Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: prosperonak

#644859 Spade Előzmény: #644853

"múlt héten vettem egy szivattyút, cpi gyártmány, 8.999 ft volt, azért vettem, mert elromlott a magyar gyártmányú, 40e ft-os....amíg az szervíben volt, ezt használtam, semmi baja, sőt, jobb mint a magyar, és arra is 2 év a garancia..."

.

Mondjuk azért a helyedben belenéznék és a fogaskerék tuti h műanyag benne és valszeg a tekercselés is nagy biztonsággal átég, de tény 2 évet talán kibír :)

#644858 hosszhuszár Előzmény: #644848

Gyorsan, csak így lehet élre jutni, és ha már ott van, lesz saját innováció, saját design, saját minden....

#644857 Margaretta Előzmény: #644850

Azért nincs értelme, mert mint írtam a lényeg a tudás, feltalálás bölcsője. Ez, mint tudjuk az ipari forradalom óta Európa, majd ezt követte USA. A kínaiak eközben kapálgatták és bivallyal művelték a földet tszcsé formulában. Majd elkezdtek megalakulni a manufaktúrák, a bérelt, aztán saját föld. Kezdtek feljönni picinyét. Lassan, mint nálunk is a szocializmusban egyre többet engedett meg a hatalom a népnek a termelés/profit irányába. Olyannyira, hogy 2011-re "felküzdötték" magukat a 87. helyre az egy főre jutó GDP-t tekintve. Bármit készítenek az európai és amerikai feltalálóknak, fejlesztőknek köszönhető. Üdvözlendő igyekezetük, mert ha nem így tennének, sokkal rosszabul élnének még ennél is.

De nehogymááá bemagyarázzátok azt, hogy az évezredes kínai kultúra gyümölcseként bírtak felemelkedni a 87. helyre 2011-ben!:)

#644854 Ricsi Előzmény: #644848

Igen, tökéletesen látod szerintem, én is ezt próbálom elmagyarázni, de esélytelen...

#644853 hosszhuszár Előzmény: #644830

félre értesz valamit, nem akarlak meggyőzni, de ha nyitott szemmel jársz, magad is észreveszed azokat amit én, mi...sajnos mindenben van már kínai...először, pl ruhában, a nagykereskedők felvásárolták az áruikat, és eladták drágábban, de a westendből is vásároltak kerskedők kinaitól, pl női cipőket, 3e ft-ért, és 13e ft-ért adták a westendben, aztán szépen a vásárlók átszoktak az ázsia centerbe, és a józsefvásrosu piacra. és már a végfelhasználó veszi 3e ft-ért a női cipőt, szandált..a feleségemnek is van 3 éve nem megy tönkre, pedig használja...

ha műszaki cikket vásárol egy nem fanatikus vásárló, az europában gyártott 3ft-ba kerül, a kínában gyártott, 1 ft-ba kerül..küllemben, tudásban azonos, erősen el fog gondolkodni melyiket vegye meg, garancia erre is, arra is ugyan annyi....másképp a kínai nem versenyképes, hacsak a kínaira nem több a garancia idő....többnyire így van.

megveszi az 1ft-os kínai terméket, a más 3ft-os termékkel szemben, még 2 x vehet, ha tönkremegy, de nem megy tönkre...

múlt héten vettem egy szivattyút, cpi gyártmány, 8.999 ft volt, azért vettem, mert elromlott a magyar gyártmányú, 40e ft-os....amíg az szervíben volt, ezt használtam, semmi baja, sőt, jobb mint a magyar, és arra is 2 év a garancia....

#644852 Margaretta Előzmény: #644847

Meg még vannak mindenféle tudósok, feltalálók ebben a térségben:

pl. VW, Boeing, Nokia, Microsoft és még hasonlók...:)

#644850 Előzmény: #644841

Ezen az alapon jegyezzük fel, hogy az európai háborúkat az ismeretlen kínai tudósok által ÉVEZREDEKKEL KORÁBBAN használt puskapor alakította át, vagy éppen hogy modern gazdaság nem is létezne a Kínában ezer évvel ezelőtt is használt papírpénz nélkül. Akkor most mi volt előbb, a nyuszika vagy a tojás?

Vagy nevesítsük a porcelánt, ami nélkül számos iparág nem is létezhetne, folytassuk az írással, vagy meddig menjünk vissza a multba? Szvsz ennek nincs értelme Margaretta.

#644848 Spade Előzmény: #644815

Sztem rosszul van feltéve a kérdés.

AZ tény h kína lesz a világ legnagyobb gazdasága hamarosan, de könnyű gyorsan fejlődni az élenjárók másolásával. Most nem történik más mint hogy a japokat és a koreaikat szorítja ki a piacokról. Japán 20 éves stagnálása nem a hiotelbuboréknak köszönhető igazából hanem annak h a japók felértek a csúcsra és nem tudtak tovább mászni nem volt semmi innovációjuk szinte semmiben, és közben a koreaiak ázsiai kistigrisek utolérték őket olcsóbban termeltek és kiszorították őket a piacokról. Kína ugyamezt csinálja a japokkal és a kistigrisekkel is sőt most már vietnam a kínaiaikat is kezdi kiszorítani. Szal a lényeg h kína ha feljut a csúcsra akkor behal mint japán. Látszik a Samsungon kb. utolérte a iphone-t de közben őt is utolérték így már esik majd a részesedése mint a kő. És most sem tesz mást mint h arra vár h mivel jön ki az apple meg a gugli h majd azt is jól lemásolhassa. Hát ez a vezető szerephez kevés, pedig amúgy a Samsung se sz@rral gurigázik.

