feszült az öreg, az biztos, na de ki nem az 4300 körül? de simák mennyivel volt nagyobb úriember? semmivel, csak nem lovazott, amúgy jó szöveg:)
feszült az öreg, az biztos, na de ki nem az 4300 körül? de simák mennyivel volt nagyobb úriember? semmivel, csak nem lovazott, amúgy jó szöveg:)
Ezért forog a papír a névértéke több mint 40 szeresén... Jó vezérigazgató a Csányi, ez a tanulság.
azert hirtelen egy 100ast ugrott.
ez azert beikszeljuk, mint "esemenyt"
Semennyit, viszont mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy milyen veszélyes, ha egy piaci szereplő túlzottan nagy hatalmat gyakorol, az ügyfeleknek az az érdeke, hogy minél kiegyenlítettebb legyen a piaci verseny, az otp-nek már így is túl nagy a pénzügyi ereje, aminek nem az ügyfelei a nyertesek, kizárólag a felsővezetés és a főrészvényesek. Egy egyszerű otp ügyfél csak fizet és szív, a 10-15 felsővezető pedig évi 3-400milliót kap összesen minimum, a főrészvényesek pedig osztalékot, meg továbbá előnyös üzleteket - Groupama az otp esetén.
ma se lesz drámai kereskedés az eddigiek alapján
mennyit kapsz, hogy itt oszd?
Az OTP egy ügyfélellenes szemét bank, mindenkit átver, jómagam már 4 éve nem vagyok az ügyfelük, csak a részvényeivel érdemes foglalkozni. Remélem eléri a kormány, hogy csökkenjen a piaci részesedése. A legjobb választás a piacon a Gránit Bank, amely nem vett részt a devizahitelezésben, a számlacsomagjai a lehető legjobbak az összes szereplő közül.
Cs mostanában mindenkit helyre rak. Múltkor forradalmárokat, most mkb-t. Megártott neki a meleg vagy nem tudom mi van vele, ilyen ingerülten szól. Igazat beszélt de hát azért nem kellett volna így kiosztani szegény vezérigazgatót.
Mkb-t megvehetnénk olcsó pénzen persze.
Az OTP Bank legalább 40 százalékra kívánja növelni piaci részesedését középtávon az agrárfinanszírozásban - jelentette ki Csányi Sándor kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) megkötött együttműködési megállapodás aláírása előtt emlékeztetett: tavaly a bankszektor mezőgazdaságba kihelyezett hiteleinek állománya csökkent, az OTP-é viszont 15 százalékkal emelkedett. Ez mintegy 13 százalékos részesedést jelent a banknak az ágazat finanszírozásában - mondta az MTI-nek Benedek Fülöp ügyvezető igazgató.
Csányi Sándor kiemelte: az OTP több évtizedes hagyományokkal rendelkezik a mezőgazdasági termelők finanszírozásában, de még mindig nem használta ki az e területen rendelkezésére álló lehetőségeket, és nem foglalta el azt a helyet, ami megilletné.
Győrffy Balázs, a NAK elnöke hangsúlyozta: számukra azért fontos a megállapodás az OTP Bankkal, mivel a két szervezet a továbbiakban egymás munkáját segítve, együtt kíván munkálkodni az agrárgazdaság fejlesztése érdekében.
A kamara elnöke utalt arra is, hogy ennek egyik fontos eszköze lesz az a többfunkciós kamarai kártya, amelynek kialakításában az OTP Bank segített a NAK-nak. A kártya a pénzügyi szolgáltatásokon túl más - például telekommunikációs - szolgáltatásokat is nyújt majd a NAK tagjainak. A kamara célkitűzése - húzta alá Győrffy Balázs -, hogy a tagok a tagdíj értékét meghaladó - "aprópénzre váltható" - ellenértéket kapjanak köztestületi tagságuk kapcsán. Ezzel szeretnék kézzelfoghatóvá tenni a kamarai tagság előnyeit.
Csányi Sándor arról beszélt, hogy nemcsak bankvezetőként, de befektetőként is bízik a magyar agráriumban. Az OTP Bank fiókhálózatában biztosít könnyű elérhetőséget a vállalkozók, így az agráriumban tevékenykedők számára is. Az OTP szeretne tartósan élen járni a bankok között a mezőgazdaság finanszírozásában. Ez nemcsak hitelnyújtást jelent, hanem azt is, hogy a pénzintézet olyan további pénzügyi szolgáltatásokat nyújt, amelyek egyszerűen, gyorsan, korszerű és átlátható módon érhetők el.
