Regisztráció Elfelejtett jelszó

Trafiktörvény, a Fidesz bukása

Re: Most akkor mi van?

#654164 prospero Előzmény: #654159

Most is ezt csinálja...mármint megnézi mivel lehetne helyettesíteni a Fidesz kormány intézkedéseinek eltörléséből kieső pénzt... és mivel nincs jobb ötlet... ezért most is a kormányt támogatja... és értékeli az erőfeszítéseket a költségvetési egyensúly megtartása érdekében... ami számára egy fontos kritérium a kormány teljesítményének értékelésekor...

Re: Most akkor mi van?

#654159 prospero Előzmény: #654146

Pontosan ahogy leírtam... AT mostanában is mindig ezt a kérdést teszi fel... hogy mi tenne másként az ellenzék... miből lenne pénz az ígéretekre.... nem véletlen, hogy ellenszenves neki a Fidesz viselkedése 2006-2008 között, hiszen 2008-ban még nem látszott, hogyan változtatná meg egy esetleges Fidesz kormány az adórendszert pl.... csak öncélú fényezésnek látta az akkori ellenzék kritikáit...és mivel erre nem volt válasz akkor ... ezért a kormány mellett állt ki...

Most is ezt csinálja...főleg, mivel pl. az adórendszer az elképzelései szerint alakult... plusz mnyp felszámolás - szintén jó pont a szemében...

Re: nincs cím

#654153 prospero Előzmény: #654123

Nincs itt semmiféle tudathasadás. Azért mert nem értett egyet Orbán ellenzéki viselkedésével 2002-2010 között, vagy éppen kormánypolitikájával 1998-2002 között még bőven egyetérthet az Orbán kormány intézkedéseivel 2010 után ... főleg, ha egyébként úgy érzi, hogy ország szempontból jó irányba mennek a dolgok 2010 óta...

Mondom, ebben a linkelt anyagban 2008-ban leírta, hogy szerinte mit kellene csinálni a szociknak... és ha nem is szó szerint, de elképzelt adópolitikáját pl. nagyrészt megvalósította az Orbán kormány 2010 óta...

Ugyanakkor van egy két dolog amit most is kritizál: teljesség igénye nélkül: 6%-os + eho a kamatjövedelemre, vagy első gyerekre járó kelengyepénz...

Autópályákkal kapcsolatban a völgyhíd, meg az alagút az alföldön...azt már tényleg nehéz megmagyarázni, hogy de legalább itt marad benne a pénz... Mondjuk ezt úgy mondom, hogy a völgyhíd szerintem szép műtárgy...nekem tetszik... de k*rva drága volt...

Egyébként AT szerintem majdnem mindig kormánypárti volt... helyesen... hiszen ahogy maga is megfogalmazta: azt nézi, hogy szerinte az intézkedések viszik-e előre az országot...nincs ezzel semmi baj, ha a 2006-2008 közötti kiigazításban támogatni akarta Gyurcsányt... Orbánt meg kárhoztatja a viselkedéséért...de hát ezeket is elmondta itt őszintén már korábban, hogy ő többször is az MSZP-re szavazott...

ehhez képest kell nézni, hogy mennyire értékeli az Orbán kormány teljesítményét... ;-)!

Nincs itt szerintem semmi tudathasadás, vagy meghasonlás... vagy pénzesbödönhöz való hozzáférés... maximum annyi, mint amennyi bárki másnak is jutott az adókedvezmények révén pl.

#654148 Grizzly Géza Előzmény: #654124

Aztaqrva... És hol a füstüveg,meg a fiatalok hogyan vehetnek májkrémet? ;)

Egyébként erről van szó,a lepukkant helyek nem kellettek a fidesz haveroknak,de dohányt kell árulni,mert kitör a paraszt felkelés és az csúnya lenne békemenet helyett a választásokra: megoldás:szemet hunyunk ;)

Most akkor mi van?

#654146 Tapasz

AT AT

V.I.P.

11.652 Hozzászólás:

Elküldve: 2008 november 16 - 21:58

Most melyik részét nem érted?

NEKEM nem szimpatikus ez a kormány.

De.

Amikor AZT az osztogatást akarta megkúrtítani (és még csak nem is eltörölni), amiről beszélsz, hogy nem tettek vele/ellene semmit, akkor felállt a népvezér, a komcsi, és közölte, hogy ezekhez "a vívmányokhoz(!!!így!!!) nem lehet hozzányúlni" és "el a kezekkel a pazarlástól és az osztogatástól".

