Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

NAGYON FONTOS HÍR ÉRKEZETT !!!

#657101 Dr. ursi

a német valamelyik miniszter (külügy v pénzügy - nem hallottam rendesen a rádióban) mondta tegnap: felül kell vizsgálni az EB hatásköreit és tisztázni, illetve ami egyértelműen nemzeti hatókör lenne de átkerült azokat visszaemelni nemzeti hatáskörbe mert úgy tűnik h olyasmiben is intézkedik az EB ami nemzeti feladat lenne és felül kell vizsgálni a központosítást a feladata és hatáskörökben. ezzel egyetértő a holland és a brit álláspont is.

HŰHA.

Re: bázel esik szét

#656985 Előzmény: #656983

Mint írtam, mindenki azt hisz, amit akar ezzel kapcsolatról - de hitről én nem tudok beszélgetni.

#656983 nemtoom Előzmény: #656957

Hogyne volna köze. Amit az elmúlt 8 évben csináltak 50%+3 tempóval, azt most 2/3-al csinálják. A különbség a külsőségekben van, most éppen a "nemzeti" a divat, a külső ellenség, a háborúk. Továbbra is elvárja a politika, hogy a "magyar emberek" elhiggyék azt, amiről maguk (is) tudják hogy nem igaz.

#656957 Előzmény: #656955

Tényleg lehet olyan szűklátókörű valaki, hogy az elmult három évnek semmi köze az előző nyolchoz (illetve 20-hoz), de ez már inkább fanatizmus mint racionális gondolkodásmód. Azzal meg nem tudok mit kezdeni, a hitedet elvenni nem akarom, ha te azt hiszed, hogy itt minden rendben volt 2010-ig és csak utána qrtunk el mindent, hát hidd azt, és reménykedj, hogy visszajön az aranyéleted.

Mondjuk elég nagy csalódásban lesz részed életed végig, ha továbbra is ezen hit szerint akrasz élni, de nem az én dolgom az, hogy beleszóljak a hitvilágodba.

Legyen a te hited szerint számodra.

#656955 nemtoom Előzmény: #656928

Kevés az olyan lángoló tekintetű földöntúli eszmevilágú aszkéta, mint te. A Kárpát medence géniusza által megálmodott jövőben a 10 millióból jó ha 5-nek lesz helye ebben az országban. Megértem azt, hogy a legfiatalabb családtagom az idén kitántorgott svédbe, mert itthon képtelen volt elhelyezkedni, esélye sem volt saját erőből normális életet élni. És ez nem az elmúlt nyolcév, hanem az elmúlt háromév hozadéka.

#656928 Előzmény: #656919

Szoktam vala emlegetni, hogy személy szerint nekem is SOKKAL TÖBB pénzem lenne most, ha marad az előző internáci marxista terrorista bűnszervezet - ennek okán kettőnk között az a különbség, hogy a jelenlegi helyzet engem azért nem zavar annyira, mert most legalább a számok alapján rendben van az ország, mig korábban egyáltalán nem volt rendben, azaz pontosan tudható volt (legalább 2006 óta), hogy csak idő kérdése, hogy mikor lesz kevesebb pénzem.

Még csak nem is arról szólt a választás, hogy mennyivel kevesebb lesz.

A választás 2010-ben az volt, hogy kevésbé kevesebb pénzem lesz és még nagyobb sz@rban lesz az ország mint előtte volt, vagy az, hogy sokkal kevesebb pénzem lesz ha rendet raknak és esetleg nem lesz akkora sz@rban az ország.

Jelen pillanatban bejött a sokkal kevesebb pénz és az is, hogy nincs akkora sz@rban az ország, mert elkezdtünk felfelé menni. Namármost, én azzal is tisztában vagyok, hogy egy alkalmazott (-i logika) ebből jóval kevesebbet lát és jóval később lát belőle meg bármit is, mert csak a saját zsebére tud ránézni - ami nem baj -, de akkor ne akarjon ebből az országra vonatkozó következtetéseket levonni, mert az már baj.

Így születnek ugyanis azok a legendák, hogy attól jó a gazdaság, ha uzsorából épülnek az értéktelen luxusnyomortanyák, attól, hogy az import mindent kiöl és attól, hogy akkora a csoróság, hogy az emberek csak új autot tudnak adni, mert ahhoz adnak még pénzt is a kulcs mellé.

Ajánlom figyelmedbe azt, hogy Magyarország LETT VOLNA az a pilot program, amit most a PIIGS illetve Ciprus esetében levezényeltek, az, hogy ezt elkerültük az önmagában nagy dolog.

Én úgy vélem, örülni nincs minek, előre örülni nem érdemes, de az, hogy már nem kell attól tartani, hogy "mit fognak még kitalálni" mert akkora a hiány, na az az időszak elmult.

Ennek okán érdemes megfontolnod azt, hogy a saját helyzeted nem érdemes az ország helyzetével sem összasonlítani, sem párhuzamba állítani, de még csak kapcsolódási pontokat sem nagyon fogsz találni.

Ha a saját helyzetedet nézed, akkor nézzél körül Európában, és lássad meg a valóságot: Már az angolok is ki vannak bukva a bevándorlókon, ijedten konstatálják, hogy pár évtized múlva a fehérek lesznek kisebbségben(!), A germán birodalmon kívül pedig mindenhol rekordokat döntöget a munkanélküliség, mindenhol elképesztő leépítések vannak, és brutális méreteket öltött a fiatalkori munkanélküliség.

Ez az, amit az egyénnek érdemes látnia szerintem, ha a saját helyzetét szeretné elhelyezni valahová a térképen.

