Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#661080 Boby. Előzmény: #661056

" mert egy

ilyen hír mint a mai is réssel "felt" okoz."

Nem a hír okozta a "felt", hanem 8400-nál, meg a háború hírére nyitott felelőtlen shortok.

Azon gondolkodom,hogyha …

#661056 Copfos

Azon gondolkodom,hogyha ennyire rá vannak kattanva a Q.. ingyen pénzre, mert egy ilyen hír mint a mai is réssel "felt" okoz. Most már azt mondták az elemzők, hogy Q programok nélkül is erősek a piacok. Ha tényleg szűkítenek,hasonló reakció várható!

Hát nem bízom benne.

SP +0,99% DAX:8620 Mi a…

#661046 Fornit

SP +0,99% DAX:8620

Mi a hír?? Hirtelenjében nem akadtam rá semmire. Láttam magasan is nyitottak.

#661003 banyaiz Előzmény: #660994

Ezért vártam én is most 200 naposra. De hát ezek a móka mesterek nem mostanra tervezték. :) Bár ha úgy van képesek 1 hét alatt megnézni akár péntekig. De annál tovább nem nagyon szabadna nekik parázni mert akkor kezdődhet a qe4 előkészítése miközben még a qe3-at sem vezették ki.

Az max ebben az acélos magyar gazdaságban fordulhat elő, hogy tőzsdei esések mellett az ország gazdasági sikereiről beszélünk. Egy német , vagy usa gazdaságnál ez igen komolytalanul hatna.

#660994 big-ebuy Előzmény: #660992

előbb-utőbb lesz 1 józanító esés....tőzsde 1 évvel előre jár,az nem a gazdaságra értem,de törvénye a korrekció

#660992 banyaiz Előzmény: #660990

Megáll e az usa gazdaság qe nélkül is növekedési pályán. Ez a kérdés. QE kivezetés ideje alatt mi lesz az sokat számít. Mert amióta bejött ez a válság, qe kivezetés az egyenlő volt félelem rettegés, para hegyek, és hamarosan lehetett előkészíteni a következőt .

Ha úgy ki lehet vezetni a nagy para elmarad az nagyon longos jel, szerintem. Teljesen para nélkül kivezetni az pedig a csoda kategória lenne kb. Persze most kérdés ki mit ért nagy para alatt. Nem arra gondolok, hogy esnek néhány %-ot. Mondjuk ha 200 napos felett marad nagyjából az kis para. Én így látom a szitut.

Megerősítette az alacson…

#660991 macika

Megerősítette az alacsony kamat politika folytatásának szándékát hétfőn Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, a BDI német iparszövetség (Bundesverband der Deutschen Industrie) és a német munkaadók szervezete (Bundesvereinigung der Deutschen Arbeitgeberverbände) által rendezett berlini konferencián.

A rendszerkockázatok az euróövezetben a 2011 előtti szintre csökkentek - állapította meg Mario Draghi beszédében. A tagországok javuló költségvetési helyzete fontos szerepet játszott a piacok bizalmának megerősítésében, valamint az EKB közvetlen monetáris tranzakciós programja, az OMT is nagyban hozzájárult a pénzpiacok normális működésének helyreállításához - hangsúlyozta.

A pénzügyekben elért javulás azonban nem gyűrűzött át a reálgazdaságba és nem követte széles alapokra támaszkodó gazdasági növekedés - mutatott rá. A gazdasági helyzet javulása még gyerekcipőben jár, a 0,3 százalékos második negyedévi euróövezeti GDP-növekedés még meglehetősen törékeny alapokon nyugszik és a munkanélküliség és változatlanul túlságosan magas.

Draghi megerősítette, az EKB kitart alacsony kamat politikájának folytatása mellett. Az EKB júliusban hagyott fel azzal a hagyománnyal, hogy nem kötelezi el magát jövőbeni intézkedések mellet. Azóta úgynevezett "forward guidance" jelzésekkel ad tájékoztatást a piacoknak monetáris politikai szándékairól.

Mario Draghi berlini beszédében is így tett: "A középtávon változatlanul alacsony inflációs kilátások alapján az EKB kormányzótanácsa az alacsonykamat politika hosszabb ideig történő folytatása mellett áll" - szögezte le. "Csökkent a szélsőséges események bekövetkezésének kockázata az euróövezetben, és ezzel együtt az árstabilitást veszélyeztető kockázatoké is" - fogalmazott a "forward guidance" indoklásában.

Az EKB vezetője a reálgazdasági hitelezés újraindításának a fontosságát. Ugyanígy elengedhetetlenül fontosnak nevezte a fenntartható növekedést támogató gazdaságpolitika folytatását, a versenyképességet javító intézkedések bevezetését, ezen belül a tagországok között a versenyképességben tátongó szakadék felszámolását. Már csak azért is, mert a versenyképesség javítása munkahelyteremtő tényező - jegyezte meg. Draghi emellett felhívta a hallgatóság figyelmét az európai gazdasági és monetáris unió (EMU) intézményi szerkezete megerősítésének szükségességére is.

#660988 banyaiz Előzmény: #660979

Ha most fed piacnak tetszőt szól akkor könnyen meglehet. Főleg ha ilyen szinteken várjuk a döntést. De benne van az is, hogy elveszik a kedvüket.

Annyi lenne a fontos szerintem long szempontból úgy lehessen kivezetni qe-t, hogy a nagy parákat elkerülni 200 naposok felett tartani az indexeket, és eluralkodjon az a hangulat, hogy itt minden über****a lesz az egész világon. Ennyi lenne a lényeg . Csak ezt még le kell zavarni ami nem lesz egyszerű.

#660975 banyaiz Előzmény: #660967

Azt nem tudom eldönteni, hogy most ez az erő azért van mert úgy gondolkodnak , hogy qe kivezetés nem gáz ha javuló makrók vannak, és öröm boldogság stb. Vagy azért ilyen erősek mert biztosra veszik , hogy szerdán a fed nem lép még.

Nagyon nem mindegy, így rövid távra nézve.

#660974 banyaiz Előzmény: #660964

Nem tudom én most nem kereskedek benne.

Talán annyit le lehet szűrni, hogy ettől a qe tervezett kivezetéstől nem paráznak annyira mint ami korábban volt. De hát ez még egy hosszú műsor. Ha úgy ki tudják vezetni, hogy a piac komolyan nem érzi meg, csak ilyen minibalhék akkor az nagyon pozitív jel vsz. De ez még 1 éves műsor kb, legalábbis a mostani tervek szerint.