Regisztráció Elfelejtett jelszó

Állampapírok, kötvények, befektetési jegyek

Re: nincs cím

#650449 xmann Előzmény: #650423

AT,

szerintem te nagyjából semmihez sem értesz, de a bukást még neked sem kívánom, ezért megnéztem a kibocsátott kötvények mennyisége a quaestor financial hrurira kft kimutatásai alapján hogyan változott. egyébként igen, ez a rendkívül tőkeerős cég bocsájtja ki a kötvényeiket.

tehát 2007:5 milliárd

2008:12 milliárd

2009: 16 milliárd

2010: 22 milliárd

2011: 27 milliárd

2012: 39 milliárd

beszámolókereső alapján.

nem kell hozzá kommentár

#650439 wnprt Előzmény: #650423

Mennyit vinnének el, 10 millió egy ilyen méretű cég könyvvizsgálata max.

Én azt veszem észre, h nő a kötvények mennyisége, mivel egyre többet bocsátanak ki belőlük, de ez a Quaestor weboldalán fent van, ott h közzétételek.

#650423 Előzmény: #650402

És mi változott meg azóta, amióta a kiszámoló blogon érdeklődtél ez után a cég után, és kértél elemzést - és ott sem kaptál a felvetéseidre választ?

Egyebekben, a kérdés tulajdonképpen annyi, hogy növekszik az adósság, vagy stagnál. Ha a kötvények mennyisége nem nő, hanem stagnál, akkor az könnyebb finanszírozhatóságot jelent ebben a környezetben, ha pedig nő a mennyisége, akkor lehet piramisra gyanakodni. Tekintettel azonban arra, hogy szemre egyre kevesebb(!) a kötvények mennyisége, és azokat is lezárják (nincs korlátlan kibocsájtás), így én nem látok arra utaló jelet, hogy piramisjátékból finanszíroznák a korábbi befektetőket.

Az pedig, hogy nem a Big4 auditálja, az számomra inkább megnyugtató, elég csak az Enronra, vagy a Lehmannra gondolni, vagy éppen a Commerzbankra, vagy a Deubára. Arról meg már nem is beszélve, hogy a nyereség nagy részét el is vinnék, haszna meg semmi sem lenne, ennek max akkor lenne értelme, ha tőzsdére vinnék a céget. Szvsz.

#650418 Előzmény: #650254

Azt ugye tudod, hogy amit írsz, az hitelrontás és mivel nagy nyilvánosság előtt követed el, ezért jogi úton is elégtételt vehetnek rajtad? Minden amit leírsz, puszta feltételezés, vagy öncélú vádaskodás.

#650402 wnprt Előzmény: #650362

Nem érdemes ezzel annyira foglalkozni, épp eleget tudunk a cégről ahhoz hogy befektetési döntést tudjunk hozni ezzel kapcsolatban.

#650362 akpo7 Előzmény: #650246

Azert a 3.8 es az 1.6 az nem egy ev termese, hanem halmozott...

Jo lenne latni a trendet, de itt csak 2 ev zaroerteke van, tehat nem tudom, hogy volt e valaha pozitiv ez a 2 szam.

#650335 wnprt Előzmény: #650255

Junk bond, azaz bóvlikötvény, ez tény, és persze az állampapír továbbra is a legbiztonságosabb Ft-ban tartott befektetés, ezt vegyük figyelembe.

#650276 wnprt Előzmény: #650255

Ettől függetlenül valószínű, hogy továbbra is nagy lesz a kereslet a kötvényekre, az ügyfelek nagy része nem nézi a vállalat pénzügyi mutatóit, szóval a legvalószínűbb az, hogy igen magas kereslet lesz, sok új ügyféllel, elvégre 3-4%-os betéti kamatok mellett egy 8,65%-os plakátra betérnek az emberek a Quaestor Pontokba érdeklődni. Bár a vállalat sztem el tudná adni 7,5%-on is ezeket a kötvényeket.

#650255 xmann Előzmény: #650246

Ez egy gigantikus hitelpiramisra épülő cég óriási tokeattetellel. Két feltétele van az életben maradasnak:

1. Meg tudjak újítani a hiteleket

2. Ne kelljen leértékelni eszközöket mert akkor a saját tőke negativba fordul és game over.

Junk bond magas kockázattal

#650254 wnprt Előzmény: #650217

Azt nem állítom h azért mutyi vmi, mert veszteséges. Azonban kérdések merülnek fel a céggel kapcsolatban, a Quaestor mért nem BIG4 könyvvizsgálóval auditálja a beszámolóját? Mert azt nem tudja lefizetni!!!!!!

