2013. aug. 16. 17:16 Féléves jelentés
Stabil növekedési pályán a Nyomda
http://bet.hu/topmenu/kibocsatok/kibocsatoi_hirek/115033195.html
2013. aug. 16. 17:16 Féléves jelentés
Stabil növekedési pályán a Nyomda
http://bet.hu/topmenu/kibocsatok/kibocsatoi_hirek/115033195.html
Ez most kimaradt. Kivancsi vagyok, miert.
azt várom én is, de valahogy elfeledkeztek arról, hogy piaczárás utánra ígérték...
Érdekelne a valóság, de álmos vagyok...
Kitehetnék már a jelentést...
Stabil eredményt várunk a második negyedévben az ANY Biztonsági Nyomdától. A csütörtök délután várható negyedéves jelentésben a bevétel ugyan csökkenhet éves alapon, azonban az eredménysorok erősek lehetnek, valamint az EBITDA szint továbbra is 10 százalék felett alakulhat.
Csütörtökön tőzsdezárás után teszi közzé második negyedéves számait az ANY Biztonsági Nyomda. Összességében az első negyedévben látott tendencia folytatódására számítunk, ami a tavalyi év gyengére sikerült második feléve után mindenképp bizakodásra ad okot.
Az árbevétel nem lesz kiugró, főleg a tavalyi év azonos időszakához képest, de az értékesítés stabilan hozhatja a 4,4 milliárd forint körüli értéket meglátásunk szerint.
A magasabb hozzáadott értékű termékszegmensek értékesítése az első negyedévet követően továbbra is erős maradhatott, ami a profitabilitásra pozitív hatással volt. Véleményünk szerint az EBITDA marzs továbbra is a lélektanilag fontos 10 százalékos szint felett maradt, hasonlóan az első negyedévhez és a tavalyi év azonos időszakához.
Az általános költségek magasan maradhattak a második negyedévben, mivel tavaly júliusban bevezettek egy új teljesítményösztönző rendszert az értékesítésben. Emiatt az adott negyedévekben az árbevételhez erősen kötődik a személyi jellegű költségek alakulása, így az előző negyedévhez hasonlóan 1 milliárd forint feletti költségre számítunk.
Összességében a nettó eredmény a tavalyi év első félévéhez képest 5,4 százalékkal lehetett jobb idén. Bár az általános költségek teljes mértékben nem tükrözik a pásztói gyártóegység tavalyi bezárásának pozitív hatásait, mert időközben az értékesítés költségeinek elszámolásában a fent említett változás következett be. Ugyanakkor a közvetlen költségek az általunk korábban vártnál kedvezőbben alakulnak.
A 4-szeres EV/EBITDA alapú értékeltség nem mondható magasnak, a közvetlen versenytársakhoz képest jelentős, 40 százalék körüli diszkontot jelent. Az értékeltség részben jogos, mivel nem igazán látszanak azok a rövid távú katalizátorok, amelyek egy jóval magasabb árazást indokolnának. Véleményünk szerint három tényező magyarázza az ANY felé irányuló túlzottan pesszimista hangulatot: Magyarország politikai és makro kockázata, az alacsony likviditás, illetve az, hogy az ANY egy defenzív részvény és a részvénypiacokon most inkább a kockázatosabb befektetéseket keresik a befektetők (risk on mood).
http://marketing.equitas.hu/images/admin/merleg/gspark/20130812_any.jpg
majd jövőre, amúgy is jönnek a választások, csak felpörög a plakát nyomtatás :P
ahhoz kéne valami profitbemutató is. Mármint profitcsúcs, erre meg egyelőre nincs kilátás
jó volna, ha már ez is sávot váltana és 600körül oldalazgatna egy kis időt :)
Tudja valaki hogy mikor jelentenek?Sunyi módon emelkedik.
Úgy látszik más is tbsz-re gyűjt :) 24ezres forgalom tegnap. Valszeg menekülnek az eho elől :)
En igy rakom at tbsz-re. Egyelore szerencsem van vele, mert nem sieti el az emelkedest.
Hasonlóban gondolkodom én is. Igaz én nem adtam el semmit csak bővíteni akarok.
Vettem egy kicsit vissza 460-on. Holnap majd 450-re allok.
Vezető tisztségviselő és bennfentes személy befolyásának változása
Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a saját nevében, valamint az EG Capital S.A.R.L, Dr. Erdős
Ákos az Igazgatóság Elnöke, Erdős Tamás és Dr. Gömöri Istvánné a Felügyelő Bizottság Elnökhelyettese megbízásából a Tőkepiacról szóló 2011. évi CXX. tv. 61.§ (1) és 61.§ (3), 201/B-C. §
ill. az 55.§ (3), valamint a 24/2008.(VIII.15.) PM rendelet 4. sz. mellékletének 2.1. és 2.6. pontjai
alapján fennálló rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének az alábbiakban tesz eleget:
Dr. Erdős Ákos, az Igazgatósági Elnöke tőzsdén kívüli kereskedésben 510 Ft/darab átlagáron
1.000.001 darab ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. által kibocsátott törzsrészvényt vásárolt a
tulajdonában lévő EG Capital SARL-től.
Erdős Tamás tulajdonába került, tőzsdén kívüli forgalomban 1.000.001 darab ANY Biztonsági
Nyomda Nyrt. által kibocsátott törzsrészvény Dr. Erdős Ákostól.
A tranzakciókat követően Dr. Erdős Ákos tulajdonában közvetetten az EG Capital SARL-n
keresztül 2.185.562 darab, valamint Erdős Tamás tulajdonában közvetlenül 1.000.001 darab
ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. által kibocsátott törzsrészvény van.
Dr. Erdős Ákos, Dr. Gömöri Istvánné és Erdős Tamás részvényesi megállapodást kötöttek a
Tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. tv. 5.§ (1) bek. 100. pontja, valamint 65/A.§ (1) alapján,
melynek értelmében összehangoltan járnak el.
Budapest, 2013. július 10.
ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.
korábbi nevén Állami Nyomda Nyrt.
majd a nagyérdeműt dupla ennyiért kitömi ismét a vállalat... jól csinálják, nem tépik, porszívózzák lassan csendben...
Az ANY Biztonsági Nyomda 2013. július 5-én 1.900 darab saját részvényt vásárolt 480 forintos átlagáron. A tranzakciót követően a társaság tulajdonában lévő ANY törzsrészvények száma 448.142 darab.
Be is álltak pár ezerrel az eladók (485-488-490) . Had vegye meg a vállalat tőlük... :D
ui. Főnök nem akarsz ezzel is foglalkozni elemzés szintjén??