Regisztráció Elfelejtett jelszó

AAPL - Apple Inc.

Re: nincs cím

#660922 Előzmény: #660651

"Szerintem akinek nincs félnivalója vagy rejtegetnivalója annak ez tökmindegy."

Pont jó alany vagy akkor baleknek. Egyszerűen ott vagy tévedésben, de nagyon nagyban, hogy azt hiszed, nincs félnivalód - pedig van. Csak nem értékeled azt semmire. Ez pedig az identitásod, az elidegeníthetetlen éntudatod, amit egy pillanat alatt elvesznek tőled. Nem feltétlenül kell itt különösebben nagy dolgokra gondolni, csak mondjuk telepít a céged egy szoftvert a telefondora, amivel hozzáférsz a cégadatokhoz távolról is, és mellékesen amikor szinkronizál, akkor szinkronizálja azt is, hogy merre jársz. Most ki is rúghatnak, ha kiderül, hogy túl sokat "nem voltál az irodában", amit onnan lehet tudni, hogy nem ott használtad a készüléket. És most bizonyítva van, hogy nem kölcsönadtad...

Más szavakkal:

"Szerintem akinek nincs félnivalója vagy rejtegetnivalója annak ez tökmindegy."

Akinek a privát szférája nem jelent értéket, és mindenkinek közszemlére akarja rakni, az szerintem nem is él, és annak tényleg minden mindegy.

#660651 Janicroft Előzmény: #660556

Szerintem akinek nincs félnivalója vagy rejtegetnivalója annak ez tökmindegy. Én senkit nem érdeklek, nem is fogok, egyszerűen nem így működik ez. Abban igazad van hogy ezzel megnő annak a veszélye hogy még egy érzékeny adatodhoz könnyebben hozzáférhetnek, de ugyanez a helyzet akkor is ha eldobod a poharadat a kukába a McDonaldsban...

De értem amit mondasz, most már azt is lehet bizonyítani hogy te ott voltál valahol, nem csak a telefonod. És ha ilyen esetekben a PIN kódoddal oldod fel a telefont, nem az ujjlenyomatoddal, akkor már nem lehet bizonyítani hogy te voltál ott? Hmmm..... Messzire vezet ez nagyon.

#660556 Előzmény: #660529

Most tekintsünk el attól, hogy mi a véleményem az ilyen okmányokról - maradjunk a tényeknél: Egy útlevelet el kell lopni ahhoz hogy megszerezzék azt, a telefonra meg elég egy kémprogramot feltölteni és már viszik is a biometrikus adataidat.

Azért nagyon nem mindegy az, hogy mihez férnek hozzá könnyedén, már így is túl sok adat van könnyen hozzáférhetően tárolva. Hogy ez a bűnözőknek érték, az bizonyos, tehát csak idő kérdése ezen adatok ellopása. A védekezés esélye pedig közel van a zéróhoz - lásd az utóbbi ilyen esetet a milliós adatlopással - és ez volt a legeslegeslegeslegjószándékúbb vélemény ezzel kapcsolatban.

Merthogy még a PC-be épített ujjlenyomat azonosítás sem vált igazán be, az is "bukott" tulajdonképpen.

És akkor most gondoljunk arra, hogy amerikában te nem lehetsz elég paranoiás csupán a kiderült dolgok okán sem, szóval jobb lenne ha alsó hangon gyanakodnál, hogy ez leginkább arra szolgál, hogy:

Eddig csak azt lehetett bizonyítani, hogy HOL van a telefon adott időpontban. Mostantól azt is, hogy ott voltál-e. Mondjuk erről szólt részben a Kaiser féle per is, szóval legyél nyugodt, ez nem arról szól, hogy ne lehessen ellopni a készüléket, ez arról szól, hogy bizonyíték legyen ellened, ugyanis ezen kívül az égvilágon semmi másra nem jó és nem használható.

Ez bigbráner a javából.

#660529 Janicroft Előzmény: #660298

Én hiszek nekik mert én alapvetően nem vagyok gyanakvó típus. Szerintem ha van olyan ember vagy szervezet akinek olyan motivációja van hogy el akarja lopni az ujjlenyomatodat hogy reprodukálja azt, rátegye valahova és ezzel bemártson téged, annak más, ennél egyszerűbb eszközök is a rendelkezésére állnak. Nem gondolom hogy realitás attól félni hogy ilyen történik, tiszta paranoia. Ennyi erővel arra is gyanakodhatnánk hogy az új típusú útlevelek is tartalmazzák már az ujjlenyomatodat, érdekes módon ott nem merül fel az emberekben ilyen aggály....

#660366 rbbj11 Előzmény: #660149

öszintén én sem hiszek nekik....politika és mamutcégek vmilyen szinten mindig összefonódnak...

#660298 Előzmény: #660149

És te hiszel nekik?

Egyébként, csak gondolj bele: ellopják az ujjlenyomatot, kinyomtatják, ráteszik valahová és máris bűnöző leszel. Nem kellene.

#659948 Janicroft Előzmény: #659926

Én nem mondom, sőt, kifejezetten érdekel ha húzol rá egy-két vonalat. A funda egy dolog, a technika is, a kettő megfér egymás mellett. Mi lesz ezzel az aranykereszttel szerinted, ezt most elfelejthetjük egy időre?

#659927 macika Előzmény: #659926

megint rombolsz?

nem volt még elég?

maga mondta h nem e-star ez

mit hazudsz megint?

#659926 Hathor Előzmény: #659813

Tényleg bocs..

de maci kezdte itt hasonlítani, hogy Apple nem E-star..

Akkor minek offol ide, ha a másik nem mondhatja?