Nagyon nagy presztízskérdés az auditor, könyvvizsgáló szerepe, ez ugyanis ez szolgáltatás, nem a cég alkalmazottja, ha esetleg nem tudnád mi az h könyvvizsgálat.

Továbbá a Quaestor ennyi mindenhez ért, szálloda, foci, gyógyszerfejlesztés - Immunforte, telekom, utazás, erőműépítés????

#650246 wnprt Előzmény: #650217

Az éves jelentés 2-t nézd, ne az 1-t, a 2-t, az a konszolidált, nézd meg a saját tőke elemeit, leányvállalati veszteség 3,8mrd, közös vezetésű vesztesége 1,6mrd.

Az üzleti élet nyelve a számvitel, de ezt tudod te is.

#650236 Előzmény: #650232

Szívesen :)

"Ha CF problema nincs (megujithatok a rovid hitelek vagy vissza tudja fizetni), akkor sincs nagyobb gond (egy normalis CF kimutatas mondjuk nem artott volna a kiegbe)."

Hát a CF elég furcsán mutatott a közzétételben az biztos, és tényleg jó lenne egy csoportszintű összesítés, ha nem is konszolidált mérleg, de legalább +/- egyenleg tekintetében.

Az viszont azért kiderült, hogy önmagában ez a cég is nyereséges, van elegendő saját tőkéje, van benne komoly érték (még ha 50% túlértékelést veszünk figyelembe, akkor is több tízmilliárdról beszélünk), és működőképes üzleti modell is van, ráadásul elég sokfelé szétszort a portfolió és az érdekeltség is, vagyis szó sincs egy e-star vagy baumax esetről abban az értelemben, hogy eleve működésképtelen üzleti modellel kínáltak volna irreális hozamszinteket.

Ettől még csődbe mehetnek, mint bármely cég, de szerintem egyrészt ezekből az adatokból nem ez vetül előre, a szándék nyilván nem ez, másrészt az nyilvánvalóan nem igaz, hogy ez a cég veszteséges lenne, illetve, hogy elfogyott volna a saját tőkéje, vagyis wnprt eredeti állításai - úgy vélem - megdőltek.

#650232 akpo7 Előzmény: #650217

Koszi a beszamolokat. Nekem a lenti gondolatok jottek.

Kockazatok: MSZE pozitiv, de a leanyok erodaljak a ST-t, nagy valoban a tokeattet es elegge megnott a sulya a rovid hiteleknek.

Mellette szol:

Most eleg szep hozam sztem a 8.65%, nekem mondjuk meg 10% feletti van ebbol.

Ha az eszkozok ertekelese nem mutyi, akkor azert nagy gond nincsen (lasd E-star).

Ha CF problema nincs (megujithatok a rovid hitelek vagy vissza tudja fizetni), akkor sincs nagyobb gond (egy normalis CF kimutatas mondjuk nem artott volna a kiegbe).

#650217 Előzmény: #650099

Nézd wnprt ezt a hírt:

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-579768

"Féléves szinten az adózás utáni veszteség 4,6 milliárd forint volt, míg tavaly, az első félévben 68 millió forint nyereséget ért el a bank."

Most akkor ebből az következne, hogy az FHB egy mutyicég, csak azért, mert veszteséges? Önmagában nem baj, ha egy cég veszteséges, amennyiben az átmeneti dolog.

Azt is értem, amit írsz, de továbbra sem értem, hogy mire alapozod azokat a számokat, amiket beírtál.

http://www.quaestor.hu/attachments/kozzetetelek/QPT_2012_uzleti_ev_konsz_jelentes_20130424_final.pdf.pdf

http://www.quaestor.hu/attachments/kozzetetelek/QPT_2012_uzleti_ev_jelentese_20130418_final.pdf.pdf

Ezek szerint pedig ez a cég is nyereséges volt, illetve nincs gond a saját tőkéjével sem.

Hol látod te azokat a számokat, amelyeket korábban beírtál?