Attól, amit KÖZÖSEN szavaztak meg.

Szerinted akkor abban, hogy ez létrejött, abban sincs semmi felelősége és abban sem, hogy nem is enged ezen változtatni?

Most akkor mikor hazudik csont nélkül a szemedbe Orbán? Akkor, amikor azt mondja, hogy ez a felelőtlen osztogatás az ország baja (aminek részese volt), és ez volt a hiba, vagy akkor, amikor nem engedi ennek a megváltoztatását (ami csak rajta múlt), mert akkor az emberekkel fizettetnének meg valamit, illetve, hogy az osztogatást nem lehet elvenni, mert az JÁR?

Nekem mindegy, csak nem értem, hogy erre MIÉRT MINDIG az a válasz, hogy de Gyurcsány elkúrta. Ez egyszerűen nem igaz. Elkúrva 2000-ben lett az ország. Gyurcsány csak nem változtatott rajta.

ÁMDE: NE felejts valamit. Gyurcsány NEM Orbánt váltotta, hanem 2004-ben lett kormányfő, amikor NYILVÁN nem lehetett semmit sem tenni, azaz az öszödi beszéd egyszerűen ÉS ÉRETLEMSZERŰEN nem szólhatott CSAK róla, hiszen csak a "négy évből" következik az, hogy az nem csak RÓLA szólt.

2006-tól meg próbált változtatni... de ekkora ellenszélben nem lehet p*sálni.

De mint írtam, arra sem válaszolsz, hogy SZERINTED mit tenne Orbán, ha most kézbe vehetné a hatalmat? Ugyanazt, ami rossz volt az országnak már 2000-ben (bőszen hangoztatja: AZT csinálná már megint, sőt, még inkább), vagy hazudna, mint 1998-ban és teljesen mást csinálna(!!!) mint amit ígért?

Én nem látom és nem értem, hogy mivel tenne "jót" az országnak, mert amiket (be)ígért, azok CSAK lefelé vinnék... EGYETLEN jó ötletük sincs, és ebben sincs semmi személyes sem.

Hiszen nem csak én, de TI SEM tudtok ilyet mutatni...

#654123 Grizzly Géza Előzmény: #654005

Trafikos lenne? Nem hiszem,már a trafikrablás előtt is aktív volt ;)

Láma linkjét még nem volt időm végig nézni,kíváncsi vagyok nagyon,az eddig idézettek(autópálya pl.) minimum érdekesek...

#654005 banyaiz Előzmény: #653907

"Gyarló az ember" belegondolok, hogy nem lennék érdekelt Otp-ben, nem lennék érdeklet mnyp-ben, nem lennék gonosz spekuláns , az agyi tevékenységem a mostaninál is szerényebb lenne vagyis még ennél is egyszerűbb lennék , ellenben tele lennék devizahitellel amit egy végtörlesztéssel rendeztem, mellette hozzám vágnának 10 trafikot stb talán megerőltetném magam tudnék találni érvet miért jó gyerekek ezek. :)

Piszkos anyagiak , a tulajdon fontos szempont , végülis erről szól az egész politika, hogy kinek adjunk, kitől vegyünk el, illetve vhogy közben a saját zsebet meg lehessen tömni, és a népszerűség is megmaradjon egy újabb 4 évre. Szólhatna éppen értékteremtésről is, de hát az fárasztóbb , időigényesebb, macerás dolog. Ráadásul nem is biztos a tömegek meghálálnák. Hálátlan félázsiai népség. :)

AT-ben én azt tartom érdekesnek, hogy mindenféle gazd témában milyen határozott véleménye van, miközben alapfogalmakkal is küzdelmet folytat szemmel láthatóan. Ez ki tudja hozni belőlem az állatot, de hát amúgy lelkes srác ezt becsülöm benne. Ráadásul nagyon kitartó ami szintén pozitív , hogy ne csak kötözködjek vele állandóan (az más kérdés miben:)

#653950 Grizzly Géza Előzmény: #653907

Nekem van egy kollégám,aki tökéletes érvrendszerrel a Palesztinokat és az izraelieket is képes megvédeni (attól függ,hogy kivel akar éppen vitatkozni és hogy milyen hangulatban van éppen)

#653923 KawaBazsy Előzmény: #653907

Szerintem nem férkőzött oda sehova, s azt sem tudom elképzelni, h dolgozik, vagy akár vállalkozása van. Abban az esetben nem tudna így fórumozni.. de tkp az ő dolga.

