Regisztráció Elfelejtett jelszó

Budapest

Kerékpárút problémák kip…

Kerékpárút problémák kipipálva:

http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-585723

"Szeptember 16-ától a Budapesti Közlekedési Központ több járatán egy éven keresztül tesztjelleggel lehetővé teszi kerékpárok szállítását. [...] A lehetőségek kiszélesítése növeli a kerékpározás vonzerejét azáltal, hogy kiegészítő szolgáltatásként szükség esetén van lehetőség a járatainkon eseti kerékpárszállításra, például rossz idő vagy defekt esetén - olvasható a közleményben."

Mint írtam, a kerékpáros közlekedés a tömegközlekedés és a gyaloglás alternatívája, a megfelelő házasítás tehát egészen érdekes megoldásokat szülhet, különösen akkor, ha például a Bubi használatot és az időalapú BKK utazásokat össze lehetne hangolni. Az cool lenne, mert akkor felveszel egy kerékpárt, elmész vele valameddig, átszállsz, leszállsz, felszállsz egy másikra és célhoz is érsz.

Persze tudom, akiknek büdösek a magyarok a buszon, annak a közös kerékpár is undorító elképzelés, de nekem szimpatikus kezdetnek tűnik egy élhetőbb világ irányába :)

sztem: A kelenföld és d…

#661331 Ibiza

sztem:

A kelenföld és déli-pályaudvar közötti vasút is teljesen felesleges....

A déli pu és a kelenföldi pu közötti metrót kell összekötni...

Re: nincs cím

#661321 Ibiza Előzmény: #661257

nem tudsz mit kezdeni a tényekkel..tipicsníj libsi gondolkodás.."amit nem értek az hülyeség...ami engem nem érint vagy nem hoz nekem hasznot az felesleges.." ezért szeretik a szépembereket.

#661319 Ibiza Előzmény: #661265

megint buta vagy..mert mész piros lámpán gyalogosokon zebrán keresztül..

a szűken vett belváros az 5. ker. azért itt kevesen dolgoznak az átlagmagyarok közül..

A tágan vett belváros a kőrút melletti kerületek. V. VI VII VIII

KIvezetésben dugók egy része az autópályák vagy 1 számjegyű utak felé alakulnak ki..tehát M3 (belvárosból csak a ligeten keresztül tudsz M3ra kimenni) és az m5..a hidakon keresztül az m7..a másik része a külső kerületek felé vezető utak.

http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Budapest_%C3%A9s_k%C3%B6rny%C3%A9k%C3%A9nek_vas%C3%BAti_t%C3%A9rk%C3%A9pe.svg

ezen mit nem értesz?

A dugók második része azért alakul ki mert kevés helyen lehet átmenni a vasútakon..lásd keletitől kifelé..vagy a nyugatihoz vezető vonalak.

Egy vonal nem oldódna meg a hegylakók pestre járása.. de mivel mindenki másnak igen ezért ez a vonal terhelése is csökkenne.. ez jellemző Margit-híd Árpád- és Lánc híd...

Gondolom te sznobkodsz ezért Budára költöztél a gazdagok lábai mellé ahol nincs csöves mert elzavarja a rendőr..(ezért kellett kampányolni alhassanak bátran az utcán..de ne a kampányolók közelében.

De mit is magyarázok.. nyílván nem ez a lényeg egy libsinek..káosz és zavarkeltés a hazugságok terjesztése a lételemük..

#661274 Előzmény: #661230

"Oka pedig annyi volt, hogy a villamosközlekedés gyorsítása/sűrítése nagyobb kapacitást jelent, mint amennyivel csökkenti a gépjárművekét."

Hogy miket tudsz te összehordani... 50 milliát kaptak rá az EU-tól, hogy a 4-6-os villamos 2, azaz KETTŐ perccel gyorsabban érhessen körbe és ezért vágták taccsra a kőrutat, hogy ott bemutathassák azt, hogy "ott van dugó". Pedig ha nem lenne, hanem rendesen váltanának a lámpák, akkor semmiféle dugó nem lenne.

Amely mellesleg, számottevően csökkentené a környezetszennyezést is, szóval ezért lesz eltörölve ez az Unió által finanszírozott Budapest ellenes próbálkozás.

És ez még akkor is igaz marad, ha Vitézi fémjelzi a hülyeség ezen szakaszát.

