Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#668481 walex Előzmény: #668475

Ne számold bele azokat, amiket újra rendszámoztak, mert ezekből is rengeteg van.

#668480 Kissherceg Előzmény: #668479

rossz az autó típusa :)

valóban iszonyat sok az új rendszám, de ez a reg adó csökkenés miatt van.

#668479 rbbj11 Előzmény: #668471

én 3 évesnél fiatalabb, 1.5 m alatti áron akarnék autót eladni, még sincs erre se kereslet. Pedig részben épp azért lett annak idején véve, hogy úgyis csak erre futja a tömegeknek, és majd könnyű lesz eladni. Hát nem.

#668476 Ricsi Előzmény: #668475

Amikor ezt olvastam, kinéztem az ablakon (oktogon), nem tudom alátámasztani az adataidat :))

#668475 Pyxis Előzmény: #668471

Pest belvárosában a személygépjárművek rendszámának 35-40%-a L v. M betűvel kezdődik.

Ilyen pesszimista jövőkép mellett, nem kell sok idő és újabb buborék születésének lehetünk résztvevői.

#668471 walex Előzmény: #668470

A kizsigerelés mellett pedig már megtakarításra sincsenek ösztönözve az emberek, lásd 6%-os EHO, valamint a tranzakciós adó bevezetése "a készpénz fizetés és a feketegazdaság visszaszorítása érdekében".

Arra persze nem gondoltak az idióták, hogy ha már bevezetik, akkor az elektronikus úton történő tranzakciókra nem kellene bevezetni semmit.

Szóval, új és használt autó piac kuka jelenleg és ha nem lendül fel az új autó piac (márpedig jelenlegi jövőkép és kiszámíthatatlan gazdasági környezet mellett nem fog), akkor a használt autó piac végképp kuka lesz jó ideig, mert szinte csak 10 évnél idősebb autókból fog állni a választék pár év múlva. Azt meg ki merné bevállalni, hogy egy idős, széthajtott autót vegyen?

#668470 walex Előzmény: #668452

Használtautó piac már régen halott. Hétköznapi átlagemberek 100 ezer és 1.5 milla közötti tartományban gondolkoznak, ha van rá pénzük.

Új autókat 80%-ban cégek veszik, a maradék 20% pedig szinte kizárólag a kb. 45-65 közötti korosztály lényegében márkától függetlenül. 45 év alatt szinte senki nem vesz, ez sok mindent elárul arról, hogy micsoda nagy a jólét itthon és mindenki a KSH szerint évek óta kihozott hazug átlag nettót kapja, ahogy azt szeretik sugallni a kommunikációban.

Huszonéves suhancok a külföldről behozott BMW-kel, Audikkal nyomják, fenntartani persze 90%-uk nem tudja, ezért a leggagyibb márkájú alkatrészeket teszik bele és rendszerint 1-2 ezer Ft-ért tankolnak, mert többre nincs keret.

Azok, akik mégis új autót vesznek pedig már úgy tervezik, hogy min. 10 évig használni fogják. Már, ha addig bírni fogják az új autók, mert már ezeket se úgy tervezik, hogy még 15 -20 év múlva is menjenek 400-500 ezer km mellett. Állítólag nagyrészt kb. 250 ezer km-re vannak már a motorok tervezve, utána kuka és jöhet a motorcsere.

Amikor a mai új autók nagy része már nem megy, szerintem az utakon még látható régi Ladák, Wartburgok még simán menni fognak.

Még pár év és a használautó piacon nem lehet találni normális autókat, amit még meg lehetne venni. 2009-től drasztikusan visszaestek az új autó eladások, ennek már (ha 2009-et is teljes évnek vesszük) 4-5 éve. Ezeket a 2007-2008 körüli verdákat hirdetik most, ha ezek kifutnak, a választék drasztikusan vissza fog esni, mert a 2009 után forgalomba helyezett új autók száma napjainkig már elenyésző és nem is látszik, hogy lenne fellendülés új autó eladás fronton, mert az emberek anyagilag ki vannak zsigerelve.

