Mert ismered azt a régi számot, hogy a felhők fölött mindig kék az ég.
Mert ismered azt a régi számot, hogy a felhők fölött mindig kék az ég.
Ezen nem is kell vitatkozni, elvégre a televizióban azt mondják, hogy jobban, akkor jobban!
Az időjárással is úgy vagyok, hogy ha azt mondja a mete...izé, hogy süt a nap, én meg kinézek az ablakon, oszt szakad az eső, akkor is elhiszem, hogy süt a nap, oszt jó napot!
Olyat már láttam, hogy anesztezes kap parát, de olyat, hogy patológus, még soha. Még akkor sem, amikor eldöntötte, levágjanak egy női mellet, vagy ne...
Ez emberfüggő dolog. Hogy milyen az orvos. Én is jártam hasonlóan, mint te, bár a húzást megúsztam.
Az elmúlt két évben csak a falusi "sztk"-s fogorvos nőhöz járok. Ilyen profin és érezhetően lelkiismeretesen még nem foglalkoztak velem, bármennyire is lehúztak korábban máshol.
Múltkor csúnyán letört egy fogam. Ötször voltam nála, röntgen, gyökérkezelés, tömés, üvegszálas csap bele, ideiglenes korona. Minden alkalommal legalább egy órát dolgozott rajtam, de legutóbb majdnem kettőt. Most tartunk 2500 forintnál, amit kellett fizetnem. :-)
(Jó, lesz most egy végleges korona, az lesz 30 körül, de az kikerülhetetlen.)
Csilivili váró, halk zene, bögyös, mosolygó asszisztens, hangzatos cégnév. Maszekok ezekkel csalogatnak oda, sokan bedől(t)ünk ezeknek.
Nem kértem, hogy nekem higgy... leírtam a saját tapasztalatom, Te is a tiédet...azt is tudjuk, hogy a magyar egészségügy alulfinanszírozott re: további kiadáscsökkentést követelők és nagyjából egészébe véve a hálapénz rendszere az, ami még úgy-ahogy fenntartja...
Leírtad, hogy azért nem részesülsz hálapénzben, mert nem fogadod el... elhiszem Neked.... mi a problémád a továbbiakban?
Volt akkoriban is, kisdobosok 6 pontja úttörők 12 pontja. Sok nem maradt meg belőle "az úttörő ahol tud segít" erre az egyre emlékszem most hirtelen.
Jó és a rossz között különbséget tenni? Ez tényleg fontos az életben, de nem csak erkölcsi kérdésekben. :)
Látom nagyon komplex dolog lesz ez az erkölcstan oktatás az élet nagy kérdéseit fogja felölelni. Túlkorosoknak nem lesz vmi levelező képzés? :)
Mondtam hogy értem, hogy jobban teljesítünk és neked hiszek, nem a szememnek, most miért magyarázod még?
Az van amit te mondasz, majd ezt mondom a kórházigazgatóknak, akik nem tudnak betölteni 10-20-30 anesztes állást kórházanként. Olyan ember ne is jöjjön, amelyik nem becsüli a tengernyi hálapénzét :)
A legszebb az volt, mikor egy fizetős fogkomplexumban, "gyógyították" az egyik fogamat...
gyökér kezelés, gyökér tömés, ki tudja még mi, a lényeg, 40, vagy 50e ft volt a számla, persze nem egyben...
2-3 hónap múlva, begyulladt ugyan az a fog, ugyan ott, 10e ft volt, hogy kihúzták, de azt is hogy....
nem, de én nem is esküdtem fel, hogy gyógyítok, ők viszont igen....tisztelet a kivételnek...
ezért kérdeztem....
sajna volt egy unoka tesóm, aki szintén 5e ft-ot adott, de az akkor volt, amikor 1 havi fizetés volt annyi, hogy gyorsan végezzen....orvos soron kívül mindig behívta, Sanyikám, jöjjön....szegény ment is, de gyógyítani nem gyógyította...( heréi voltak megduzzadva)
Majd egyszer annyira fájt neki a hogy el kellett mennie ügyeletre, ez Siófokon volt...
Az ügyeletes orvos aki megvizsgálta, lebaxta, hogy ember, ezzel a betegséggel az ügyeletre jön???
Here rákja volt, mint kiderült, a Sanyikán jöjjön, doktor úr, pedig pont addig kezelgette, míg áttétes lett.....
Újra nyitnak,a koncesszió gránitba van vésve,a helyszín módosítható (körzeten belül).
te átküldenéd a rendszeres bevételedet a szomszédhoz?
na ugye :)
most olvastam, hogy a pedagógusoknál nem tetszik állam bácsinak a nagy különbségek a bérekben
úgy látom, lehet spájzolni még sokáig a hálapénzre valót, fényes szellők fújnak majd megint
vannak pofátlan magyar orvosok, akik valóban tartják a kezüket, és vannak, akik el sem fogadják akkor sem, ha kínálják. Ennyi
Én a saját tapasztalatom osztottam meg... Te is a sajátodat... nem vonom kétségbe a tapasztalatod... Te olyan orvos vagy, akinek nem adnak hálapénzt vagy nem fogadja el ... ennyi....de azt is gondolom, hogy az orvosok nagy többsége nem dicsekszik azzal a kórházakban, hogy ki mennyi hálapénzt kapott...
