Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Láma Előzmény: #653786

Ugyanmár.Keveset olvastál belőle. Az írásainak túlnyomó része a múltbéli események magyarázata. 2008-ban miért volt jó a 94-98? Miért volt rossz a 98-02? és mitől volt jó 02-től? Akkor erre alapozza az orbánfóbiáját. Te se gondolod komolyan, hogy konkrét múltbéli eseményt normális dolog egyszer jóként, másszor rosszként definiálni. Megmagyarázza 2008-ban, hogy milyen f@sza volt az autópálya építkezés, mert abban legalább megvan a pénz. Most semmibe vezető hidakról, meg vakondtúráson átvezető alagutakről győzköd. Akkor még jellemtelen hazug komcsi gazember rablónak állítja be a vajdát. Hogyan tud egy ilyen érzés megváltozni???

Tessék ez téged is érint: Konkrétan nekem is írtad már, hogy nem érdekel mennyit lop a fidesz, míg azt csinálják ami neked tetszik. (Az idézet végén a nagybetűs rész kívánkozik ide.)

Azóta nincs is veled semmi megbeszélnivalóm politikai téren.

El nem tudom képzelni, hogy a gyomorforgató érzés amiről az idézet szól, valaha is megváltozzék bennem. AT-nek sikerült legyűrni a hányingert. Vagyis tudja fene mit nyelt vissza. Az ingert, vagy a produktumot. Ennek semmi köze a másik oldalból való kiábrándulásnak. A kiábrándulás kevés egy ilyen fordulathoz, ami at produkált.

Elküldve: 2008 november 17 - 13:00

""Oké, legyen lopás a 12 állami gazdaság. Mekkora összeget ér, ha árában adják el? 20-30 milliárd?"

Értem. Látod, pont ez a bajom az Orbán hívekkel. Amit ők lopnak, az "nem annyi", avagy az nem számít, úgy egyáltalán, mindek állandóan felhozni, hogy ők loptak. Nem annyit loptak. Úgy tűnik, a lényeget nem látod, azt, hogy ezek az állami gazdaságok NEM JELENTEK MEG a privatizációs bevételek között, azaz, valójában CSAK EBBŐL tudható, hogy az Orbán kormány hazudik, amikor azt mondja, hogy alig privatizált, és csak így lehet, hogy arra az évre ÖSSZESEN(!!! - beleértve MP-t is - !!!) kevesebb a megjelölt privatizációs bevétel, mint amit ezek a TSZ-ek értek.

Azaz ez pont nem pénzügyi kérdés, hogy "mennyi", hanem az, hogy ŐK IS LOPNAK, pofátlanul és hazudva. Innentől pedig semmivel nem jobbak mint másik, mert az, hogy pofátlanabbul, hazudva, imádatot elvárva kevesebbet lop, az az én szememben nemhogy nem "erény", hanem a pofátlanság netovábbja, amikor egy tolvaj azt mondja: Őt szeretni kell, mert nem lopott annyit, mint a másik.

Tehát, hogy értsed: HA ARRÓL szólna a fáma, hogy melyik mennyire bűnös, akkor még akár hajlandó is lennék arról beszélni, hogy lehet, hogy ők kevésbé. De ettől még bűnösök, tolvaj, mocskos rabló banda, akik mégis azt várnák el, hogy őket "dicsőítsék, hogy milyen rendesek voltak, hogy csak ennyit raboltak el". ETTŐL FORDUL KI A GYOMROM.

Továbbá attól, hogy valaki képes azzal kampányolni, hogy azért válasszatok meg, mert kisebb rablók vagyunk..."

AT általam ismert írásait összevetve, sokkal prózaibb okot vélek látni, mint a kiábrándulás. 2008-ban még egy kispénzű átlagos anyagi helyzetű posztoló volt. Egyik írásában arról ábrándozott, hogy ha neki egyszer annyi pénze lenne, A6-ot venne. Most kőgazdag vállalkozónak írja le magát és közben megszerette a vajdát is. Szerintem az történt, hogy valahogy (akár véletlenül, akár kemény munkával), odaférkőzött egy állami pénzcsöcshöz a választások után. És mint tudjuk:

A lé határozza meg a tudatot. :)