Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Hazai" bankok

Re: nincs cím

#669955 Rozsdáskilincs Előzmény: #669897

Előfizetős vagyok nekem nincs gondom a cégek hozzáállásáról dumcsiztunk. Sőt most igen elégedett vagyok a díjaikkal amik rám vonatkoznak.

Ricsi látod ehhez hasonlókra gondoltam mikor a szabadpiacpártiak mondják, mindegy ki a tulaj. Ez a példa is mutatja nem mindegy egy honi banktulaj nem fog azon gondolkodni hogy lelép hanem megoldásra törekszik. Külföldiek addig maradnak míg működik a kaszagép utána mi lesz baromira nem érdekli legfeljebb új kaszálandó területet keres más országban.

#669897 lagwagoner Előzmény: #668595

Feltöltőkártyás csomag + kártyafüggetlen telefon 20e alatt (akár dual SIMes is) 2 év teljes körű jótállással. Remekül viszi a hangot, és nem kell naponta tölteni. Nincs is problémám egy társasággal sem, és ami a legfontosabb: nincs elköteleződés.

#669889 Ricsi Előzmény: #669833

Az is, én mondtam. Néha olvasgass, a rafi itthoni vezére tegnap elmondta, ha a hitel-betét arány 1:1 lesz, már itt sincsenek, és mások sem.

Akkor maradunk magunkra. Arra kíváncsi leszek, honnan lesz itt zsé :)

http://kiszamolo.hu/me…

#669833 walex

http://kiszamolo.hu/megszunik-a-cib-kockazati-eletbiztositasa/

Ez valóban érdekes kérdés, hogy ezt így megteheti-e a bank. Az tényleg látszik, hogy a CIB vegetálásra kezd berendezkedni, szinte mindent megszüntetnek, amiért egykor érdemes volt őket választani (magasabb kamatok, kedvezőbb szolgáltatások és díjak, Cibezz, stb.), valóban olyan, mintha már csak nyűg lenne nekik az egész magyarországi jelenlét, ami nem csoda a sorozatos nagy bukták és tőkeemelések után.

#668821 walex Előzmény: #668639

Nem kell Olaszországig menni, szlovákok, osztrákok sokkal olcsóbban beszélnek, de még a horvátok is, mint mi és a hálózat azonos, illetve jóval kisebb méretű.

Szerencsére egyre több flottába be lehet lépnie már földi halandónak is, így a percalapú 40-50 Ft-os szuper tarifáikat megtarthatják a szolgáltatók saját maguknak, mert ezeket már tényleg csak a birkák veszik.

#668774 Ricsi Előzmény: #668766

Nem, egy kölcsön corollával. 1,6 vvti vagy mi, jól megy, és 8-at evett. Megtetszett, elgondolkoztam, hogy megveszem, de aztán rájöttem, nem kell nekem autó.

#668762 Ricsi Előzmény: #668754

3 eurért vettem kint párizsit. Összetétel: Marhahús, sertéshús, fűszerek. Nem egy bonyolult recept. Én itthon nem is láttam ilyen párizsit, amiben csak hús van.

De hogy még érdekesebbet mondjak 13 eur-ért vettünk magyar pick téliszalámit. Itthon legalább 30%-al több. Én ezt nem is értem.

Én tudom hogy ott más a minőség, ezért is járok oda vásárolni. Itthon alig veszünk valamit, mert nincs minősége.

#668754 Rozsdáskilincs Előzmény: #668752

ennek már nem sok köze a bankokhoz, de biztosan te is láttad az élelmiszer iparban fellelhető kinti hazai fogyasztásra termelt minőség is különbözik, TV széles nyilvánosság. Szlovákoknál is készült erről tanulmány. A cégek azzal indokolták hogy alkalmazkodnak a helyi ízvilághoz:)

#668752 Ricsi Előzmény: #668751

Idelinkeltem, nem igazak...

Az a különbség, kint nagyon sokan vesznek telefont boltban, és nem a szolgáltatónál, így persze nincs hűség. De ha olcsón veszel szolgáltatótól, akkor van, de szerintem ez teljesen logikus...

#668639 Ricsi Előzmény: #668626

Ennek is van gazdasági vonzata, de sokan nem értik.

Kiépítek olaszországban egy rendszert, használja 60 millió ember. Itthon meg a hatoda. De a fenntartása, a szoftverek és hardverek ára ugyanannyi. Namost 1/6-od előfizetővel kell ugyanannyi bevételt produkálni, az csak így megy. Szerintem ez normális.

Ugye, az Unio most akarja elérni, hogy a szolgáltatók egységesen számlázzanak, mert azt mondják, ez egy piac. Persze, ha nálunk lemegy az ára, akkor másutt fel kell hogy menjen, ez természetes. Annyi az előny, hogy mi 10 millióan vagyunk, európa meg mondjuk 300 millió, így itt ha 20%-al csökken, akkor ott csak 0,6%-al kell emelni. És így (talán) mindenki jól jár.

Persze, akkor el kell felejteni a mindenféle telefonadót, amit itthon bevezettek, és ez is kényes kérdést vet fel, mert akkor már kicsit elveszik az önrendelkezés.