Műtétek halasztása 2006 óta van napirenden... a teljesítmény korlát miatt ha jól tudom, amit az Orbán kormány is fenntartott, lehet más néven... Sikeres kiadáscsökkentés ez is... amit követelnek itt olyan sokan...
Egyébként ahogy láttam a törvény mellékletében... a magasabb jövedelműeknek csökkenni fog az alapbére is... pl. havi 390 helyett 330-at fognak hazavinni...Majd meglátjuk, hogy ez már csak azokra vonatkozik akik eddig ezt nem érték el... hogy ez a maximum...
Maradjunk annyiban... az hogy vannak 25-en, akik esetleg rosszabbul jártak júliusban és állítólag 30%-kal csökkent a nettójuk, az ugyanannyira mérvadó ebben a kérdésben országosan, mintha azt írnám, hogy 25 embernek 30%-kal növekedett a nettója júliusban a PTE-n.
Majd kíváncsi leszek a Te borítékodban mennyi lesz...csak az arányokra.... Mikor számfejtik? Októberben?
"miért nem küldte át az orvos, ha Ő nem tudta mi baj?)"
Mert úgy nem kapna hetente 5000 ft-ot tovább.. :S
ezek a "nemzeti dohány" izék, meg eltűnnek, majd újra nyílnak máshol, vagy mi???
kettőt láttam már itt a környéken, ami bezárt úgy, mintha ott sem lett volna....
vannak ágyrajárók lelkek, meg sokféle egyéb "alkat"
de a vázolt sztorik többségében nem az altatós hálapénze játssza a főszerepet :)
Ehhez az egész tragédiához már rég hozzá kellett volna nyúlni, de nem a vizitdíjszavazós ne az emberekkel fizettessék meg, pótlékelvonós béremeléses színvonalon.
2/3 volt a rossebbe is, majd valami bolhafing kormány fog ehhez hozzányúlni?
csak leírom (igaz, én bottal üldözöm aki fizetni akar, és nem az unokájára költeni)
sok sok év alatt, kaptam összesen kb. 100k-t
2x3 rúd gyönyörú szalámit
egy doboz Mercit
nekem a Merci a legértékesebb ebből, eü dolgozótól kaptam több hetes nyomozás után :)
hozzáteszem, volt dolgom Magyarország egyik leggazdagabb emberével is
és volt dolgom a világ egyik leggazdagabb emberével is (igaz, nem Magyarországon)
na nála kivételt tettem, és próbáltam udvari bolond, izé eü. állást sugalmazni finoman, de nem értette :)
Sajnos van tapasztalatom ilyen téren...
Anyám szívbeteg, ajánlotta az orvosát egy ismerősének, a Városmajorból.
Megadta a telefonszámát, ismerős fel is hívta, közölte vele, 20e ft a vizsgálat....khm...
Példák:
Apámnak volt a szájában egy seb, nem akart elmúlni, járt a Mária utcai szájsebészetre, hetente, 5e ft-ot adott az orvosnak, alkalmanként....a seb nem javult.
Elegem lett, a következő héten én vittem el, jól láthatóan, az orvos zsebébe dugtam 20e ft-ot, és megkérdeztem tőle, mi ez a seb, és miért nem gyógyul, a válasz: ezt csak a Jó Isten tudhatja...az én válaszom: doktor úr, akkor azt, amit a zsebébe tettem, elvinném inkább a Jó Istennek, és egyben kivettem a zsebéből azt, amit beletettem..))
Aztán kiderült, mert átvittem az öreget a mária utcai bőrklinikára, 3 percre volt a szájsebészettől, ugyan abban az utcában...( miért nem küldte át az orvos, ha Ő nem tudta mi baj?) ahol megállapították, hogy súlyos bőrbetegsége van, nem gyógyítható, csak kezelhető, de nem rák...
itt is fel kellett keresnem a professzor urat, aki addig míg meg nem kapta a vaskos borítékot, nem nagyon találkozott az öregemmel, azután viszont barátok lettek...))
És még sorolhatnám....
hát van ebben igazság:)
egyik bp-i korház x évvel ezelőtt:
a főnővér vmi mlm rendszerű,gyógyhatású készitményeket forgalmazó cégnek ékes tagja volt,
az osztályon mindenkire sózogatta a termékeket,ildomos volt vásárolni,mert másként vigyorgott...
később távozáskor, már belépéssel és termékcsomag vásárlással voltak bombázva a kuncsaftok....
mondtam neki ácsi,volt boriték -volt 2flaska trutyi is,a 2hét vendégségért.....igy rendben vagyunk.
Az éves dohányforgalom úgy tudom kb. 500 Mrd forint.