Egyebekben demokrácia van, nyugodtan lehet a kormány ellenében szavazni jövőre, a csodavárás mindig a vérében volt azoknak, akik a kormánytól és álam atyuskától várták a helyzetük jóra fordulását. Aztán ilyenkor szokott az előfordulni, hogy még azt sem nézik meg, hogy az általuk preferált pártok esetében Európában mi a helyzet, mit műveltek ott ahol hatalmon vannak és hogy mi az neked személy szerint, ami tetszene abból, amit arrafelé művelnek.

De lehet a csodát várni, jogod van rá. És lehet azért rossznak látni az ország helyzetét, mert neked rossz. És lehet azt is mondani, hogy 9,5 millió embernek van rossz dolga, mert az önámítás és a hitegetés is reményt ad, de ettől még ez sem lesz igaz.

#656919 nemtoom Előzmény: #656842

Igen, és már csak egy kicsit kell várni. A nagy londoni elemzők nélkül is látom magamon, hogy stabilizálódtam és fenntartható növekedésbe kezdtem. A baj csak az, hogy komoly konkurenciát jelentenek a vakondokok.

#656842 Előzmény: #656823

Ha ettől jobban érzed magad, felőlem nyugodtan gondoljad így.

Ugyanakkor felhívom b. figyelmed arra, hogy most már ott tartunk, hogy még az nagy londoni elemzők is arról beszélnek, hogy Magyarország (története során először) fenntartható gazdasági növekedésbe kezdett azután, hogy stabilizálta magát.

#656826 Dr. ursi Előzmény: #656825

idézek magamtól :o) készülő tdk-ból:

I. Ortodox eszközök

árstabilitás – infláció(s) célkövetés – jegybanki alapkamat (szemfényvesztés=liberálkommunista inflációs elmélet)

kamatcsatorna – árfolyamcsatorna – várakozási csatorna (ua.)

II. Unortodox eszközök

mesterséges, inflációt nem lekövető, rekord alacsonyan és tartósan tartott jegybanki kamatszint (lásd. FED)

fiskális politika jegybanki finanszírozása (lásd. FED, EKB, BoE, BoJ)

III. Ultraortodox eszközök

jegybanki forrás bankrendszeren keresztüli reálgazdaságba pumpálása célzottan – lásd. Mo.

belső finanszírozás erősítése, saját devizában történő eladósodás, tartalékolás, lejáratok kitolása (rövid állampapírok hosszúra cserélése) – lásd. Mo.

IV. Short eszközök

ez saját találmány ezért nem idevaló mi tartozik bele :o)

#656825 Dr. ursi Előzmény: #656813

igen.

én ultraortodoxnak neveztem el :o) mert tényleg ultraortodox amit csinál.

csak pont ahogy írod eldugták ezeket az intézkedéseket agymostak és csak a szélsőliberális gazdpol és mon eszközöket hiszik ortodoxnak közben azok az unortodoxok !

#656823 nemtoom Előzmény: #656813

Vagyis újra-elosztja a jövedelmeket, alaposan megemeli az elvonások szintjét, a többség rovására támogat egy politikailag behatárolható kisebbséget, és ezzel egy új társadalmi struktúrát hoz(na) létre, feudál-kapitalista alapokon.

Mindezt teszi úgy, hogy egyrészt munkaalapú társadalmat hirdet, ehhez a munkavállalók jogait erősen megcsonkítja.

A foglalkoztatókat: a termelő, a szolgáltató és a pénzügyi szférát oly módon adóztatja meg, hogy egyrészt azok nem fejlesztenek, beruháznak, valamint a megnövekedett terheket továbbhárítják.

A beruházásokon kívül a belső fogyasztás is csökken, a munkanélküliség növekszik, miközben a havi 47 ezer forintot érő közfoglalkoztatás szintje havonta dönt rekordot.

Az egészségügy és az oktatás átalakítása alatt azok szétverése értendő - anélkül, hogy működőképes új rendszer váltaná fel a régit.

Ehhez még hozzájön a "Magyarország jobban teljesít" szlogen, ami kb úgy 9,5 millió honpolgárban legalább is kétes reakciót vált ki.

#656813 Előzmény: #656810

Matolcsy semmi újat nem csinál, kizárólag annyit, ultrakonzervatív közgazdaságpolitikát valósít meg. Ebben pedig semmi új nincs, legfeljebb szokatlan abban a világban, amit eluralt a neoliberális tanokat kiforgató internáci marxista terrorista közgazdaságtan.

#656812 macika Előzmény: #656810

és mik azok az "új" eszközök?

feltalálta az örökmozgót? )))))))))))))

#656810 Dr. ursi Előzmény: #653318

Zhu Guangyao a kínai pénzügyminiszter helyettese részt vett azon a sajtótájékoztatón, amelyet a G20 szentpétervári fóruma megnyitójának alkalmából tartottak.

Guangyao azon véleményét mondta el, mely szerint az Európai Unió nagyon nehéz helyzetben van. A hivatalnok szerint az eurózóna stabilizálása céljából sürgősen új pénzügyi eszközöket kéne keresni.

A kínai hivatalnok azon reményét juttatta kifejezésre, hogy a szentpétervári csúcstalálkozó résztvevői új utakat találnak, hogy legyőzzék az egész világot sújtó gazdasági problémákat.

-

ezt nem akarják sokan észrevenni, merőben új eszközök kellenek.

pl amiket Mo MNB használ Tolcsy óta.

#653318 walex Előzmény: #652866

Ez érdekes lesz, valóban. Kíváncsi leszek, mikor borul náluk a bili.

Most pofázik Hollande,ho…

#653216 Grizzly Géza

Most pofázik Hollande,hogy a franciák is kiveszik a részüket az ártatlan civilek megmentésének terhéből,ha amik úgy döntenek...

Lassan csomagolhat Assad mester