#653919 Láma Előzmény: #653685

Ő maga adta meg a linket. Konkrétan azzal a céllal, hogy bebizonyítsa, mennyire következetes. :)

#653907 Láma Előzmény: #653786

Ugyanmár.Keveset olvastál belőle. Az írásainak túlnyomó része a múltbéli események magyarázata. 2008-ban miért volt jó a 94-98? Miért volt rossz a 98-02? és mitől volt jó 02-től? Akkor erre alapozza az orbánfóbiáját. Te se gondolod komolyan, hogy konkrét múltbéli eseményt normális dolog egyszer jóként, másszor rosszként definiálni. Megmagyarázza 2008-ban, hogy milyen f@sza volt az autópálya építkezés, mert abban legalább megvan a pénz. Most semmibe vezető hidakról, meg vakondtúráson átvezető alagutakről győzköd. Akkor még jellemtelen hazug komcsi gazember rablónak állítja be a vajdát. Hogyan tud egy ilyen érzés megváltozni???

Tessék ez téged is érint: Konkrétan nekem is írtad már, hogy nem érdekel mennyit lop a fidesz, míg azt csinálják ami neked tetszik. (Az idézet végén a nagybetűs rész kívánkozik ide.)

Azóta nincs is veled semmi megbeszélnivalóm politikai téren.

El nem tudom képzelni, hogy a gyomorforgató érzés amiről az idézet szól, valaha is megváltozzék bennem. AT-nek sikerült legyűrni a hányingert. Vagyis tudja fene mit nyelt vissza. Az ingert, vagy a produktumot. Ennek semmi köze a másik oldalból való kiábrándulásnak. A kiábrándulás kevés egy ilyen fordulathoz, ami at produkált.

Elküldve: 2008 november 17 - 13:00

""Oké, legyen lopás a 12 állami gazdaság. Mekkora összeget ér, ha árában adják el? 20-30 milliárd?"

Értem. Látod, pont ez a bajom az Orbán hívekkel. Amit ők lopnak, az "nem annyi", avagy az nem számít, úgy egyáltalán, mindek állandóan felhozni, hogy ők loptak. Nem annyit loptak. Úgy tűnik, a lényeget nem látod, azt, hogy ezek az állami gazdaságok NEM JELENTEK MEG a privatizációs bevételek között, azaz, valójában CSAK EBBŐL tudható, hogy az Orbán kormány hazudik, amikor azt mondja, hogy alig privatizált, és csak így lehet, hogy arra az évre ÖSSZESEN(!!! - beleértve MP-t is - !!!) kevesebb a megjelölt privatizációs bevétel, mint amit ezek a TSZ-ek értek.

Azaz ez pont nem pénzügyi kérdés, hogy "mennyi", hanem az, hogy ŐK IS LOPNAK, pofátlanul és hazudva. Innentől pedig semmivel nem jobbak mint másik, mert az, hogy pofátlanabbul, hazudva, imádatot elvárva kevesebbet lop, az az én szememben nemhogy nem "erény", hanem a pofátlanság netovábbja, amikor egy tolvaj azt mondja: Őt szeretni kell, mert nem lopott annyit, mint a másik.

Tehát, hogy értsed: HA ARRÓL szólna a fáma, hogy melyik mennyire bűnös, akkor még akár hajlandó is lennék arról beszélni, hogy lehet, hogy ők kevésbé. De ettől még bűnösök, tolvaj, mocskos rabló banda, akik mégis azt várnák el, hogy őket "dicsőítsék, hogy milyen rendesek voltak, hogy csak ennyit raboltak el". ETTŐL FORDUL KI A GYOMROM.

Továbbá attól, hogy valaki képes azzal kampányolni, hogy azért válasszatok meg, mert kisebb rablók vagyunk..."

AT általam ismert írásait összevetve, sokkal prózaibb okot vélek látni, mint a kiábrándulás. 2008-ban még egy kispénzű átlagos anyagi helyzetű posztoló volt. Egyik írásában arról ábrándozott, hogy ha neki egyszer annyi pénze lenne, A6-ot venne. Most kőgazdag vállalkozónak írja le magát és közben megszerette a vajdát is. Szerintem az történt, hogy valahogy (akár véletlenül, akár kemény munkával), odaférkőzött egy állami pénzcsöcshöz a választások után. És mint tudjuk:

A lé határozza meg a tudatot. :)

#653786 prospero Előzmény: #653538

Nem hiszem... ha beleolvasol abba az oldalba amit Láma közzétett, hogy az ottani AT szerint mit kellett volna tennie a szociknak 2008-ban az ország érdekében... akkor azt látod, hogy a Fidesz majdnem teljesen megvalósította amit leírt ... a szocik ellenben nem... nem véletlenül csalódott a szocikban...ezt pedig itt is leírta, hogy korábban támogatta őket... még a kiigazítás során is... tehát 2006-2008 közötti időszakban...csalódás lett az IMF program is számára...