Még egyszer jelezném, én azt elhiszem, hogy éppen nem megy jól a cégnek, de egyrészt ettől sem mutyi nem lesz, sem fizetésképtelen. Másrészt, egyetlen mérleg, vagy nyilvántartás sem mutat sem veszteséget, sem elfogyófélben lévő saját tőkét, vagy éppen tőkehiányt. Tehát nem azt kérdőjelezem meg, hogy lehet a céggel gond, hanem azokat az adatokat, amelyekt "bemondásra" vársz, hogy "elhiggyünk". Mert szvsz egy tőzsdei oldalon illene hozzá valami forrást mutatni.

#650099 wnprt Előzmény: #650039

Ok, de ez a Quaestor Értékpapír Nyrt, amely a holding brókercége, egy a sok csoporttag közül, a beruházásokat a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt intézi.

#650070 xmann Előzmény: #649984

a központi cég a quaestor pénzügyi tanácsadó zrt.

saját tőke 7 milliárd forint, mérlegfőösszeg: 100 milliárd FT!!!!

az eszközök között van 34 milliárd ingatlan és 8 milliárd "beruházás". ha mondjuk a jelen helyzetben tegyük fel , és ezt nyilván nem tudom, mert nem ismerem a céget, nem tudom mikor milyen áron kerültek a könyvekbe az ingatlanok, tehát ha az a 34 milliárd ingatlan értéke esetleg mondjuk zuhant 20%-ot, akkor hopsz, máris negatív a saját tőke.

egy biztos: ez egy nagyon nagy tőkeáttétellel üzemelő társaság, a kötelezettségei 94 milliárdot elérik, ebből 41 mrd kötvény és 20 mrd hosszú hitel valamint 14 mrd rövid.

itt ha bármi borul, rántja magával a többit. természetesen ez minden nagy tőkeáttételű cégnél így van, nagyon óvatosan kell egyensúlyozniuk. Kérdés, hogy a 41 milliárdos kötvényállományt meddig tudják görgetni maguk előtt...................

szóval így első ránézésre ez elég nagy kockázatú kötvény

#650039 Előzmény: #650027

Én egy ilyet találtam:

http://www.quaestor.hu/attachments/kozzetetelek/2013_QEP_KGY_hatarozatok_20131418_final.pdf

"7/2013. (IV.18.) határozat

A Közgyűlés a Társaság 2012. évi mérlegét 9 869 788 eFt mérleg főösszeggel és 178 842 eFt mérleg szerinti eredménnyel egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. A Társaság a 2012. üzleti év adózott

eredményét teljes egészében az eredménytartalékba helyezte."

Namármost, lehet, hogy nem sok az a ~179 millió mérleg szerinti eredmény és a ~10 milliárd mérleg főösszeg, de ennek alapján nem tűnik veszteségesnek a társaság.

Ez viszont már sokkal érdekesebb:

"A közgyűlés elfogadta az Igazgatóság a 2012. üzleti évre vonatkozó - a Felügyelő Bizottság és az Audit Bizottság által is jóváhagyott - döntését, miszerint a Számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 119. § - ának (2) bekezdésében meghatározottak alapján a Társaság a 2012. üzleti évre vonatkozóan mentesíti a konszolidációba való bevonás alól a leányvállalatot és ennek okán konszolidált beszámolót nem készít."

Mert ezzel kapcsolatban semmi hír nincs, és ez mondjuk annyira nem hangzik jól.

Hmmm... lehet, hogy 2014 január-május között érdemes lesz szüneteltetni a Quaestor kötvényeket és megvárni a konszolidált mérleget.

Államkincstár téma: Cél…

#650033 walex

Államkincstár téma:

Célszerű időpontot foglalni, mert libasor áll az ajtóban számlanyitás miatt vagy felesleges? Bemegyek és sodródom az árral.

#650027 akpo7 Előzmény: #649984

A kozzétételek közül melyik a Quaestor csop. konszolidáltja? Én azt nem találom!

Tudnál adni egy linket vagy esetleg ide betenni a 2012-es konszolidált jelentést?

#649991 Előzmény: #649984

Ez azért most rendkívül logikus volt részedről:

Tehát, ha 10-12% hozamot mondana, akkor már vennék az intézményi befektetők és akkor minden rendben lenne. Viszont így, hogy csak 8% kitermelhetetlen hozamot ígér, ezért nincs rendben a cég :)