Regisztráció Elfelejtett jelszó

Csillagászat

Re: nincs cím

#671558 Dr. ursi Előzmény: #666478

2013 augusztusára már elég fényes lesz ahhoz, hogy kisebb távcsövekkel is megfigyelhető legyen, szabad szemmel október végén, november elején lesz először megpillantható, és látható is marad egészen 2014 január közepéig.[12][7]

Októberben áthalad az Oroszlán csillagkép csillagképen az Oroszlán legfényesebb csillagának, a Regulusnak a közelében, majd a Mars mellett folytatja égi útját, ez a két fényes égi objektum segítséget nyújt az üstökös megtalálásában.[11] Novemberben, már fényesebben, egy másik fényes csillag, a Szűz csillagkép Spica csillaga mellett húz el, majd a Szaturnusz közelében halad tovább.[13] Amikorra november 28-án eléri a Naphoz legközelebbi pontját, és amennyiben egy darabban marad, már rendkívül fényes lesz, magnitúdójának értéke valószínűleg negatív lesz.[5] Rövid ideig akár a teliholdnál is fényesebb lehet.[8][7]

Legfényesebbé várhatóan akkor válik, amikor a Naphoz legközelebbi pontját eléri, bár ekkor a Földről nézve a Naptól mintegy 1°-ra fog elhelyezkedni, így megfigyelése nehéz lesz.[14] Decemberre fokozatosan elhalványodik, de – feltéve, hogy egyben marad – a Föld mindkét féltekéjéről megfigyelhető lesz, valószínűleg hosszú csóvával.[11]

-

oroszlán=omega

regulus=kicsiny ország királya, királyfi

szűz=a jegy jelképe az arató szűz, aki begyűjti a termést

spica=kalász

szaturnusz=alfa

-

aki kicsit is ismeri a Bibliát már össze is rakhatja ... elközelgett tehát az idők vége.

#671509 Bendeguz Előzmény: #671476

Nem is viccből írtam. Az uránnak is kellemes a tapintása és szép a színe is, de azért nem tenném a párnám alá :)

#671470 Ibiza Előzmény: #671455

geigermüller számláló, ha repülsz valamerre vidd magaddal akkor ingyen megnézik neked :) egyből lekapcsolnak..megmondod amuletted..

#671455 Csusza Előzmény: #671342

Remélem, nem az!

Mindenesetre miután jól rám ijesztettél, kivittem a házból... :-)

#668769 Csusza Előzmény: #668760

Voltam, de ahelyzet nem lett egyszerűbb. Eddig négy szakértő látta, abból 3 azt mondta, nagy eséllyel az is lehet, ugyan a mérete miatt kettő nem bízik a dologban. (elég nagy meteoritnak)

Meg egyáltalán nem a megszokott meteorit, ha az egyáltalán.

Most a Természettudományi Múzeumba kell elvinni, ott van egy szakértő, aki a laborban bevizsgálná.

Az ügy egyre izgalmasabb... :-)

A kiállítás amúgy nagyon jó volt, rengeteg kiállító és mindenféle kő, kristály, nem is számítottam ilyen felhozatalra. Pár óra után is csak amiatt kellett eljönni, mert már nem bírtuk a benti meleget és levegőtlenséget. (Millenárisék nem lehetnek büszkék a légtechnikájukra... :-( )