Re: nincs cím
Ricsi Előzmény: #668431Hát pedig annyi, pont most olvastam utána :))
Sebészből is csak az idősek, és a nyelvtudással nem rendelkezők maradnak itthon. Szalagmelósnak meg eleve nincs nyelvtudása. De akinek van, azok elmennek nagyrészt, mármint azok, akiknek valós az a nyelvtudás, nem csak papír van róla. És pont most olvastam erről cikkeket (nem linkelem, tartalak annyira, megtalálod őket), amik pont ezt taglalják.
Nem a jobban élés a legfontosabb, hanem a perspektíva, ami itthon nincsen. Ennek pedig egy oka van, mégpedig az, hogy nincs magyar ipar. Az audi is kinti mérnökökkel csináltatja meg a fontos dolgokat, az ittenieknek meg marad a kulimunka. De ez rendben is van, egy német cég a német mérnököket etesse, én ebben nem látok semmi elrettentőt.
Ha pedig így van, akkor azt kell megvizsgálni inkább, mennyi az esélye egy normális magyar ipar kialakulásának. Én pedig ennek 0% esélyt adok, így nem látok perspektívát.
http://eduline.hu/felnottkepzes/2013/4/9/Gepeszmernok_friss_diplomas_elhelyezkedes_BWQNE0
Ezt azért idemásolom, és ki is másolok belőle, mert szerinted butaság:
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán végzettek 26 százaléka már a diploma megszerzése pillanatában főállásban dolgozott, 21-22 százalékuk külföldön talált munkát. Azok, akik itthon helyezkedtek el, átlagosan két és fél-három hónap alatt szereztek állást, 211 ezer forintos kezdő fizetéssel.
Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépészmérnöki és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán az álláskeresők aránya 0,8 százalék volt, míg a hallgatók több mint felének már a végzéskor volt főállása. A volt hallgatók 9,1 százaléka külföldön helyezkedett el, míg az itthon munkát vállalók valamivel több mint három hónap alatt találtak állás, és körülbelül 210 ezer forintot kerestek. A nem diplomás munkakörben dolgozók aránya magasabb, mint a BME-n: 19,6 százalék.
Kezdő fizu 210 bttó, szerintem még 150 nettó sincs, szóval tényleg butaság, mert kevesebb :D