vagy a szolgáltatás, sétálj egy megállót, de ha felszállsz, vegyél jegyet, és viselkedj úgy, ahogyan kell.

Dönthetsz így is, úgy is, de ha döntöttél és felszállsz, ne panaszkodj a kalauznak, hogy csak egyet mész. Mert arra is pont úgy kell jegyet venni, mint sokra.

Az meg, hogy mennyit dolgoznak, pont az ingatlannál nem számít:

Az ügyvéd százalékot kér, tök mindegy, mennyibe kerül az ingatlan (OK, drágánál biztosan ad valami kedvezményt). És az állam is ugyanúgy tartja a markát egy 2 millás luk után, mint a milliárdos villa után. Miért? Tett érte valamit? Valami más akkor, ha drága az ingatlan?

Szlovákiában pl pár EUR az ingatlanátruházáshoz kapcsolódó illeték. És mindegy, mennyiért veszed, ugyanannyi. Ugyanúgy 1 órát dolgozik vele az a maca, aki átírja a tulajdonost a tulajdoni lapon, függetlenül az ártól.

#682601 Rozsdáskilincs Előzmény: #682090

Ez tipikus magyar hozzászólás, illetve cikk./

Ricsi az emberek akkor szoktak fizetni valamiért ha olyan dologra van szükségük amit ők maguk nem tudnak meg tenni. Én mindkét oldalon állok pontosan látom a helyzetet. Arcátlan díjakkal dolgoznak némely cégek. Írod hogy dolgozik vele baromira nincs arányban az elvégzett munka az elvárt díjjal. Általánosságban elmondható feladsz egy hirdetést valamelyik népszerű portálon. Meg jelennek az ingatlanosok, ígérnek fűt-fát kijön szerződést köt, majd a 95% soha nem hallat magáról többet. A másik típus kijön szarozni csak az ingatlan előnytelen részeiről beszél , megpróbálja az árat lenyomni lehetőleg piaci ár alá ezzel növelve az jutalékhoz hozzáférését. Ezt megfejeli azzal hogy megkéri a tulajt ne hirdessen majd ő megteszi ezt itt előtérbe emeli a szakmaiságát. Kérdem én mi a ló****nak fizetnék én vagy bárki egy olyan szolgáltatást amit magam is remekül eltudok végezni. Egy 10M lakás után 0,5M átlagosan számlásan. Mikor mondom neki ő ne hirdessen ugyanazon a felületen ahol én hisz ezt ugyis csak a jutival emelt áron tudja megtenni. Azért fizetnék ha a cég olyan területekről hozna vevőt amit én nem tudok lefedni ebben az esetben pár ezer forintért. Az internet korában az emberek 80% megtudja tenni azt amiért a cégek borsos díjat kérnek. A cikk írója valószinü felháborodott azon hogy szembesült az ingatlanos cégek hozzáállásáról. Hogy tulképp ugyanott hirdet ahol a tulaj várja a szerencsét hisz neki olcsóbb ugyanaz a felületü hirdetés. Ezen felül a többség mást nem tesz.

#682561 ikszf Előzmény: #682094

Ez tök egyszerű.

Ha valami túlárazott, akkor megjelennek a hamisítványok, kerülőutak.

Ha arányos az ár a szolgáltatás minőségével, akkor megfizetik.

Sok az önjelölt és/vagy kényszervállalkozóként tevékenykedő ingatlanügynök. Gondolom az ilyenek elég jól lerontják a szakma megítélését.

Van helye az ingatlanköz…

#682144 Lebleuf

Van helye az ingatlanközvetítőnek, akinek eladóként nincs érzéke az potenciális vevőhöz, könnyen elriasztja azt. Összesen ezt a pozitívumot találtam meg, de ebből a fajtából is fehér holló egy tucat. Illetve kiszűri a lakásnéző turistákat, mert gyakran botlik beléjük.

A hatodik körös alkudozást már nem bírom elviselni, mikor már az eladni nem kívánt bútoraim, ingóságaimon kezd adjozni a pöti vevő. Ezt beláttam jó, ha leveszi a vállamról az 1. és a 6. forduló közti ping-pongot.

Kifogtam egy megfelelően tárgyaló közvetítőt és meglett a deal, de ez 18 milliónál bő egy millióba került!

Míg kialakul az ingatlan eladói vénám, maradok a hülyék táborában. Mi is a képes hirdetéseket kommandózzuk elég magas találati aránnyal, sőt klassz fordulatokkal. Pár százezret nekem megér a közvetítő., 2×1 millió bukót és ezzel mínusz 5-10 m² bukót kevésbé.

Az univerzum alaptételein nem szeretnék vitatkozni mi szerint az adott rendszer eleme a kisebb ellenállás irányába halad, és egyensúlyra törekszik. A rendszert megborították hiénák. Mindenkinél egyénileg ugyan, de működnek az u. alaptörvényei.

Ezért tartunk itt, így persze részben miattam, de ha ez a beismerés nem fals akkor, mi az? Ez a rendszer nagyon megborult országos szinten, és nincs kiút — csak, ami külföldre vezető út, vagy az akvárium (nekem megfelelő környezet) létrehozása a magyar akváriumon belül. Fogoly dilemma van, ördögi kör, ördögi vezetőkkel, akik bár egy avétos világot képviselnek, izomból és szaharral tömik ki az országot, mint egy libát. Aztán jön egy köpés és a fogkefe és aki tudja keresi, hol lehet ebből valamennyit visszalapátolna, hogy stílszerű legyek: a ló valagába. Így megy ez. Bizalom, szolidaritás, mint tundrán a mamutfenyő annyi van, így marad a vitatkozás, hogy mi volt előbb: tyúk vagy tojás.

