Re: nincs cím
Előzmény: #646728Ne mondd valex, szinte már nem is értem, hogy miért nem vagyok regisztrálva arra a mocsokra sem? :)
Egyébként, ha már a témánál vagyunk, a nagy izmozással pont azt érték el, hogy számtalan korábbi legális letöltő, vagy éppen valamit áruló oldal is elhúzott a Paypalról, vagy a normális hitelkártyás fizetésről és litván és direkt orosz oldalakra menekült, vagy éppen Indiába, amelyek teljességgel ellenőrizhetetlenek - vagyis a nagy izmozás eredménye nem a net tisztulása, hanem a teljes camouflage-olása lett, adott esetben úgy, hogy gyakorlatilag nem tudsz valamit megvenni sem, mert egyszerűen képtelen vagy kifizetni.
Egyre inkább kezd káoszba dőlni az egész net, de jól mutatja a google+f@szbúk azt, hogy itt is megindult a diktatúra, és hogy ez mennyire szimpatikus a népeknek a világ minden pontján. Oly lazán adnak meg minden személyes adatot, annyira nem törődnek már az alapvető biztonsággal sem, hogy az már-már inkább döbbenet, mint ijesztő.
És sajnos, egyre kevésbé van életterük az alternatív rendszereknek, amelyek nyilt forráskódjuk révén (mozilla/firefox), vagy éppen egyedi fejlesztések révén (Opera) működnek, mert ez a két tróger banda önmagában az egész netet képes maga alá gyűrni, mert be kell hódolniuk nekik, vagy elpusztulnak.
Éppen ezért, ahol még lehet, én igyekszem "konzervatívnak" maradni, de sokszor egyszerűen úgy érzem magam, mint egy őskövület azzal, hogy hitelkártyával, vagy paypallal akarok fizetni, esetleg azzal intézni valamit. Sok-sok szép ikon mindenfelé, aztán a végén irány egy orosz oldal... tíz éve ezen mindenki halálra röhögte volna magát, hogy milyen primitív módszertan így dolgozni, ismert oldalakra hasonlító oldalnevekkel bohóckodni primitív külsővel, de a butaság itt is elmosott mindent a színről, ma már az a maradi, aki számára nem természetes, hogy ennek az egésznek így kell működnie.
Sokak számára az internet mára azonosan egyenlő a f@szbúkkal, és már az is műveltnek számít, aki tudja, hogy mi az a Twitter.
Szerintem mára már százmilliószámra azt sem tudják, hogy van élet a f@szbúkon kívül és hogy a netet nem facebook.com-nak, hanem www.-nak hívják.