Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: nincs cím

#657190 exmnbs1 Előzmény: #657188

"Hosszú távon a hitelezők érdeke mindenképpen az lehet, hogy az üzleti folyamatokat, az eredményességet javítsák, hiszen a csődegyezség által a vállalat meghatározó tulajdonosai lettek, és közel sem mindegy, hogy később milyen részvényárfolyam mellett tudnak majd kiszállni a cégből."

felesleges ezt erőltetni lesz itt menekülés nem kicsi

már ha megkapják egyáltalán arv-eket

#657188 Zotya32 Előzmény: #657184

pf:

"A bejelentés mindenképpen kedvező hír, hiszen ha a törvényszék hetekkel ezelőtt hozott végzése jogerőre emelkedett volna, az a felszámolási eljárás megindulását vonta volna maga után. A legrosszabb forgatókönyvet sikerült tehát elkerülni, a részvények piacán ezek hatására a hétfői kereskedésben jelentősebb emelkedés is kibontakozhat.

Mint ismeretes az E-Star sok huzavona után végül áprilisban állapodott meg a hitelezőkkel, negyedik próbálkozásra, az ekkor azonban az egyezségre lehetett már számítani, a cég javaslata ugyanis a korábbiakkal ellentétben számos engedményt tett a hitelezőknek (a hitelezők képviselőinek felügyelő bizottsági, igazgatósági és audit bizottsági taggá történő megválasztása, a korábban kihelyezett kötvények cégcsoporton belülre való visszakerülése, a tőkeemelés során megfelelő garanciák nyújtása).

A kérdés most az, hogy hogyan tovább. Első körben az 50 millió darabos részvénykibocsátás technikai megvalósítása vár a vállalatra, ami a hitelezők nagy száma miatt egy meglehetősen komplex feladat. Ezt követően pedig a hitelezők rendezhetik a leányvállalati részvények sorsát (a jelentős vállalatközi hitelállomány miatt meglehetősen nagy számú részvényt fognak kapni, így ezek bevonása lehet a következő teendő, hogy megtérülésüket javítsák).

A jövőt illetően lényeges kérdések, hogy hogyan fog kinézni az újjászervezett cég menedzsmentje, melyek lesznek a jövőben a fő stratégiai irányok, mi lesz a magyar operáció további sorsa, stb. Vagyis ha a csődegyezség technikai lezárása megtörténik, szépen lassan a hangsúly a vállalat eredménytermelő képességére terelődhet.

Hosszú távon a hitelezők érdeke mindenképpen az lehet, hogy az üzleti folyamatokat, az eredményességet javítsák, hiszen a csődegyezség által a vállalat meghatározó tulajdonosai lettek, és közel sem mindegy, hogy később milyen részvényárfolyam mellett tudnak majd kiszállni a cégből."

#657184 exmnbs1 Előzmény: #657182

így van

kapnak a kötvényesek majd még egy pofont

kiderül mit is és az egyezség nekik

#657183 Zotya32 Előzmény: #657182

persze, írtam is mi a tippem. a 366, mint bűvös szám, most gyorsan elérhető... aztán jöhet vissza 100 alá, 50-30 ft közé, keg szintre :)

#657182 akpo7 Előzmény: #657153

Azert azt ne felejtsd el, hogy az 50 m db uj reszvennyel az egy reszvenyre juto ertek sztem egy kalap s**r...

Persze ettol meg rangathatjak felfele esz nelkul, hogy lehessen honnan onteni majd, hiszen most ugysem lesz nagy elado sztem.

#657178 Zotya32 Előzmény: #657172

nekem nincs, és nem is veszek. vszínű amúgy sem lesz rá lehetőség, egy darabig.

#657177 Grizzly Géza Előzmény: #657175

Meg hogy ki vett több száz k-t az fa. hír után... Az csak bennfentes lehetett,mondtam,hogy a bíró veszi :)

#657165 Zotya32 Előzmény: #657163

persze, de a 366 a bűvös szám; oda fel fogják rángatni, ez a hír meg tökéletes alkalmas egy ész nélküli rally-ra... onnan mégis könnyebb újra tömni... aztán lesz ez majd újra 100 alatt...

#657164 Grizzly Géza Előzmény: #657159

Simán dupláz vsz,sejtettem,nagy volt 100Ft-nál a bevásárlás,valaki tudta az eredményt... Negatív hírnek tökéletes volt az elsőfokú ítélet,voltak eladók

#657163 exmnbs1 Előzmény: #657161

re hússzoros hígítás, azóta lecsökkent méretű cég, de a lengyel adósság maradt

tavalyi gigaveszteség

#657161 Zotya32 Előzmény: #657159

re: 366 ft

pf-nél vakok dolgoznak....

"10:26

A BÉT tájékoztatása szerint a Fővárosi Ítélőtábla jóváhagyta az E-Star és a hitelezői csődegyezségét és a csődeljárást befejezetté nyilvánította.

A BÉT azt is bejelentette, hogy az E-Star kötvényeivel és részvényeivel egész nap nem lehet már kereskedni"

"Amennyiben a Kibocsátó értékpapírjainak kereskedését befolyásoló információ a kereskedési idő vége előtt a tőzsdei szabályoknak megfelelően nyilvánosságra kerül, úgy a Tőzsde vezérigazgatója a Kibocsátó törzsrészvényeinek és kötvényeinek kereskedését határozattal visszaállíthatja. "

vissza is fogja, szerintem 12-től lehet újra pörögni ekakiban