Ettől függetlenül, semmi újdonság nincs abban, hogy lassítani akarták a forgalmat a belvárosban, mert ezt már a demszky érában is megkezdték, csak éppen azzal nem kalkulált a sok állat, hogy az állandósult műdugók miatt számottevően megnő a környezetszennyezés.

Menjen pár perccel gyorsabban körbe a villamos és cserébe fél órával többet pöfögjenek az autok. Idióták.

#661271 Előzmény: #661224

Azért azon talán ne nyissunk vitát, hogy hol ér jobban a füst: Fenn a buszon, vagy lenn az úton. Értem én, hogy neked büdös a magyar és inkább szívod az úton a gázt, de ez maradjon a te egyéni hülyeséged és maradjunk ennyiben.

És csak a miheztartás végett, nem 2008-as hír az amit megint valahonnan kikukázott az agit-prop osztály ellenőrzés nélkül, ugyanis a BKV szerint a mai napig ennyivel járul hozzá a BKV busz közlekedés a légszennyezettséghez az összes gépjárműhöz viszonyítva. Talán maradjunk abba, hogy hazudnak, mint a vízfolyás:

http://www.bkv.hu/hu/kornyezetvedelem/kornyezetvedelem_termeszet

Hiszen ez még ideális állapotnak is illúzió lenne, a valóság pedig ennél sokkal rosszabb. Ha pedig itt figyelembevesszük, hogy nagyságrendileg 1.000 járműről van szó, ami képes 6% környezetszennyezést okozni, akkor ezt csak "brutálisan soknak" szabad értékelni. Arról pedig, hogy mennyire ordenáré módon hazug ez a számítás, arra elég ezt bemutatni:

"Ugyanakkor a közlekedési eredetű légszennyezés 60 százalékáért a személyautók, 34 százalékáért a teherautók és csupán 6 százalékáért felelős a közösségi közlekedés!"

Hiszen ebben mondjuk all inclusive nincsenek benne az egyéb buszok(!), így például mondjuk a Volán járatok, túristabuszok sem, nincsenek benne a MÁV diselek, nincsenek benne az áruszállító kisteherautok, nincsenek benne a motorkerékpárok, segédmotorkerékpárok, egyéb járművek (mentő+tűzoltóság+rendőrség) vagyis ez a számítás nem más, mint egyszerű nyilt uszítás azzal kapcsolatban, hogy az "autosok tehetnek mindenről", holott ez pusztán ezen hazugság alapján nyilvánvalóan nem igaz, sőt mi több, megállapítható, hogy a legdurvább, legegészségtelenebb környezetkárosításokért kifejezetten a közösségi közlekedés tehető felelőssé annak teljes elavultsága okán Budapesten és pont talán a normál lakossági gépjárműhasználat a legkevésbé felelős a levegő minőségéért, amelyet még ha megfeleznénk, akkor is csak 1/3-al javulna a levegőminőség - vagyis ebben az irányba haladni nem más, mint komplett őrültség, avagy divatmajmok és anarchisták uszításának a propagálása Budapest élhetetlenné tétele érdekében.

Egyebekben a konklúzió ez a fenti cikkben:

"A városi életminőséget rontja, ha növekszik azoknak a száma, akik az egyéni közlekedés mellett döntenek."

És az egyéni közlekedésbe beletartozik a kerékpár is.

Már csak a miheztartás végett.

#661265 Netmaster Előzmény: #661256

Megnéztem, egyik sem megy a belvárosba, mire akarsz kilyukadni? Másrészt ha ott áll az úton a dugó, amelyik a belvárosba tart, más sem fog tudni közlekedni.

Nem nagyon értesz a forgalomtechnikához sem, ugye? :)

#661256 Ibiza Előzmény: #661230

"..belvárosban óriási dugókat fog eredményezni, mivel ott nem növekszik a kapacitás."

nézd meg a vasúti vonalakat okostojás..és nem mindenki a belvárosba tart..

"Tarlós a nagykörúti, villamosforgalmat prioritizáló lámpaáthangolásra gondolt, ahhoz meg Demszkynek semmi köze..."

butaság..ott csak tesztelték..mivel bringával jársz és semmit nem számítanak neked a közlekedési szabályok, piroslámpák honnan tudnád hol vannak szándékosan rosszul állított lámpák?...ezt még demszkiék kezdték..

szerénység elvtárs szerénység.