De valóban ne csesszük szét.

Én is ezt kérem minden topikban.

Mi jut rá? Három troll, aki papírt nem akar venni, leénekli állandóan a madarat a fáról, hogy essen a papír olyan topikban, ahol ninc szándékuk venni, és csőd nekik maga a cég.

Az nem érdekes. Ott mindent lehet.

Én már megyek is innen, nem offolok.. de ne legyünk álszentek.

Egyébként hogy ON is legyen.

Egy szép dupla topból szakadt be Apple most.

Ott van a charton.

Csak ugye a chartot kidobhatom. Erre is azt mondják.

#659925 Janicroft Előzmény: #659875

Hogyne írhatnád! :) Sajnos én is így látom, bár még mindig abban reménykedem hogy lesz nagy durranás, AT meglátásai pl nagyon jók két kommenttel lejjebb. Hogy mi folyik R+D alatt, vagy hogy ez a költés miért nem nagyobb (ugye az hogy nem nagyobb az nem feltétlenül jelenti azt hogy nem akkora vagy nem hatékonyabb adott esetben) azt nem tudom. Tényleg azt vártam hogy lesz olcsóbb telefon, mert az 5C nem az, meg hogy lesz China Mobile deal, egyelőre ez sincs, ezért is szbadultam meg ismét a pakkom még éppen nyereségben lévő részétől, de ha lesz egy derekasabb esés ősszel, akkor ismét venni fogom ezt a céget mert mindettől függetlenül még mindig van benne potenciál szerintem. Egyébként ahogy rbbj11 is írja, ez most megint visszaesik a csökkenő trendbe, KBC is valahova 480-ra tette a stop-ot, sajnálom hogy teljesült, de most ez van.

Re: Az Xbox és a PlayStation ellenfele lesz az új Apple TV?

#659914 Előzmény: #659803

Érdekes elképzelés és még nagyot is szólhat de különösen akkor, ha elegendő mennyiségű online játékkal dobják piacra. Azért az egy elég érdekes jövőképet fest fel, amikor a teljes AV rendszer - inclusive játékkonzol - egyetlen ökoszisztémát ad full kompatibilitással, vezérléssel.

Gyakorlatilag egy belátható összegért kapsz egy full integrált rendszert, amit ha kiegészítesz pár olcsó kütyűvel, akkor megkapsz egy teljes intelligens házvezérlést úgy, hogy gyakorlatilag se kábelezni nem kell, se külön eszközöket tartani és kábeleket dugdosni, ebben nem csékély fantázia van.

És a legszebb az egészben, hogy nem azzal kell az Apple TV-t árulni, hogy "konzol", vagy összeméregetni a többi konzollal, hanem egyszerűen csak úgy kell árulni, hogy ez egy "TV, amiben van konzol és mindenhez hozzáférsz, ami az Apple Storban van, vagy amit már valaha megvettél és használtál". Egyszerűen nem kell konkurrenssé válnia a többiekkel szemben, hanem egyszerűen az IGÉNYT veszi el egy MÁSIK konzol megvásárlásával szemben.

EZ még Jobs logikáját követi le, amivel a fogyasztónak megadják azt, amire szüksége van, ha ezt behúzzák az szvsz nagy UP! lesz az Apple-nek mert olyan piacot teremt (már megint) ami jelenleg nem létezik ebben a formában és mivel ebbe más nem is tud belépni, már megint milliószámra tartolhatja le a piacot.

Ebből még bármi lehet, sőt, ha ügyesen csinálják, akkor ebből középtávon még google+ms konkurrencia is kinőhet.

#659898 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #659881

Azt nemtom, hogy esni fog-e, mert evvel rv-vel játszanak rendesen, rángatják össze-vissza mint... Nagy erők dolgoznak itt kérem!

#659881 Dr. ursi Előzmény: #659875

ez a lényeg !

"a cég látványosan nem tud mit kezdeni a sok lóvéval amin csücsül"

ezért esik régóta és esni is fog.

#659875 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #659813

Azt írhatom, hogy a Nokia elérte a 6 dezsőt :-) Mert ugye konkurencia (volt). De, hogy konkrétan az Apple-ről is írjak valamit(most nincs részvényem, de volt olyan időszak amikor volt, bár nem sok) szerintem Steve bácsi halála óta az innováció az igen harmatos a cégnél... Nokia többet költött R&D-re az elmúlt években(persze lehet, hogy tévedek , de valamikor régebben ezeket az adatokat nézegettem) mint a 30x nagyobb (már nincs ilyen arány) kapitalizációval rendelkező Apple..... A új "olcsó" telefonjaik olyan gagyicska hatást keltenek(ezt csak a fényképek alapján mondom természetesen) és nem is olcsók, az 5s sem akkora durranás, ráadásul piszok drága (de sznobhatásilag azért sokan megfogják venni ezt is). Nyereség lesz bőven! Viszont a cég látványosan nem tud mit kezdeni a sok lóvéval amin csücsül. Persze, én nem vagyok teljesen képben, ezek csak az én "érzéseim" voltak. Szóval bocsi a belepofázásért. :-)

#659813 Janicroft Előzmény: #659802

Srácok, tényleg ne b*sszátok szét a topicot légyszi. Nem arra lett létrehozva hogy az E-Starral hasonlítgassuk össze az Apple-t, meg hogy melyik mennyit esett és onnan mennyit emelkedett senkit nem izgat. Akit nem érdekel az Apple és a körülötte lévő cégek, konkurensek, piaci hírek, trendek, stb, az legyen szíves máshol élje ki magát, ide meg írjatok olyat ami a céggel kapcsolatos.