sok minden változott nem rég....pontosan nem tudom, de a postákon sem..))
ha jól emlékszem, már nem megy szinte minden levélként...
sok minden változott nem rég....pontosan nem tudom, de a postákon sem..))
ha jól emlékszem, már nem megy szinte minden levélként...
3kg-ig és bizonyos méretig feladhatod levélként is..én általában úgy szoktam
Szokott valaki postán csomagot feladni? Sajnos igénybe kell vennem a Posta szolgáltatását és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Egy kb. 1.5 kg-os csomagot kell feladnom, aminek díja elvileg 1000 Ft.
No, de mennyi lehet csomag esetén az értéknyilvánítás és a tértivevény díja? Mert ez az alap csomagdíjnál nincs feltüntetve, csak üzleti csomagnál.
http://www.posta.hu/static/internet/download/2013_tarifatabla_HU_08_01_NET.pdf
A cuccost sima kartondobozban elküldhető már vagy be kell csomagolni? 4-5 éve még be kellett a IX. kerületben, mert állandóan rinyált a postai dolgozó.
Befészkelte hozzám magát egy madárpár költeni, hiába védekeztem, most hallgathatom a csipogást, pedig vizet meg magot is dobtam fel a 2 kis dögnek.. :-)
http://kepfeltoltes.hu/130808/mad_rb_bi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Iceberg, Rosenberg, Zuckerberg is hasonlót mondott, amikor azt mondta, hogy "az embereket már nem érdekli a privát szféra". Ha megcsinálná a Mátrixból a tápláló edényeket a virtuális világgal a beépített idegstimulálóval, verekednének az emberek azért hogy ki kerüljön be először.
Earth next level: Zombiland.
Sose regeltem ilyenekre én se – már az iwiwre se, nem h titkolnivaló lenne, inkább ízlésbeli okokból. Mert az addig tök jó h találd meg a volt iskolatársaidat életed volt szereplőit, mi lehet velük ill az aktívakkal és mindenkivel legyen 1 közvetlen felület – de nagyon hamar láthatóvá vált h másról szól. A kezelt folyamatok miatt mindig volt aktuális rálátásom, és elborzasztott az idealizálás vágyának hamissága. Eleve: a hamisság :-) a széles amplitúdók mentén. Qrva boldogok vagyunk közös páros csókdosós önfotó vmi nevezetesség előtt – bazmeg ha olyan boldogok voltatok ott akkor rohanva elvonultok vhova befejezni, nem az a katarzis h feltetettük a FB-ra és dugás helyett nyálcsorgatva nézzük h hányan és mikor lájkolják :-) v lehet ez is 1 új máig diagnosztizálatlan de utóbb tanulmányokat érő perverzió, nemtom :-)
A FB alapból min giccs. Nem valós nem igazi, fényezem magam lájkolom h afrikai gyerekeket mentenek de közben reggel dühömben elvertem a magamét, megosztom h szegény rákos betegeket támogassátok de közben 1 fillért nem utalnék erre. Demegvan a feeling, bennevok regisztráltan a fennforgásban, része számító komponense - és milyen jó is vagyok, közben meg 1 gyökér de kiválóan felmentem magam a pótcselekvéssel.
Pasiknál mellékesebb ahogy tapasztaltam, a csajos energiák terepe inkább. Legényfogótól kisgyerekesig sőt nagymamákig, a női túlturbó nincs jól levezetve mutatja ez is, és komoly veszélyforrás a társadalomra h a súlyok eliminálódtak, energiák koncentrálódtak. Ma simán elnyaralgat 60+ nyugdíjas a gyerekeivel összehozott kégliben, h a gyereke mit kezd a szünetben a saját kölykeivel: tesz rá merth ő nyaral ott egész nyáron – tisztelet a kevés kivételnek. A nagyi inkább beszólogat fórumokon mint h unokát felügyeljen, jobban esik de a FB-re persze kiteszi a mintanagyis képeket :-)
H ne legyünk igazságtalanok: a felületnek ereje van. A márciusi hóhelyzetben pl a civil összefogás itt tudott megnyilvánulni ha már nem volt más segítség, így segítettünk mi is. És asszem a jövő is vmi netes felületen szerveződhet leváltva a jelenlegi pol eliteket, akiket le kell, gyalázat amit csinálnak és dekázgatásnak nincs helye h a földügy trafikügy v a metróügy útügy mocskosabb-e: mocskos ez mind, erkölcsi hányadék, és ha hánysz se számolod h mennyi lehetett ürtartalomban.
