Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#656187 xmann Előzmény: #656176

tekintve hogy Magyarországon az import-gdp arány 86%, lásd:

http://data.worldbank.org/indicator/NE.IMP.GNFS.ZS/countries

nyilvánvaló, hogy az égegyadta világon semmi hatása nincs az inflációra a forintárfolyamnak. nyilvánvaló mindenki számára, akit nem érdekelnek az adatok, meg a tények.

A gonosz MNB korábbi becslései szerint egyébként rövid távon, azaz mondjuk 1 év alatt az eurhuf hatása az inflációra 0,1-0,3-szeres szorzóval érvényesül, de hosszútávon az érték 1.

Persze ők nyilvánliberálmarxistakommunisták.

#656182 Dr. ursi Előzmény: #656145

nem szeretném szétoffolni a topikot, de spade ötlete egészen más volt ! ő tableteket v ipadokat vagy miket osztogatott volna az általános iskolásoknak vidéken, falvakban. az az ötelt amúgy nem rossz, csak sajnos ebből - ha tényleg igaz ez a 20ezres nótbúk osztogatás - akkor egy lenyúlási akciónak valósítják meg és tiszta mszp-metódus az egész (annyi különbséggel hogy itt 200ezer egy darab hagyóék 2milla per darabért osztogatnának) - ennyi.

#656176 Előzmény: #656149

walex. Én nem azt állítottam, hogy nem nőttek az árak 2010 óta, hanem azt, hogy elértek egy bizonyos árszínvonalat, amelyen egy 10%-os Forint ármozgás nem igazán változtatna számottevően, különösen annak fényében, hogy az import padlót fogott. Ha így jobban tetszik, és érthetőbb, akkor tessék: pontosan semmiféle észrevehető csökkenést nem okozna 10%-os Forint erősítés.

Én úgy vélem, hogy a magyarországi fogyasztói árakat már NEM a forint árfolyama határozza meg. Sok mindenre hatással van, de messze nem annyira, mint ahogy sokan hiszik, képzelik.

Egyébként 2010 óta az infláció mindösszesen ~15% körül volt, a forint árfolyama pedig mindösszesen ~6%-ot változott, vagyis jól látható, hogy az áremelkedésnek az élelmiszerek árai esetében semmi köze a forint árfolyamához. Hasonlóképpen érdemes megfigyelni, hogy a bérleti díjak, ingatlanok árai ennél akár még nagyobb mértékben is megzuhantak, vagyis a teljes megélhetési költség lényegében véve nem változott meg, csak máshová kerültek a hangsúlyok: Az élelmiszerek ára sokkal nagyobb részt hasít ki a megélhetésből mint korábban - és mellesleg pontosan úgy, ahogy máshol is van.

Ami azonban ON annak a lényege az, hogy magad is felismerheted, hogy ha 10%-ot erősödne a forint, az az árakban meg sem jelenne, ha pedig 10%-ot gyengülne, az egészen marginálisan adódna hozzá ezekhez az árakhoz. Mert eddig sem azért változtak, mert ennyi, vagy annyi a forint.

#656151 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #656149

Ha elszállna a forint, akkor gondolom az 500 forintos benzint is meg kellene magyarázni valakinek... persze nem probléma, majd Szijjártó Peti megmagyarázza, elvégre nagy szakértője a témának. Ötletek: elmúlt nyóóóc év, Gyurcsánybajnai..... g@ci ejú, még g@cibb mi bankunk, stb...

#656149 walex Előzmény: #656012

"Ennek okán szerintem az, hogy 330 lesz a forint, azzal szemben fog állni, hogy kit érdekel, mert nem lesz devizahitel"

Szerinted.

Az élelmiszerek árai nagy része 2010 óta legalább 30-50%-kal emelkedtek, amit most tovább növel az "átnemhárított"e-útdíj és egy Ft gyengülés még tovább növelné az árakat.

#656145 Előzmény: #656074

Hát ez bazi vicces, hogy pont Spade hozta ezt fel azzal kapcsolatban, hogy ezzel választást lehet veszíteni - miközben korábban éppen azzal érvelt, hogy erre lenne szükség, merthogy ez a lépés maga a "Spade felzárkóztatási program", amiben a hátrányos térségekben a digitális oktatás alapjait lehet lerakni.

Spade, akkor ez most hogy is van?

#656116 Boby. Előzmény: #656008

" majd tök úgy néz ki h lenyulták a

nyugdíjpénzt és azt kiosztották a mutyikra

maguknak, hiszen az adósság nem csökkent."

Magyar politikusok tetteivel kapcsolatos

tapasztalataim az elmúlt 23 évből:

a. sz@rnak látszik amit csinálnak és valójában is az

b. jónak tűnik amit csinálnak, de valójában csak egy rakás sz@r az egész.

A nyugdíjpénz államosítása szuper ötlet lett volna - előtte a szocik a bankoknak akarták átjátszani apénzt -, ha az ország érdekében használták volna fel az ott talált gubát...,de sajna nem így történt.

#656081 macika Előzmény: #656071

mi ebben az újdonság?

segítek!