Ahol igazi innováció van az eddig az apple volt vagy a gugli facebook vagy mostanság musk, úgy néz ki h az amcsi jogrendszer, a stabilitás meg pénzügyi rendszer alkalmas a fejlesztésre a többi az max másolásra.

Megjegyzem a németek autoipari elsőségét 1-2 éven belül elmoshatják persze nem a kínai mexus hanem honnan is jön a fenyegetés ? Amcsiktól, a TESLA.

Amerikának ma már nem kell a külföldi olaj sem a gáz lényegében önellátók, nemsokára az arab államok Venezuela meg az oroszok meg a többi szovjet kistigris akkorát esik mint jégen a disznó

...

#644841 Margaretta Előzmény: #644830

Igen, igen.

A légkondit is egy Faraday nevű kínai fizikus találta fel 1820-ban, amire megalakult a Broad Group kínai holding 1988-ban és most a felhőkarcolóiban alkalmazza ezt a kíváló módszert:)

#644839 Előzmény: #644831

Egyébként például egyre többen vesznek Geeli, vagy Midea klímákat és roppantul nem számít az, hogy echte kínaiak. Illetve - szerintem - fogalmad sincs, hogy mennyi kínai termék van a lakásodban annak ellenére, hogy nem annak hiszed.

Így például szerintem azt sem sokan tudják, hogy a széltében-hosszában forgalmazott "GP" elemek is full kínaiak.

#644838 Előzmény: #644831

Hirtelen nem tudom felsorolni, de igen sok terméken szerepel a ROC, vagy a Made in China. Most például lenéztem a Dell notebook tápjára és arra is ez van írva. De biztosan a Dell is hülye. Egyébként nem régen rendeltem tőlük színváltós, távirányítós(!) LED-es lámpákat, amik baromi jól működnek és messze olcsóbbak a többieknél. Nyilván ha jobban körülnéznék többet is találnék.

#644836 hosszhuszár Előzmény: #644831

Az iphone hol is gyártódik?

Nincs szinte olyan műszaki cikk, amiben ne lenne kínai alkatrész, vagy nem kínában gyártódott, de komolyan...nézz csak körül kicsit alaposabban.

#644835 Előzmény: #644831

Mondjuk csak azért, mert ez informatika: szerinted nagyon sz@r a Lenovo amit soha nem vennél meg?

#644833 Előzmény: #644826

Node akkor a te kedvedért is imhol egy RÉGI cikk ezzel kapcsolatban:

http://www.automobil.hu/c2536/meglepoen_jol_tornek_a_kinai_autok

"A Geely Emgrand EC7 és az MG6 is négycsillagos minősítéssel zárt, ami annak fényében, hogy az új Fiat Panda, a frissített Jaguar XF, a Jeep Grand Cherokee és az elektromos Renault Fluence ZE is ugyanígy szerepelt, egyáltalán nem rossz eredmény. Egyértelmű, hogy a kínai gyártók komolyan gondolják az európai terjeszkedést és már a biztonság tekintetében is az elérhető maximumra törekszenek."

#644831 Ricsi Előzmény: #644821

Te mit használsz, ami kínai? Mert amiket keresgélsz magadnak vagy a srácoknak itt a fórumon, sosem kínaiban gondolkozol. Miért nem, ha azok annyira jók?

#644830 Ricsi Előzmény: #644826

Én is ezt mondom, de nem értik meg. Csak azt nem értem, miért velem foglalkoznak. Fel kell menni az alibaba.com-ra, és venni sok-sok kínai csodát. Lehet venni ott mindent, mi szem-szájnak ingere. TV-t, telefont, HIFI-t, mosógépet, akármit. De valahogy mégsem teszik, csak én vagyok a hülye, hogy azt mondom, ezek szar termékek.

Ha mindenük kínai lenne, és úgy dicsérnék, még tán meg is érteném, no de így?

#644829 Előzmény: #644826

"Igen ez az a Great Wall, akiről az előbb írtam a koppintásait."

Mint írtam, ez MINDEN esetben a kinézetre vonatkozott és szerintem soha nem a beltartalomra.

"Itt most nem az a vita tárgya, hogy nem termelnek sokat és nem árasztják el a világot a termékeikkel."

Úgy tudtam eddig, hogy az a sikeres, aki folyamatosan tudja növelni a piaci részesedését.

"Így aztán elég gáz, hogy a lemásolt ESP, vagy biztonsági öv gagyi."

Akkor még egyszer: NINCS LEMÁSOLT ESP hanem nem volt bennük ESP (mint ahogy számos európai modellben sincs még most sem), és nem a biztonsági öv volt gagyi, hanem az, hogy nem volt visszajelző hozzá, hogy nincs bekapcsolva. Nagy különbség!

Tessék olvasgatni:

http://totalcar.hu/magazin/hirek/2013/02/15/profi_kinai_autok_europanak/

"Európában forgalmazott kínai autók rendre a szánalmas EuroNCAP törésteszteken véreztek el, de a Qoros autói állítólag ötcsillagos minősítésre is jók lehetnek."

Saját fejlesztés, amibe - MINDEN MÁS AUTOGYÁRTÓHOZ HASONLÓAN - a legjobb beszállítókat választották ki. A motorokkal kapcsolatban meg nem árt tudni, hogy mennyire kevesen kezdenek gyártani, és hogy valójában még egy Miniben is Peugeot motor van...