#668452 rbbj11 Előzmény: #668448

jaaaaaaaaa értem :D

Na jól van akkor, rendben :)

Közben autókat nézegettem, de az a baj, a meglévőt lehetetlen normális áron eladni. Basszus, meghalt hazai használt autó piac, meg kell hirdessem Romániában vagy nem tudom...csak kereskedők hívtak, míg fenn volt hónapokig hasznaltauto.hu-n :OO

#668448 Ricsi Előzmény: #668445

Lehet hogy telítődött, de engem nem az zavar, hanem az, hogy közben a csapból is az folyik, mérnökhiány van, és pillanatokon belül el lehet helyezkedni. Szóval engem nem a helyzet, hanem a kormányzati hazugság zavar, és ezért is tettem nyilvánossá a dolgot...

#668445 rbbj11 Előzmény: #668441

ez igaz, én nem vagyok kezdő mérnök, és nem is ismerek ilyet, aki frissen végzett, de nem lehet, hogy csak telítődött? Ahogy jó pár éve pl. már annyi végzett joghallgató volt, hogy egy No. se tudta volna felszívni, ha ő maga nem is képzett volna jogászt, akkor se :OO

Abban a szakmában is az volt, mindenhol évekig olvasták a fiatalok, milyen keresett pénzes szakma, aztán piaci viszonyoknak megfelelően túllendült az inga, és brutális többletkínálat lett belőle, mert annyian mentek olyan képzésre

#668443 rbbj11 Előzmény: #668440

persze, majd évtizedes távlaton a jobb éghajlat és a nagyobb élet miatt igen :) De akkor épp rossz hangulatomban voltam :D

#668441 Ricsi Előzmény: #668439

Teljesen másról beszélünk. Te befutott emberekről beszélsz, én meg kezdőkről. És a tapasztalatról, hogy nem keresnek mérnököket. Megváltozott a világ, vége a magyar iparnak. Én nem vitatom, hogy pár éve más volt a helyzet, de most ez a helyzet, és ezt látja a fiam a teljes évfolyamon. Az pedig nem 1-2 ember...

Vagy ebben az évfolyamban mindenki hülye, ez még lehet...

#668440 Ricsi Előzmény: #668437

hát őőőőő, élőben mást mondtál erről a kiköltözés projektről, de ez nem a fórum témája:))))

Bécsbe én sem költöznék, pont ma voltam, ma is ezt állapítottam meg. Nekem jobban bejönnek a déli népek, és az a mentalitás.

#668439 rbbj11 Előzmény: #668435

nem tudtam, h. nem így gondoltad. Mozi, színház stb egy Győr méretű város részei is. És a többi úri huncutság is.

De Bp-en is lehet építeni életpályát mérnökként is, ebben egészen biztos vagyok. Már csak azért is, mert szembe szomszédunk Bp-en mérnök, 4 gyereket nevelt fel, és igen szép házuk van.

#668437 rbbj11 Előzmény: #668434

megmondom őszintén, ezen a területen, amiről most beszélünk, inkább az élettapasztalatomra hallgatok, és az más, mint a cikkek. Én folyékony és már-már anyanyelvi szinten beszélek németül, még sincs eszemben sem kimenni. Feleségem még durvább, mert ő pár évre sem hajlandó még Bécsbe se költözni, pedig anyanyelv közeli szinten van németből, angolból. Húgom, aki 3 nyelvet beszél folyékonyan, már rávette magát a bécsi költözésre. Jóbarátaim, akik mind folyékonyak min. angolból, egyik szemész, másik pszichiáter, harmadik közgázos, egyik sem akar kitelepedni. Értelmiségi baráti köröm van, akik folyákonyan beszélnek min. 1-2 nyelvet, és mégse költözik egyik se.

#668436 rbbj11 Előzmény: #668434

én az Audiról beszéltem, olvasd kérlek vissza. Ott 250e az alap + juttatások környezetmérnöknek, tehát a az általad idézett posztra tuti ennél is magasabb a bér.

#668435 Ricsi Előzmény: #668432

Ok, nem így gondoltam, te is tudod. De a mi életünkhöz az étterem, mozi, színház, lófrálás a városban, focimeccs, és hasonló úri huncutságok hozzátartoznak.