Baromi nehéz olyan megoldást találni, ami mindenkinek jó.

Ami viszont igaz, itthon…

#668626 walex

Ami viszont igaz, itthon rohadt nagy lehúzás van a lakossági percdíjaknál, ha megnézed, külföldön mi a helyzet. Nem is kell messzire menni.

#668606 Ricsi Előzmény: #668604

Íme, vodafone.it

http://eshop.vodafone.it/relax-mini

Kapsz nokia-t, 24 hónapos hűséggel. Annyira tetszik, itthon elterjednek mindenféle baromságok, hogy ez+az van külföldön, és egymást hitegetik az emberek mindenféle baromsággal.

Felmenni mondjuk egy külföldi szolgáltató oldalára és szétnézni, na azt már nem. Mert akkor kiderülhet, másutt is pont olyanok a szolgáltatók, mint itthon. És akkor nem lehet őket szidni.

Amit most csinálsz, az tipikus magyar viselkedés. Ami nálunk pont olyan mint másutt, az mind szar, minket vesznek hülyére. Nekünk sosem volt jó, ami másutt működik, mi mindig ellenkeztünk a világgal. Ha jó nektek, ám tegyétek, én ezért is akarok innen elmenni, nekem pont megfelel a világ, nincs tovább szükségem mindenféle harcra a világ ellen.

#668604 Ricsi Előzmény: #668595

Hát pedig van szlovákiában is, spanyolországban is, olaszországban is. Itthon is csak akkor van, amikor olcsón veszel telefont tőlük.

Ők odaadják olcsón, te meg nekik fizetsz. Mi ebben a rettenetes?

#668595 Rozsdáskilincs Előzmény: #668594

Ja Ricsi a telefontársaságok is másként működnek mint nálunk. A szomszédos országokban élő ismerőseim nem ismerik nálam maradsz 2 évig hűség akciókat.

#668594 Rozsdáskilincs Előzmény: #668588

"Most akkor vagy egy nagy nemzetközi összeesküvés áldozatai vagyunk, vagy tényleg a kormány nem ér egy rakás sz@rt sem.""

Jelentenek a cégek negyedévente pont olyan könyvet hoznak ki amilyet alkalmasnak tartanak a könyvelés azért kínál lehetőségeket is.

Szerintem maradhatunk annál hogy nem közösek a célok a szereplők között a külföldi túlsúly miatt. A kormány ha nem tudja megoldani a gépezet elégséges működését akkor bizony az van amit írtál egy nagy rakás. Majd Vona:)

#668593 Rozsdáskilincs Előzmény: #668584

egyébként a bankok részéről hatalmas veszteségekként emlegetett, annyira sérelmezett végtörlesztésről jut eszembe. A gonosz magyar politika!

A párom a labanc határ mellől származik. Minden második ember labanciában dolgozik nem tudok rájönni miért:) Na sok eltöltött idő alatt kapcsolatok alakultak a labancokkal így az is tudomásukra jutott az a labanc bank aki ott is meg itt is hitelez lakást azt milyen módon teszi. Mik az ottani szokások.

Otthon tulkép bármikor végtörleszthet a kedves adós. Nem kell az államnak kikényszerítenie. Nem áll elő a bank azzal a marhasággal hogy neki vesztesége keletkezett mert te nem vetted igénybe a teljes futamidőt. Még csak be se kell jelentenie beküldi a pénzt és a bank elszámol, és küld egy köszönő levelet hogy eddig is igénybe vette a szolgáltatást. Ha netán a kedves adósnak lett egy kis plusz pénze és úgy dönt ezt a hitelének törlesztésére fordítja. Csak annyi a dolga hogy beutalja szintén, semmi dolga még csak jeleznie se kell hogy ebben a hónapban 200 euróval többet fizet a megbeszéltnél. Szal hol van ehhez képest a hazai banki elszámolási eljárás? Jó lenne európaiak lennének a szolgáltatás színvonala is nem csak az árak.

#668588 Ricsi Előzmény: #668584

És miért nem vizsgálod meg? Nyilvánosak a mérlegadatok, bárki megnézheti. Tudom, az hülyeség, mert lehet kiderül, tényleg veszteségesek. És akkor az is kiderülhet, hogy a fijjúk ebben is hazudnak.

Egyébként Magyarországon van orosz, osztrák, német, belga, olasz, amerikai, és még ki tudja milyen bank. Mind ugyanazzal a gonddal szenved.

Most akkor vagy egy nagy nemzetközi összeesküvés áldozatai vagyunk, vagy tényleg a kormány nem ér egy rakás sz@rt sem.

Mindenki döntse el, melyik az igaz, én a másodikra szavazok. Részemről a téma lezárva...

#668584 Rozsdáskilincs Előzmény: #668581

érdemes lenne ezeket a kimutatott veszteségeket közelebbről megvizsgálni

mi szerepel azok mögött a számok mögött? Pl ha kihelyezett 10ft és eddig besöpört mondjuk 12ft és a végtörlesztés miatt az elmarad 2ft beleszámít abba a veszteségbe

sokba vagyunk de szeretnek bennünket igazi kapitalista szellem:)