#682128 Ricsi Előzmény: #682121

Olyan irodát kell megbízni, ahol tudnak angolul pl ilyen áron. Vannak olyanok, sőt olyanok is, ahol oroszul is tudnak, mert az is kell egyre jobban.

#682121 matgab Előzmény: #682090

ja, egy haverom írta:

"Van itt egy kiadó lakás havi 2700 Euróért.

Minden alkalommal, fiatal és jó picsák jönnek, újabban kettesével. Nagyképűek,lenézőek és általában ostobák. Simán elvárják, hogy én (gondnok) angolul egy norvég pasinak mindent elmondjak a házról, meg a lakásról. Semmi hozzáadott értéket nem képviselnek. Mosolyognak a szép pofikájukkal és kb olyasmi angol tudással, mint az enyém, hülye közhelyeket durrogtatnak. Legszívesebben megmondanám nekik, hogy végezz rendes munkát, te lusta szuka! Simán úgy gondolják, hogyha leakasszák az egy havi bérleti díjat 2700 Euró, ezért a semmiért, amit csinálnak, akkor azt megérdemlik."

a 2% feletti ingatlanközvetítői díj pedig rablás. Mondjuk nem az a hülye, aki ennyiért kínálja, hanem aki igénybe veszi!

#682094 Mezuska Előzmény: #682090

Az ingatlanközvetítésnek ,sincs kultúrája, morálja,mint sok minden másnak, ebben a Balkán felé tartó országban egy hónapja adtam el egy lakást itthon, őt évvel ezelőtt adtam el külföldön is, egy napon nem lehet említeni a kettőt, A 4-5%+ ÁFA közvetítői díj, viszont pofátlanul magas itthon.

#682090 Ricsi Előzmény: #682082

Ez tipikus magyar hozzászólás, illetve cikk.

Valaki dolgozik valamivel, kimegy, felméri, lefényképezi, hirdeti (közvetítőknek nem ingyenes pl az ingatlan.com), majd ezt kihasználva hagyjuk őt ki, ne keressem semmit, hogy mi jobban járjunk.

Igaza volt viktornak, mi egy félázsiai népség vagyunk (konkrétan cigányok). Ilyen cikket a kulturált világban biztosan nem jelennek meg. Ilyenkor egyértelmű, hogy miért nem lesz ebből az országból soha semmi.

#672959 Ibiza Előzmény: #672953

ügyvéd kell..és ha tulaj nem fizeti önkorit? hiába foglaló ha amúgy is BAR-listás és semmi tulajdona nincs..benyeli a pénzt..a széljegy lenne a lényeg de ez sztem nem jön össze.

A másik sztem nem adhatja ki nem adhatja használatba az ingatlant az Önkormányzat miatt..

Ha keres valakit aki megveszi az ingatlant van hozzá pénze..és attól veszi meg a végleges tulaj..de keres vele évi 10-12%-ot tisztán akkor van benne ráció..akkor lehet bankhitel..vagy a köztes tulajnak fizet bérleti díjat amit 2év után megvehet és beszámítják a vételárba a bérleti díjat.

Az is pajkos ha a meglévő pénzéért veszi meg az ingatlant a mostani tulajtól és a maradékot két év alatt törleszti mint magánkölcsönt..ez már magánjogi szerződés..közjegyző elött aláirni és fedezet a megvett ingatlan.

#672957 Ricsi Előzmény: #672953

a). le

b). a közüzemi dolgok átírhatók bárki nevére, annak nem kell a tulaj nevén lenni.

Azt le lehet jogilag pap…

#672953 Tapasz

Azt le lehet jogilag papírozni, hogy a vevő adaadja a 3,3 milliót, amiből mondjuk 1,8 millió foglaló, 1,5 millió előleg, beköltözik a lakásba aés 2 év alatt kifizeti egyenlő részletek (50 000 ft6hó), de addig nem lesz az ő nevén. Amint kifizette a teljes összeget, az eladó kifizeti az önkori hitelt, és az adásvételi szerződés, és átíratható a lakás. A vevőnek kedvezmény, hogy nem kell banki hitelt felvenni, az eladó meg biztosítva van az 1,8 millió foglalóval. Egyedül a közüzemi számlákkal lehet adósságot csinálni, de azt ki lehet kapcsoltatni menet közben.

Ezt le lehetne papírozni jogi úton?

Re: Eladó házrész

#672952 Hathor Előzmény: #672943

mert hitel van az ingatlanán.

Úgy látom a hitel a gond. Azt meg nem tudja kiváltani, mert nincs zseton.

#672950 Ibiza Előzmény: #672939

egy tartozást nem csak az adós fizetheti ki..engedményezni lehet..tehát nem kell a tulaj kezébe adni a zsetont..ráadásul bank csinál majd egy értékbecslést..ami ezzel a zűrzavarral nem fog érni annyit amennyi hitel a vásárláshoz kell.

#672947 Ibiza Előzmény: #672939

a tulajdonjog fenntartása mellett kell értékesíteni..a tulajdonról történő lemondást előra aláiratni és ügyvédnél elhelyezni..ha igazoltan megkapta tulaj a pénzt akkor elindul a bejegyzés..a cél be tudják az új tulajt jegyezni széljegyre..ezért nem egyszerű..ha sikerül bejegyezni akkor már mozdul a bank..

két ingatlant vettem hasonlóan de nem kellett hozzá nekem hitel..ezért volt megoldható..