ilyet ne mondjál, mert te is libsibolsi leszel, mint én :D
ilyet ne mondjál, mert te is libsibolsi leszel, mint én :D
deviza hitel nagy mutyi volt, megmentésük pedig komcsi megoldás...
Persze sokan így "spekuláltak" amit mondasz.
De azért voltak olyanok akik sok ingatlant vettek ilyen címen. Nem egy széles réteg , de voltak hitelhalmozók.
Ahogy a kedvezményes Ft hitelekkel is sokan spekuláltak annak idején. Az talán népszerűbb volt spekulációra, mert akkor ingatlan árak még lejjebb voltak, és Ft alapon lehetett. Az volt az igazi "aranykor". Ez a dev hitelezés már neccesebb móka volt árf kockázat, és magasabb ingatlanárak miatt.
Persze ha megmentenek egy végtörlesztéssel akkor talán kezelhető kockázat. :)
Pfff. :) Annyira nehéz kérdés volt, hogy ha egy évig gondolkodom rajta akkor sem fejtem meg. :) Azt a szöveget nyomták végig a végtörlesztésnél, hogy a NAV nem fogja vizsgálni a pénzek eredetét. Vajon miért? Mondjuk pl engem speciel érdekelne mint állampolgárt, hogy egy közszolga politikus honnan akaszt le 30-70 millákat végtörlesztésre. Hátha kiderülne vmi érdekesebb is mint a gonosz bankok történet. :)
" ezt írtam korábban sok kiscégnél ahol a tartalékalapba került pénzt felélték vagy esetleg végtörlesztésre használták..ott egy egyszeri mondjuk 10% adóval ki lehetne pucolni a könyvelésekből..mert ez a pénz nem létezik..csak papíron."
Ezt akkor mindenkire ki kéne terjeszteni, úgy lenne igazságos.
Miért csak annak kellene már megint kedvezményt adni, aki rosszul teljesít.
A jobbak mindig szopóágra kerülnek. Elegem van ebből.
"..ráadásulazt a legtöbbször valahol leadózzák.."
Ez is egy nagy szívás, mert én magánszemélyként a cégből kivett pénzemet, ha költöm, akkor már az áfa előtt 10+2+16+14= 42%-ot adóztam. Ha meg a munkabéremet költöm, akkor az áfa előtt 10+1,5+7+16=34,5%-ot, a cég meg 28,5%-ot adózott. Ez egy irdatlan nagy szopóág szintén a csak áfát fizetőkkel szemben.
a megfejtés elött még lapítottál..
Butaság.
A paraszt az okos..veszek egyetemista gyereknek lakásot..adunk bele pénzet felvesz hitelt..oszt amennyiből bérelne lakást abból vissza is törleszti..olcsóbb nem lesz..oszt ha végez vagy eladjuk vagy nem.
Ez az egyik ára annak, hogy egy politikai játszótér ez a téma.
Most amíg nem lesz konkrétum ebben az ügyben, megy a szájkarate addig rángunk ezekre a témákra. Egyelőre sem azt nem látjuk mikor lesz ebben döntés (legutóbb már november került szóba) sem azt, hogy mennyire gurul el a gyógyszer.
Szerintem egy középutas verzió lesz, de hát amíg ez kiderül leverhetik a papírt éppen. Ez megy 3 éve. Várjuk mindig a "legutolsó" beavatkozást. Ami vhogy soha nem az utolsó. Kezd unalmas lenni.
elég lehangoló, és nem vigasztal, hogy forgalom nélkül stb..
Illetve ami még ironikus a sztoriban, hogy éppen a végtörlesztéssel menekülhetett ki belőle az a réteg aki spekulációs céllal szállt be a buliba.
Tudod ők azok akiket most nem akarnak megmenteni . Ezt hozzábiggyesztik a szöveghez a mostani mentés kapcsán. Nagyon bölcs gondolat csak hát ők már esemény után vannak, ez nem zavarja meg politikusainkat. :)
Olyasmi lehet a koncepció, hogy azt a réteget célozzák meg ezzel aki hall 3 mondatot de a 3. mondatnál már elfelejtette mi volt az első. Ravasz . :) Ez nem csak ebben az ügyben koncepció.
Nem tudtam nekem szól ez a találós kérdés.
Végtörlesztés nélkül is kifizethették volna fekete pénzből. Sőt akkor többet kellett volna fizetni. :) Gyanítom pl egy Kósa ki tudta volna fizetni 240-en is, nemcsak 180-on.
Vsz az a része elhibázott, hogy korlátozott volt a kör aki ezzel élni tud, és a maradék 80% ezáltal méginkább szopóág. Nem egy átgondolt dolog.
segítesz bányaiz-nek :) leblokkolt.
igen, ezek lehettek cihában, széfben,külföldön tartott fehér szürke vagy fekete pénzek.. külföldi rokonok segítsége, családi "ezüst" eladása..egyéb vagyonelemek átkonvertálása..
ez teljesen jó...egyfajta tőkebevonás..a passzív pénzek megmozgatása.
ezt írtam korábban sok kiscégnél ahol a tartalékalapba került pénzt felélték vagy esetleg végtörlesztésre használták..ott egy egyszeri mondjuk 10% adóval ki lehetne pucolni a könyvelésekből..mert ez a pénz nem létezik..csak papíron.
fekete pénz a világon mindenütt van..a legtöbbször kimegy az országból és ott költik vagy mozgatják..ebben az esetben visszajött a gazdaságba..ez pozitív..sztem eltúlozzák a fekete pénzek mértékét..ráadásulazt a legtöbbször valahol leadózzák..ha mást nem fogyasztási adóval..a gdp-be is beszámolják.
Nem biztos, hogy a párnacihában fehér pénzek voltak.
Én inkább a feketére gondolok és ettől nem vagyok annyira feldobva.
érdektelenség, kivárás van..ha rácuppannak megyünk fel..
és még mindig van lejjebb...
teljesen okos volt a végtörlesztés..a bankbetétek nem akkora összeggel csökkentek mint a végtörlesztések összege..
tehát? ez a házi feladat..
Végtörlesztés az azért volt gáz szerintem mert azokat mentette akik nem szorultak rá, és a többiek még jobban ráqrtak ez miatt. Őket is mentették közben , verbálisan, blöffkirály vezetésével.
Úgy meglettek mentve, hogy attól koldultak.
Nem volt átgondolva az egész , ez mondjuk nem meglepő.
Teljesen más szitu, hogy mindent forintosítani egy normális tehermegosztással, mint a végtörlesztéssel kiragadni 20%-ot, és a többiek szopnak, a bankok is minden pozitív visszacsatolás nélkül, az ország is stb.
De hát ez a blöff nagymester majd elmagyarázza a választóknak (persze aki vevő erre), hogy miért volt ez nagyon ****a, hogy pl egy Kósa 70 millát végtörleszt miközben tele van lével, aztán Mari néni ezért fizet többet a havi törlesztésért 3 évig.
Ravasz csak mondom jól kell összeválogatni a játékpartnereket ehhez a játékhoz . :)