Fontosnak mondta, hogy az agrár- és más vállalkozók is folyamatos információkat kapjanak a pénzügyi termékek nyújtotta lehetőségeken túl, például arról, hogy milyen magyar, illetve uniós támogatások érhetők el számukra. E célok megvalósítására az OTP önálló agrárgazdasági igazgatóságot hozott létre.
A bankvezető úgy vélte: a bankszektor szerepe jelentős lehet a következő években a mezőgazdaság számára. Például, ha a kormány szándékainak megfelelően korszerű állattenyésztést szeretnének létrehozni a gazdálkodók, amely volumenben és hatékonyságban is jelentős fejlődésre képes, ahhoz legalább ezer milliárd forint beruházásra volna szükség. Ezt a fejlesztést bankok nélkül nem lehet véghez vinni - szögezte le Csányi Sándor.
Az elnök-vezérigazgató örömét fejezte ki a tekintetben, hogy az OTP együttműködési megállapodást kötött a NAK-kal. Hozzátette: várhatóan az OTP az agrárium első számú bankja lesz, és a NAK-nak első számú pénzügyi partnerévé válik. Így az OTP is jól jár, mivel több ügyfélhez juthat el a köztestületen keresztül.
A cél közös: a kamara és az OTP is érdekelt abban, hogy az agrár- és az élelmiszer-gazdaság fejlődjön és növekedjen - mondta Csányi Sándor.
Az OTP első embere és a NAK vezetője is osztja azt a véleményt, hogy a magyar mezőgazdaságnak a jövőben még nagyobb szerepe lesz az ország gazdasági növekedésének alakulásában. Ezért a kormány által ezen a területen kitűzött célokat a mostani megállapodás jól szolgálja majd - hangoztatta Csányi Sándor.
jó nagy tapló ez a csányi.
szabad fordításban azt mondta amúgy h tárgyalunk a bajorokkal az mkb megvételéről.
(épp a fogait vizsgáljuk a szegény párának, sokalljuk az árat ezért a gebéért)
Csány Úr nem tagadta meg önmagát, jó nagy parasztként szólt be a másik bank vezérigazgatójának (amolyan viktoros volt ez a beszólás):
"Magyarországon részt akarunk venni a bankrendszer konszolidációjában, én soha nem mondtam, hogy az MKB-t akarjuk megvenni én mindig magyar bankokról beszéltem, mondta Csányi. A Simák úr már másodszor hozza szóba, hogy az OTP nem veszi meg az MKB-t, na most én ezt nem kívánom kommentálni, de egyébként általában mondanám, hogy értsék a mezőgazdasági újságírók is, hogy amikor lovat akarok venni, akkor nem a lóval tárgyalok, hanem a gazdájával..."
Kell nyitni egy banános topikot , ott nem zavarunk senkit , felmegyünk a fára , aztán előadhatod a panaszaidat hitel, és banki ügyekben. Meghallgatlak , empátia, együttérzés, szimplisziti módon elmondom mi a szitu, mint egy jó pszichológushoz illene :) Esetleg a következő békemeneten, azt nem ígérem én is eljövök, de ott biztos lesz erre témára fogékony ember akivel komoly szakmai alapon megbeszélheted a hitel , banki ügyeket. Úgy tippelném rokonlelkekre is találhatsz ott. :)
köszi:)
Ezek a 4 900-as és a 4 400-as vételek negyede volt. Lehet, nem világos...
Szóval vettem 4 900-on, és 4 400-on, ezek felét eladtam 4 460 körül. És ennek a felét vettem most vissza, tehát a teljes pakk negyede még hátravan 4 000 körül. Aztán persze bent vagyok 3 900-on is, szerintem meglesz az is ebben a hónapban.
OFF és ON:
banyaiz, nagyon szépen kérlek, hogy ne offolj már állandóan az OTP topicban, mert a Stockland sem a TAB-okhoz, sem a böngésző tetejére nem írja ki, hogy merre járok éppen és mivel több topicban futod az ámokot az uzsormaffia védelmében, így nem tűnik fel, hogy már megint ezt a topicot qrod szét én meg válaszolok rá, mert azt hiszem, hogy nem itt járunk.
OFF
BEEP! :)