AT kiábrándult... de mondhatnám úgy is, hogy felnyílt a szeme... ;-)!

Ehhez pedig mindenkinek joga van...és egyáltalán nem jelent személyiségzavart...

#653685 KawaBazsy Előzmény: #653527

Nem sámli.. rákerestél, vagy már ismerted korábbról, más fórumokról?

És vazze ott is mennyi hsz.. de ragaszkodik hozzá, h dolgozik.. :-)

#653538 rbbj11 Előzmény: #653527

sztem az egész ember drive-ja, hogy szembehylezkedik adott helyen tapasztalhato többségi véleménnyel. Az nyújt neki élvezetet, ha vitázhat + különc lehet, ezért tök mindegy, mi a mainstream, ö azzal szembehelyezkedve határozza meg magát. Komoly személyiségzavara van. Lehet, beteg is.

#653363 Láma Előzmény: #652601

"Emellett nem is értem, hogy prosperoval mit kerestek itt? Ez egy dühi topic az anti-viktoriánusoknak."

Akkor pont jó helyen van. :)

AT 2008-ban orbánról, fideszről:

Elküldve: 2008 november 13 - 12:29

"Négy éven át azért pereskedett, majd végül erőszakolta át az LB-n(!) teljesen demokrácia és alkotmányellenesen a metroszerződés megszűntetését... ez is visszavonás. Nomeg, az udvari építésszel építtetett putriszínház és a nemzeti mélygarázs...

Az meg, hogy a hülyeséget nemhogy nem változtatjuk meg, hanem erővel csakazértis fenntartjuk, ha kell, akkor teljesen rossz pályára vive az országot, az nem dicsőség, hanem szégyen.

Ráadásul, tudod, akkoriban volt az, hogy EGYETLEN(!) ellenzéki vizsgálóbizottság sem jöhetett létre, mert nem engedték, valamint akkoriban volt az, amikor Orbán kijelentette: "A Parlament működik ellenzék nélkül is".

Hát, egy ilyen jogfosztott helyzetben, amikor két évre(!) nem lehetett semmit sem tudni, mert a kétéves költségvetés miatt SEMMIFÉLE elszámolásra nem lehetett kötelezni az államot, az nem azt jelenti, hogy jó volt, hanem azt, hogy nem tudhattál szó szerint semmiről sem.

És hát igen, mindent erővel, mindenkivel szemben átvitt, mert senkivel sem törődött.

Ennek megfelelően azonban, kompenzációként megnehezítette a keveset keresők életét, szolgálta a gazdagokat (lásd, jövedelemhez kötött családi pótlék), és kezdte meg a lekenyerezést, amit a mai napig nem enged megváltoztatni: a komcsi dotáció és állami (hatósági) árszabályozás újraindítását, lásd gázártámogatás és lakástámogatás.

Kölcsönből.

Ezen túlmenően több százezer inaktívat hoztak létre, mert tönkretették a még működő magyar kisvállalkozásokat a számukra már elviselhetetlen (és kitermelhetetlen) adóterhekkel, ő vezette be a "minimáladó" erőszakos formáját, amikor azt olyan szintre emelte, ami minden szempontból elvált a költségvetési és gazdasági racionalitásoktól, továbbmenve baromira sokat pofáztak és állandóan ideológiai agymosást végeztek, mindenáron az übermenschségüket akarták igazolni, a kommunistázástól addig, hogy azt csinálhatnak amit csak akarnak.

Mit nekik a jogszabályok! Ha kell a csőcseléket kivezénylik az utcára, ha kell megfélemlítik a jogalkotókat, de akkor is oda építenek azt amit akarnak, ahová és amikor csak úri kedvüknek szottyan.

És hát, mindettől függetlenül egy dologban azért tényleg igazad van.

Való igaz, hogy akkoriban a Fidesszel kapcsolatban még az is előfordult, hogy igazat mondtak. Ma kizárólag a hazudozás megy, minden áron, ezerrel."

LOL