30-40-50-100 évvel ezelőtt is ez volt és ez is marad

többihez nem szólok hozzá, nem is fogok mert meg van a magam véleménye

mondom politikai kavarnya továbbra is passz, épp olyan hazugság mint az ellentéte

épp olyan mint a "világverő forint szövegek"

nem de!

#656073 Dr. ursi Előzmény: #656071

de segítek neked abban is h politikai hozzáállása atnek szoci.

atomszoci a fickó.

csak ti képzavarba vagytok sok mindenben pl a politikában is.

én konzervatív vagyok.

inkább kereszténydemokrata.

és most nem pártokról beszéltem.

mert az messze vezet h melyik párt melyik pol irányt képvislei.

#656071 Dr. ursi Előzmény: #656066

segítek.

pl ebben:

amiket ti írtok és beszéltek "annak a 3/4 részéről az ország 4/5 része azt sem tudja, hogy micsoda."

de a szocik kapcsán is.

a gazd meg szinte minden.

#656066 macika Előzmény: #656058

mivel van képben?

1 a politikai hozzáállása nem érdekel (de nem csak az övé)

2 gazdasági oldalról nézve pedig elég átfogóan ír, de NINCS nála az aranykulcs

ha ilyen ember volna a világon nem tartanánk ott ahol

amúgy is a gazdasági döntéseket átszövi a politika, tehát vissza az elsőpontra

#656058 Dr. ursi Előzmény: #656053

elolvastam mindenki hsz-ét nyitott hozzáállással bármíly hihetetlen egyeseknek. különösképp érdekelt egyvalaki, de ... sajna csak at van képbe. hidd el én sajnálom a legjobban.

csak at van képbe. sajn…

#656050 Dr. ursi

csak at van képbe.

sajnálom ezt a szélsőlibsi paráztatáaba beleesőket.

ez a 20ezer notebook is olyan hír amit valaki bedobott a hasára ütve.

ismétlem én nemtok róla.

#656017 Turkoglu Előzmény: #656012

Szerinted a 320-330 Ft EUR ár nem fog megjelenni a fogyasztási cikkek árában? Már most ha bemegyek a közértbe eláll a lélegzetem...

A rezsicsökkentésen is amennyit megspórol az ember kifizeti a közértbe, a bankokba...

Ja tudom a csóró nem vásárol hanem legelészik a mezőn...

Szerintem nem kevés álmatlan éjszakája van a kis diktátornak, de legyen is...

#656012 Előzmény: #656008

A válaszod két részre bontanám:

Nézd, az, hogy az MNB erőteljesen vág le, az teljesen logikus, ugyanis erőltetett menetben kell kitárazni a felesleges pluszt, mert ha fordul a világ ebből a szempontból (ahogy banyaiz is írja), akkor fordulni kell az alapkamattal - és ebből a szempontból az nem mindegy, hogy HONNAN kell fordulni, azaz KI KELL használni ezt az állapotot arra, hogy levigyük a kamatszintet oda, ahová csak lehet.

A másik rész kétértelmű, úgy is lehet érteni, hogy ebből a szempontból nincs veszélyérzetük, de szvsz te most a választásokra gondoltál: Arról meg úgy vélem, baromira messze van. A trafik, a föld, a 20 ezer notebook az emberek többségét egyszerűen nem érdekli, ráadásul pont azokat érdekelhetné igazán, akik amugysem kifejezetten baloldali szavazók. Azok a számok, amiket most felhoztál, azok tipikusan olyanok, amik az átlagembereket nem érdeklik és nem is értik, akik pedig az átlag felett vannak, azoknak a jelentős része úgyis ideológiai alapon szavaz, vagyis tök mindegy, hogy milyen számok vannak ott, vannak olyanok, akik akkor is a libásokra szavaznak, ha az ENSZ deklarálja, hogy itt a tejjel-mézzel folyó Kánaán.

Namármost, én éppen ezért azt mondom, hogy ebből a szempontból az embereket pont jobban megfogja egy jól időzített rezsicsökkenés, egy hús ÁFA csökkenés, mert azt érzik a tárcájukon, amiket meg te írsz, annak a 3/4 részéről az ország 4/5 része azt sem tudja, hogy micsoda.

Ennek okán szerintem az, hogy 330 lesz a forint, azzal szemben fog állni, hogy kit érdekel, mert nem lesz devizahitel, a többi felsorolt dologgal pedig nem lehet választásokat nyerni, azzal csak azokat lehet felhergelni, akik amúgysem szavaznának sohasem a Fideszre. De ez már politika, és nem ide tartozik, maradjunk abban, hogy az ellenzék piszok nagyot fog bukni, ha a forint árfolyamát akarja az embereknek elmagyarázni, miközben olcsóbb lesz a leveshús.

#656011 Ibiza Előzmény: #656008

a választásokig sztem nem nyomják fel az árfolyamot..Én is tartok attól 350ig lerongálják a forintot..azért forintosítják a dev. hiteleket.

A 350 egyesek szerint 400Ft-ig rongálásnak sajna sok híve van..versenyképesség javulás stb..sok ilyen tanulmány van..

Nagyon szomorú lennék. Onnan már nincs visszaút..főleg ha ott be is vezetik eurt. Azonnal leértékelődik a nemzeti vagyon..benne az emberek csetreszei...az életük.