:-)
2013 augusztusára már elég fényes lesz ahhoz, hogy kisebb távcsövekkel is megfigyelhető legyen, szabad szemmel október végén, november elején lesz először megpillantható, és látható is marad egészen 2014 január közepéig.[12][7]
Októberben áthalad az Oroszlán csillagkép csillagképen az Oroszlán legfényesebb csillagának, a Regulusnak a közelében, majd a Mars mellett folytatja égi útját, ez a két fényes égi objektum segítséget nyújt az üstökös megtalálásában.[11] Novemberben, már fényesebben, egy másik fényes csillag, a Szűz csillagkép Spica csillaga mellett húz el, majd a Szaturnusz közelében halad tovább.[13] Amikorra november 28-án eléri a Naphoz legközelebbi pontját, és amennyiben egy darabban marad, már rendkívül fényes lesz, magnitúdójának értéke valószínűleg negatív lesz.[5] Rövid ideig akár a teliholdnál is fényesebb lehet.[8][7]
Legfényesebbé várhatóan akkor válik, amikor a Naphoz legközelebbi pontját eléri, bár ekkor a Földről nézve a Naptól mintegy 1°-ra fog elhelyezkedni, így megfigyelése nehéz lesz.[14] Decemberre fokozatosan elhalványodik, de – feltéve, hogy egyben marad – a Föld mindkét féltekéjéről megfigyelhető lesz, valószínűleg hosszú csóvával.[11]
-
oroszlán=omega
regulus=kicsiny ország királya, királyfi
szűz=a jegy jelképe az arató szűz, aki begyűjti a termést
spica=kalász
szaturnusz=alfa
-
aki kicsit is ismeri a Bibliát már össze is rakhatja ... elközelgett tehát az idők vége.
Vizsgáltatom, vizsgáltatom, csak lenne rá időm... :-(
legalább ilyen szép: http://erdely.ma/ujkepek/2011/11/nagy/9633768.jpg
Nem is viccből írtam. Az uránnak is kellemes a tapintása és szép a színe is, de azért nem tenném a párnám alá :)
geigermüller számláló, ha repülsz valamerre vidd magaddal akkor ingyen megnézik neked :) egyből lekapcsolnak..megmondod amuletted..
Remélem, nem az!
Mindenesetre miután jól rám ijesztettél, kivittem a házból... :-)
Voltam, de ahelyzet nem lett egyszerűbb. Eddig négy szakértő látta, abból 3 azt mondta, nagy eséllyel az is lehet, ugyan a mérete miatt kettő nem bízik a dologban. (elég nagy meteoritnak)
Meg egyáltalán nem a megszokott meteorit, ha az egyáltalán.
Most a Természettudományi Múzeumba kell elvinni, ott van egy szakértő, aki a laborban bevizsgálná.
Az ügy egyre izgalmasabb... :-)
A kiállítás amúgy nagyon jó volt, rengeteg kiállító és mindenféle kő, kristály, nem is számítottam ilyen felhozatalra. Pár óra után is csak amiatt kellett eljönni, mert már nem bírtuk a benti meleget és levegőtlenséget. (Millenárisék nem lehetnek büszkék a légtechnikájukra... :-( )
sztem a kondenzcsík árnyéka lehetett .. nap árnyékot vetett a levegő jégkristályán..
nem ide való de talán ideillik a legjobban.
Furi dolgot láttam ma 17:00 körül az égbolton, Budapest felett, D-K irányban haladt egy kondenzcsík előtte a repülő a megszokott módon, sebesség, magasság normális. A szokatlan látványt pillantottam meg a gép előtt egy fekete kondenzcsík volt látható, amíg szemmel tudtam követni változatlan maradt. Na akkor a sorrend a látottakról. Semmiből lesz egy fekete kondenzcsík gépet vagy bármit nem látok a csík elején mégis halad mint a szokásos módon a gép mögött keletkező. Aztán ott a látható repi ami karcolja az égre a fehér megszokott csíkot. Nemtom nem láttam még hasonlót se, olyan mintha a látható repi követett volna valamit ami sötét füstszerű csíkot húzott. A két csík tökéletesen egy vonalba esett ahogy halad a fehér előtte úgy keletkezett a fekete a sebesség is stimmelt. hmmm... érdekes
A szétesés határán van a szuperüstökös
Az ISON elhaladt a Mars mellett, de képeket még nem látunk, mert a NASA honlapja egyelőre halott. Az üstökös fénygörbéje nem túl biztató.
A nagy reményekkel várt ISON üstökös október 1-jén elhaladt a Mars mellett. A Mars körül keringő MRO űrszonda valamivel előbb, szeptember 29-én készített róla képeket (ezek itt láthatók), amelyek alapján a csillagászok most próbálják pontosabban megbecsülni az égitest magjának átmérőjét. Sajnos a legnagyobb Mars-közelség alatt készült fotókat egyelőre nem láthatjuk, mert az USA kormányzatának leállása miatt a NASA honlapja jelenleg így fest: