Melyik? ahonnan indult, vagy ahova ment? és hogy jön október 30 után, október 9-10? (vagy hanyadika)..
és mi alapján jutottál erre a következtetésre?
ma október 30-i szinten jártunk. Holnap akár Greg szint is jöhet.....
áhh.. szerintem senki sem tudja, csak sejti.. egy piac reakcióját nehéz kiszámítani, pláne egy világét.
figyu.. szerintem a lényeg abban van, hogy ki, mivel, mennyit tud keresni, mikor?!
a nagybüfi akar a tőzsdén keresni, mi csak morzsát kapunk, de jók vagyunk csalinak.
Van egy mondás amit a PF-en már idéztem, de itt még talán nem.. egy haverom látta valamelyik fórumon..
Mégpedig "A hülyék okoskodnak, az okosok hülyéskednek a tőzsdén".
A nagybüfik jót röhögnek rajtunk.. beöntenek 500K-kat és mi úgy dobjuk el a pakkunkat mint a huzat. nem kell sok mindent tenni, csak berakni eladásra 222.222db-ot ezt megismételni párszor..
mi leszünk az asszisztensük és dobáljuk a papírt, mert szakad minden.. a lavina beindul és az árfolyam a béka sejhaja alá megy. Az okosabb speki már tudja, hogy ezen lehet lefele is keresni, így támogatja az esést, ha nem veszi vissza. A következő esésben valszeg ez lesz, sokan nem fognak zárni shortot, mert mehet mélyre, ez viszi, majd gyorsan le az árfolyamokat. Merre tudnád könnyebben befolyásolni a piacot most? (mondjuk most pont emelkedő szintnél vagyunk). Akkor úgy kérdezem, merre lenne érdemesebb indítani nagy pakkot? Meddig hisznek az emberek az emelkedésben? És meddig az esésben? OTP 3750-4350, vagy 3750-1500? gondolom a másik jobban hangzik, mert nagyobb a zseton rajta, én arra indítanék egy nagy öntést.. mondjuk fontos az időzítés.. emelkedő napon is lehet fordítani a piacot, mint ahogy fordult 1230nál kb.-9%ról kb. +12%ra.
Szerintem egy beesésnek nagyobb az esélye mint az emelkedésnek, de ez az utolsó emelkedő szakasz még hoz a konyhára, ha hagyják kifutni 3950, 4450-ig. Onnan egy orbitális short és mehet a mélybe a papír.. a mélyből a papír nagyot fog szólni fel, mert mindenki tudja hova tud menni és senki nem akar majd lemaradni. Ennek köszönhetően lehet, hogy korai vételekkel ugranak be a kapkodó emberek majd..
Na az meg szerintem biztos nem úgy lesz, úgy fog esni minden mint a kő, ha esni fog.
Stop nélküliek kinyírása........a felépülés lesz nagyon lassú, határozatlan.
Már látlak lelki szemeimmel, hogy ösz hajjal, várod otp 10k-nál az 12xx-et:)))
Csak viccelek.
Ebből bármi lehet, mondjuk az alja még messze nincs itt, de lehet csavar is a dologban.........
Ezt van akik már tudják,van akik nem.
Mi a nem-be tartozunk...sajna.
Egyébként én alattomos, lassú, mélyülő válságra gondolok ;-)
az biztos.. én viszont elértem egy olyan szintre, hogy az sem érdekel.
Nálam is az a fontos, ami nálad, hogy a tőkémet védjem. Lesz még lehetőség, ha bika vanm annak örülök, akkor majd egy év múlva beszállok, mert ugye a bika nem pár hónapról szól, főleg egy nagy vissza nem térő mélypont után..
Alattomos, lassú emelkedés tanúi vagyunk kb 1 hónapja...........
ez is gyanús.............naggyon gyanús
Sőt, ha innentől már minden csak felfelé mozogna...))
Az lesz az igazi meglepi, ha megvolt az alja..............
nem így gondolom, de sokunkat megviccelnének..........
Goldman: elhúzódó recesszióra számítsunk!
2009.06.10 18:14
A Goldman Sachs vezetője szerint még nincs itt a gazdaság feltámadásának időszaka, hanem elhúzódó recesszióra kell számítanunk - írja a CNBC.
A Goldman Sachs vezérigazgatója szerint a jelenlegi javulás a piaci környezetben nem jelenti azt, hogy a teljes mértékben felépült a világ a válságból, inkább elhúzódó recesszióra számíthatunk.
Lloyd Blankfein Tel-Avivban egy konferencián fejtette ki véleményét, miszerint még túl sok dolgot kellene megoldani, így nincs okunk azt gondolni, hogy ez már a felépülés folyamata.
(portfolio)
Nagy bajban a lettek? - A piac 53%-os leértékelést áraz
2009.06.04 17:15
A lettországi devizakereskedők 53%-os leértékelést áraznak a következő egy éves időtávra a lett fizetőeszköz, a lat esetében, miután a kis balti állam nehézségekbe ütközik a súlyos válság kezeléseben - mondta el Benoit Anne, a Merrill Lynch londoni elemzője.
A latra vonatkozó határidős árjegyzés 53%-os leértékelést vetít előre a következő egy évben - nyilatkozta a Bloombergnek a Merrill szakértője. Az ország makrogazdasági helyzetét tekintve a jelenlegi rögzített árfolyamrendszer nem fenntartható - tette hozzá Benoit Anne, aki szerint a jelentős külső sérülékenységből származnak a legnagyobb kockázatok.
2009.06.02 13:05
Súlyosbodik a lett válság - Elkerülhetetlen a lat leértékelése? (2.)
Klikk a képre!
A Merrill elemzőjének tájékoztatása szerint a befektetők egyre többen fogadnak a leértékelésre, és amennyiben bekövetkezik, akkor megközelítőleg 20-25%-os lehet.
Mindeközben a lett jegybank kiáll a lat jelenlegi árfolyamszintje mellett: Lettország addig fenntartja a rögzített árfolyamrendszerét, amíg be nem vezeti az eurót. Ilmars Rimsevics jegybankelnök szerint egy leértékelés évekkel eltolná a lettek álmát, a 2012-re, de legkésőbb 2013-ra tervezett euróbevezetést. A leértékelés csak méreg lenne, nem járna előnyökkel - emelte ki a jegybank elnöke. Paul McNamara, a Augustus Asset Managers Ltd szakértője szerint a piaci konszenzus egyértelműen a leértékeléssel számol.
2009.06.03 17:27
Hogyan menekülhetnek meg a balti államok? (Societe Generale)
A helyzet súlyosságát bizonyítja, hogy Lettországnak szerdán nem sikerült értékesítenie rövid lejáratú állampapírjait (nem érkezett egyetlen vételi ajánlat sem az aukcióra).
Az előzetes japán GDP adat szerint, az első negyedévben a bruttó hazai termék 15,2 százalékkal csökken évesítve a szigetországban - írja a Reuters. Az elemzők várakozásainak átlaga 16,5 százalék volt.
A ma nyilvánosságra hozott tőkeberuházási adatok alapján június 11-én publikálják az újraszámolt GDP adatokat. Az előzetes adat fényében az elemzők 15,6 százalékosra módosították prognózisukat. A módosítás legfőbb oka, hogy a készletek változása nagyobb arányban járul hozzá a GDP-hez, mint ahogyan először számolták.