Szal: amíg jobb közelítőbb nem lesz (lesz: ez lesz a kövi célpont :-)) addig a FB is megteszi a közéletiség szintjén de nem kitárulkozós profillal. Amúgymeg a jelenben a valóságban kell élni, a virtuális önbecsapás…
Ha behívnák a titkosszolgálatok mindenkit (akármelyik országban), eléjük tennének egy üres lapot, hogy írják fel rá minden ismerősük nevét, az érdeklődési körüket, rendszeresen küldjenek magukról aktuális fotót,és viseljenek nyomkövetős csuklópántot fel lennének háborodva és orwelli diktatúrát emlegetnének. De minek is kéne ilyesmi, ha "menő" önként megteszik. :)
Nekem nincs f@szbukom.
A reklámértéket se hagyjuk ki :-) Ami nem a hirdetések a jobb belső legördülőben – az a fizetős, hanem a saját honlapokról indulók, kövess minket a FB-n is ahol sima felhasználói profillal vagyunk fönt, jelölj ismerősnek, küldj 1 lájkot cserébe jó esélyed lesz 1 tengerimalacra és ilyesmik. Nah és onnantól árad a kezdőlapra a direktmarketing, és amit csak lehet vegyél online, ügyes és ingyen is van – még. És a frusztrált fogyasztó hal el, huhh ezeknek én számítok, ülök Díványrecsegén a panelban 120 kilósan, és nekem küldik h Helló csajok itt az új kollekciónk, épp rád gondolva találtuk ki ez tuti jól fog állni neked – és igen ők felemeltek, és igen jól fog állni, már rendelem is.
Az érdekes h a hatása absz pozitív :-) megjön a csomi, kibontja felveszi – ua ruha mint a reklámképen a modellcsajon, jó persze a ruha kínai gyagyi de nem ez számít, hanem a feeling, h xxl se számít hanem ettől a klubba tartozás – menő vagyok mint ők. Hihetetlen magabiztosságot ad :-) előnyös v előnytelen mind1, ha így outfitel és beszólnak is h gáz vagy: te vagy gáz h nemtod milyen menő cég cuccát hordom = mögöttem áll 1 erő ami így ad erőt nekem is. A photoshopolt magazinok és a kényszeres plasztikáztatás korában ez 1 fontos és emberbarát b/vari végülis, mert vmi ellenerő azért kell ezzel a nyomásssal szemben a bátorsághoz, felvállalni 1 kevésbé trendi testet. Ebben segít ez, neked is jól áll a termékünk nem baj h husi vagy se –és nem is a termék, a mögöttes üzi és felszabadítás ami támogató.
Amit persze ügyesen lovagolnak meg :-) De azt is látni kell h a ma embere qrvára magárahagyott, az államnak csak perkál de ha védelemre szorulna nincs semmi az átlagembernek, nincs senki akinek számít ha nincs erős család közösség civil szféra mögötte – márpedig tipikusan nincs. Akkor kapaszkodik abba aki/ami megszólítja látszólag személyére lebontva, nem véletlenek a pártos nyomulások se a FB-n de még elég gyerekcipősen kajlák, majd megtanulják, a népeknek meg az átlátást kéne megtanulni, h a felszabadításod csak illúzió... Cuki meg nem sokáig fogja engedni sztem ingyenben, ez a beetetős rákapási fázis mint a drognál, aztán ha megvan a függés lehet felcsavarni a hangerőt, minden fizetős lesz amihez ingyen szoktunk, vö no free lunch – pláne kiéhezettség esetén.
Fb-a titkosszolgálatok találták ki saját munkájuk megkönnyítésére..a vigécek is használják, ha ismerősre hivatkoznak tízszer könnyebben beengeded őket..
Én csak jelzésértékkel vagyok fenn.. a kapcsolati hálómmal is inkább csak fejtörést okozok a szakembereknek..stockyt sem jelöltem be..
Ami a nagyobb baj a kialakuló függés, a céllé válásig. Az h azért utazok vhova h lefotózzam magam vmi előtt, rá se nézek de a képre a monitoron igen, benne van-e jól, jól festek-e rajta és ha mindkettő megvan már nyomás is fel a FB-ra. Ami szabi lenne elvben is már a szenvedélybetegség tárgya, figyelni hányan lájkolták osztották meg írtak hozzá egységnyi idő alatt.
Persze, a személyes adatok kiszolgáltatása is gond és lett már öriharim abból h anyuka kisfiú kukis képeit posztolta – én meg beszóltam h nem kéne, a gyereket se, saját individuum és ne rendelkezzen felőle főleg csupaszítottan és az adott helyzetben alázós szituban, nem értette. Nos lehet h énvok túl szigorú ebben :-) és a gyereke persze, de a net mindent megőriz és nem biztos h 20 év múlva szívesen nézi azt a képet – nem is h milyen volt, hanem h anyám milyen alapon adtál szolgáltattál ki.