#661252 Ibiza Előzmény: #661229

ezt mond israeli elvtársaidnak..nem illik rakétákkal lőni ártatlanokat...

#661230 Netmaster Előzmény: #661228

Nem akarom a korszakalkotó ötletedet porrá zúzni, de azért gondolj bele, nem bonyolult: ha a bevezető szakaszokon növeled a forgalmat, az a belvárosban óriási dugókat fog eredményezni, mivel ott nem növekszik a kapacitás.

A forgalomlassítást sem tudom, kik "találták ki", de Tarlós a nagykörúti, villamosforgalmat prioritizáló lámpaáthangolásra gondolt, ahhoz meg Demszkynek semmi köze. Oka pedig annyi volt, hogy a villamosközlekedés gyorsítása/sűrítése nagyobb kapacitást jelent, mint amennyivel csökkenti a gépjárművekét.

#661229 Netmaster Előzmény: #661226

Nyilván, gondolom a kerékleengedős meg a lakatleragasztós akciódat is úgy fogod intézni, hogy megismerd, tahó ember kerékpárját vandálkodod-e meg. Logika elvtárs, logika, és ne oszd aminek híján vagy. :)

#661228 Ibiza Előzmény: #659783

"a buta kisebbik fele miatt rossz a bringások megitélése..de ez mindenben így van..autós, kisebbség, vagy nemzetiség..kijön a frusztráltság az embereken.

sokan félreértelmezik a zöld gondolkodást..több kárt okoznak mint hasznot..

A zöld gondolkodás kemény üzlet..a libsik keményen keresnek vele...így a bringásokon is..ők már akkor felkészültek kerékpárboltokra szervizekre kölcsönzésre amikor még csak gondolkodtál rajta venni kéne.

tetszik nem a város él.. autóval bringával motorral gyalog zajlik az élet..

Egy halvány elszólása volt polgármesternek.."hiba volt az autós forgalom lassítása.." ezt demszkiék találták ki..kényelmetlen legyen autózás..menj bkv-val..közben iszonyat légszennyezést okoztak..

Én vagy gyalog vagy autóval járok. Maximum metró...de ez ritka.

Felvetettem a vonatokat ki kellene vinni a város szélére..a sinpályák helyén 6 sávos utat építeni amin reggel 4be 2 ki, délután fordítva 4ki 2 be...mellé kerékpárút..lehetne..a közepén magasvasút ami a meglévő állomásokat használhatná..sok külterületi ezt használná..de városon belül is egy alternatíva lenne..pl nyugatitól Békásmegyer..vagy kijjebb.

Hatalmas beruházás munkalehetőség..eus pénzekből lehetne finanszírozni..

Az ötlet onnan jött Bp-en a vasutak miatt nehéz közlekedni..kevés helyen lehet a sineken átmenni..ott meg tumultus van..lásd pl keleti és környéke. kb 2-3 óra alatt tud délután kiürülni a város..

Javasoltam BKK-nak..azt mondták nem cél Bp. autós közlekedésének a fejlesztése." by Ibiza

#661227 Ibiza Előzmény: #660700

helyes..Én szeretem a biciklist mert a levegőt is tisztíccsák :)..nem az autók a büdösek hanem a szar műszaki nélküli pizzás motorok és a bkv buszok.

#661226 Ibiza Előzmény: #659783

"a buta kisebbik fele miatt rossz a bringások megitélése..de ez mindenben így van..autós, kisebbség, vagy nemzetiség..kijön a frusztráltság az embereken."

ezt Ibiza írta te ló...igazi libsi vagy..szdsz-es ATV-s recikling szdsz-es kavarógép.

#661224 Netmaster Előzmény: #660908

Miért is? Ott a kerépár, a füst pedig járművön belül is utolér.

Nos, a BKV szerint meg 6% volt a saját hozzájárulása a város légszennyezettségéhez (2008-as hír). Persze az ember ezt sem veszi készpénznek, mint ahogy a te szavadat sem.

#660908 Előzmény: #660700

Már javasoltam, szállj fel a buszra, vagy villamosra, esetleg utazz metroval. Egyébként annak idején szép példája volt annak, hogy mi is okozza a szmogot Budapesten az, amikor leállt sztrájk miatt a BKV, és ettől kitisztult a levegő.