:D
" mert egy
ilyen hír mint a mai is réssel "felt" okoz."
Nem a hír okozta a "felt", hanem 8400-nál, meg a háború hírére nyitott felelőtlen shortok.
Azon gondolkodom,hogyha ennyire rá vannak kattanva a Q.. ingyen pénzre, mert egy ilyen hír mint a mai is réssel "felt" okoz. Most már azt mondták az elemzők, hogy Q programok nélkül is erősek a piacok. Ha tényleg szűkítenek,hasonló reakció várható!
Hát nem bízom benne.
Közben belecsaptam egy kicsit, dax short + FAZ vétel.
javítva :)
stocky címlapon
SP +0,99% DAX:8620
Mi a hír?? Hirtelenjében nem akadtam rá semmire. Láttam magasan is nyitottak.
Most hétvégén lesz, de Merkel sima befutónak néz ki.
18án van német választás nem?addig nem hinném beesnek nagyon
Ezért vártam én is most 200 naposra. De hát ezek a móka mesterek nem mostanra tervezték. :) Bár ha úgy van képesek 1 hét alatt megnézni akár péntekig. De annál tovább nem nagyon szabadna nekik parázni mert akkor kezdődhet a qe4 előkészítése miközben még a qe3-at sem vezették ki.
Az max ebben az acélos magyar gazdaságban fordulhat elő, hogy tőzsdei esések mellett az ország gazdasági sikereiről beszélünk. Egy német , vagy usa gazdaságnál ez igen komolytalanul hatna.
előbb-utőbb lesz 1 józanító esés....tőzsde 1 évvel előre jár,az nem a gazdaságra értem,de törvénye a korrekció
Megáll e az usa gazdaság qe nélkül is növekedési pályán. Ez a kérdés. QE kivezetés ideje alatt mi lesz az sokat számít. Mert amióta bejött ez a válság, qe kivezetés az egyenlő volt félelem rettegés, para hegyek, és hamarosan lehetett előkészíteni a következőt .
Ha úgy ki lehet vezetni a nagy para elmarad az nagyon longos jel, szerintem. Teljesen para nélkül kivezetni az pedig a csoda kategória lenne kb. Persze most kérdés ki mit ért nagy para alatt. Nem arra gondolok, hogy esnek néhány %-ot. Mondjuk ha 200 napos felett marad nagyjából az kis para. Én így látom a szitut.
Megerősítette az alacsony kamat politika folytatásának szándékát hétfőn Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, a BDI német iparszövetség (Bundesverband der Deutschen Industrie) és a német munkaadók szervezete (Bundesvereinigung der Deutschen Arbeitgeberverbände) által rendezett berlini konferencián.
A rendszerkockázatok az euróövezetben a 2011 előtti szintre csökkentek - állapította meg Mario Draghi beszédében. A tagországok javuló költségvetési helyzete fontos szerepet játszott a piacok bizalmának megerősítésében, valamint az EKB közvetlen monetáris tranzakciós programja, az OMT is nagyban hozzájárult a pénzpiacok normális működésének helyreállításához - hangsúlyozta.
A pénzügyekben elért javulás azonban nem gyűrűzött át a reálgazdaságba és nem követte széles alapokra támaszkodó gazdasági növekedés - mutatott rá. A gazdasági helyzet javulása még gyerekcipőben jár, a 0,3 százalékos második negyedévi euróövezeti GDP-növekedés még meglehetősen törékeny alapokon nyugszik és a munkanélküliség és változatlanul túlságosan magas.
Draghi megerősítette, az EKB kitart alacsony kamat politikájának folytatása mellett. Az EKB júliusban hagyott fel azzal a hagyománnyal, hogy nem kötelezi el magát jövőbeni intézkedések mellet. Azóta úgynevezett "forward guidance" jelzésekkel ad tájékoztatást a piacoknak monetáris politikai szándékairól.
Mario Draghi berlini beszédében is így tett: "A középtávon változatlanul alacsony inflációs kilátások alapján az EKB kormányzótanácsa az alacsonykamat politika hosszabb ideig történő folytatása mellett áll" - szögezte le. "Csökkent a szélsőséges események bekövetkezésének kockázata az euróövezetben, és ezzel együtt az árstabilitást veszélyeztető kockázatoké is" - fogalmazott a "forward guidance" indoklásában.
Az EKB vezetője a reálgazdasági hitelezés újraindításának a fontosságát. Ugyanígy elengedhetetlenül fontosnak nevezte a fenntartható növekedést támogató gazdaságpolitika folytatását, a versenyképességet javító intézkedések bevezetését, ezen belül a tagországok között a versenyképességben tátongó szakadék felszámolását. Már csak azért is, mert a versenyképesség javítása munkahelyteremtő tényező - jegyezte meg. Draghi emellett felhívta a hallgatóság figyelmét az európai gazdasági és monetáris unió (EMU) intézményi szerkezete megerősítésének szükségességére is.
sztem meg pont akkor fog borulni mint a bili,e szintek után vhol
Ha most fed piacnak tetszőt szól akkor könnyen meglehet. Főleg ha ilyen szinteken várjuk a döntést. De benne van az is, hogy elveszik a kedvüket.
Annyi lenne a fontos szerintem long szempontból úgy lehessen kivezetni qe-t, hogy a nagy parákat elkerülni 200 naposok felett tartani az indexeket, és eluralkodjon az a hangulat, hogy itt minden über****a lesz az egész világon. Ennyi lenne a lényeg . Csak ezt még le kell zavarni ami nem lesz egyszerű.
én 9000re vártam dax,1735-50 körül vagy hogy írtam sp
Azt nem tudom eldönteni, hogy most ez az erő azért van mert úgy gondolkodnak , hogy qe kivezetés nem gáz ha javuló makrók vannak, és öröm boldogság stb. Vagy azért ilyen erősek mert biztosra veszik , hogy szerdán a fed nem lép még.
Nagyon nem mindegy, így rövid távra nézve.
Nem tudom én most nem kereskedek benne.
Talán annyit le lehet szűrni, hogy ettől a qe tervezett kivezetéstől nem paráznak annyira mint ami korábban volt. De hát ez még egy hosszú műsor. Ha úgy ki tudják vezetni, hogy a piac komolyan nem érzi meg, csak ilyen minibalhék akkor az nagyon pozitív jel vsz. De ez még 1 éves műsor kb, legalábbis a mostani tervek szerint.