Márpedig a népek szívesen facebookolnak :-) fotókkal betaggelt helyekkel személyekkel igazolva a létezésüket és annak menőségét – vajon miért? Beáldozva azt is sőt talán vágyva is h figyelve talán érdekesek lesznek… röviden: az érdektelen ember kitörési próbálkozása kompenzációja, bővebben talán majd :-)
:)
A Nagy Testvér mindent tudni akar mindenkiről és a nép birkább fele napi szinten tájékoztatja is őt a phaszbúúkon és társain fotókkal illusztrálva.
Ne mondd valex, szinte már nem is értem, hogy miért nem vagyok regisztrálva arra a mocsokra sem? :)
Egyébként, ha már a témánál vagyunk, a nagy izmozással pont azt érték el, hogy számtalan korábbi legális letöltő, vagy éppen valamit áruló oldal is elhúzott a Paypalról, vagy a normális hitelkártyás fizetésről és litván és direkt orosz oldalakra menekült, vagy éppen Indiába, amelyek teljességgel ellenőrizhetetlenek - vagyis a nagy izmozás eredménye nem a net tisztulása, hanem a teljes camouflage-olása lett, adott esetben úgy, hogy gyakorlatilag nem tudsz valamit megvenni sem, mert egyszerűen képtelen vagy kifizetni.
Egyre inkább kezd káoszba dőlni az egész net, de jól mutatja a google+f@szbúk azt, hogy itt is megindult a diktatúra, és hogy ez mennyire szimpatikus a népeknek a világ minden pontján. Oly lazán adnak meg minden személyes adatot, annyira nem törődnek már az alapvető biztonsággal sem, hogy az már-már inkább döbbenet, mint ijesztő.
És sajnos, egyre kevésbé van életterük az alternatív rendszereknek, amelyek nyilt forráskódjuk révén (mozilla/firefox), vagy éppen egyedi fejlesztések révén (Opera) működnek, mert ez a két tróger banda önmagában az egész netet képes maga alá gyűrni, mert be kell hódolniuk nekik, vagy elpusztulnak.
Éppen ezért, ahol még lehet, én igyekszem "konzervatívnak" maradni, de sokszor egyszerűen úgy érzem magam, mint egy őskövület azzal, hogy hitelkártyával, vagy paypallal akarok fizetni, esetleg azzal intézni valamit. Sok-sok szép ikon mindenfelé, aztán a végén irány egy orosz oldal... tíz éve ezen mindenki halálra röhögte volna magát, hogy milyen primitív módszertan így dolgozni, ismert oldalakra hasonlító oldalnevekkel bohóckodni primitív külsővel, de a butaság itt is elmosott mindent a színről, ma már az a maradi, aki számára nem természetes, hogy ennek az egésznek így kell működnie.
Sokak számára az internet mára azonosan egyenlő a f@szbúkkal, és már az is műveltnek számít, aki tudja, hogy mi az a Twitter.
Szerintem mára már százmilliószámra azt sem tudják, hogy van élet a f@szbúkon kívül és hogy a netet nem facebook.com-nak, hanem www.-nak hívják.
Én ebben nem lennék biztos.
Lásd phaszbúúkról is kiderült, hogy úgy küldi el pl. a telefonszámot az alkalmazás, hogy azt az ember még soha el se indította a telefonon.
Dehogy tud a többi mindent... Operánál épp most áll a botrány, hogy krómosítják az új verziót és a többség gyűlöli is. Ettől még sajnos ennek a böngészőnek is vége, de hát, ez van, ilyen világot élünk.
"Most már az enyém vagy".
[ ] Elfogadom a szerződési feltételeket.
Hát, ami engem kifejezetten felháborított az az, hogy a chrom-on keresztüli adatforgalom a google tulajdonát képezi (vagy valami hasonló, már pár éve olvastam). Ebből akkor elég nagy paláver volt, de aztán érdekes módon elhalkult.
Ugye, nekem a böngészőben levő adatforgalomban benne van a netbank, a tőzsdei progik, és még sok egyéb, amit nem akarom, hogy más tulajdona legyen. Innen már csak 1 lépés, hogy a pénz is az ő tulajdonuk legyen.
Nem. :)
Google mindent lát, mindent tud, de ugyanígy a többi is.
Egyébként mit láttál benne?
Te elolvastad a chrome szerződési feltételeit? Mert ha nem, tedd meg gyorsan... :D