Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: prosperonak

#644567 prospero Előzmény: #644561

Japánt és Kínát nem kellene leszólni...egyebekben meg ki tudja, hogy 20 év múlva ki lesz a menő ország...lsd Kína és Szingapúr esete

#644561 Ricsi Előzmény: #644490

Mert ki a tököm akar odamenni tanulni, ahonnan a cikk szerint várunk diákokat? Ez népbutítás, kár hogy beveszed...

#644560 Ricsi Előzmény: #644476

Nem olvasom végig, mert az első mondatban beírtad a hankook-ot, ami már 2008-ban az országban volt. Én igaz, vagy legalábbis valamelyikünk részéről igaznak vélt dolgokról akarok beszélgetni, kormánypropagandáról nem.

#644508 Dr. ursi Előzmény: #644505

pontosan.

de ha valaki eldöntötte magában hogy ez szar mert ő pl már nem részsül a gyerekadókedvből mert felnőttek a gyerekei v mert az ügyeskedés mindig többet hozott a konyhára mint a korrekt adófizetés (értsd nem állandóan a kiskapukat bújja) mert tudja h ha van abból jó adni főleg h a közjót a közből lehet csak fenntartani (nem megyek bele) akkor hiába tárod eléa tényeket.

#644506 Dr. ursi Előzmény: #644501

de itt nincs beruházás. ide nem jönnek a külf cégek. innen elmennek a külf cégek. mit elmennek. menekülnek.

befele :o)))

#644505 Előzmény: #644491

Furcsa módon azzal, hogy "minden sz@r", azzal még egyet is tudnék érteni megfelelő kontextusban, de azzal semmiképpen sem, hogy máshol viszont kolbászból van a kerítés.

A jelen helyzetben inkább az látható, hogy bár Magyarországon rossz a helyzet - ahogy 1990 óta folyamatosan - viszont 2010 után szép lassan, de nálunk konszolidálódott a helyzet és ahogy előre jeleztem 2012-ben megfogtuk a padlót és indulunk felfelé, amit egyébként minden létező számadat megerősít. Ezzel szemben mások borzasztóan mennek lefelé és jól látható, hogy Európa nagy részén ez kizárólag az elképesztő mértékű eladósulás miatt nem látszik még, de mivel ez nem fenntartható, ezért nemsokára arrafelé is látszódni fog.

MOST PONT MAGYARORSZÁG A KIVÉTEL a jó értelemben, mert azon egy kézen megszámolható országok közé tartozunk, ahol csökken az államadósság (jobban, mint bárhol máshol!), de meg van a 3% alatti hiány is és úgy általában rendben vannak a gazdasági folyamatok.

Az, hogy ennek ára volt, az teljesen természetes, a furcsa az, hogy a teljesen természetes, tehát szükségszerű lépéseket most úgy próbálják beállítani, mintha az tette volna tönkre az országot, ez viszont egyszerűen abszurd.

Re: nincs cím

#644494 Előzmény: #644264

Szvsz nem fog tíz éven belül 7 millióra csökkenni a lakosság létszáma, ha viszont a maradék 3 milliót tartod az adófizető magyarságnak, akkor ez nem a tíz év múlva esedékes felosztás, hanem a mai.

Egyebekben:

"hogy amelyik dolgozni szándékozó és dolgozó adófizető tud, az menekülni fog innen."

Mégis hová?

#644491 Dr. ursi Előzmény: #644490

mert nem akarja látni.

van egy koncepció a fejében: hogy minden szar.

és ehhez ragaszkodik és ebben a kontextusban lát mindent.

#644490 Előzmény: #644243

És miért nem olvasod végig a cikket? :O

Évi kétezer új diákot várnak

"Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár július 8-án Budapesten jelentette be, hogy a kormány ösztöndíjprogramot indít a kormány a keleti nyitás stratégia keretében a felsőoktatás hallgatóinak. Mint mondta, ezzel tanévenként mintegy kétezer külföldi hallgatót fogad majd Magyarország a jelenleg már itt tanuló külföldi diákok mellett. Ennek jegyében várnak hallgatókat Kínából és a Távol-Kelet országaiból, köztük Japánból, Kambodzsából, Szingapúrból és Vietnamból is, továbbá a Kaukázus vidékéről. Ugyancsak várnak fiatalokat a Független Államok Közösségéből, így Üzbegisztánból, Kazahsztánból, Türkmenisztánból, valamint az arab országokból, például Jordániából, Egyiptomból, Libanonból, továbbá a Nyugat-Balkánról, elsősorban Macedóniából.

Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár kiemelte, hogy a program keretében magyar diákok és tanárok is kikerülnek külföldre. Minden ország maga jelöli ki, mely hallgatókat küldi a másik országba. Lehet választani hároméves alapképzést, négyéves képzést, valamint ötéves mesterképzést, valamint doktori iskolai képzést is - sorolta."

Tehát, lesz 2.000 új diák, akik MIND FIZETŐSEK(!) lesznek, ami komoly bevétel az államnak és ezen bevétel rendkívül jól jön az intézményeknek is. A trükk lényege ugyanis az, hogy sok esetben az adott ország támogatja a diákját a magyarországi tanulásban, mig az ösztöndíjat a diák kapja meg! Tehát, a diákok érdekeltté válnak, hogy ide jöjjenek, 2.000 fizető diák pedig akár az egész rendszert helyrebillentheti finanszírozás ügyileg. Az pedig, hogy külföldi képzési lehetőséget kapnak magyar diákok, az szerintem megint nem hátrány, hanem haszon.

Szóval nem pontosan értem, hogy 2.000 ÚJ fizető diáknak vissszajuttatott sokkal kevesebb ösztöndíj számodra miért okoz problémát, illetve hogy miért nem látod a képlet ellenoldalát?

#644484 Előzmény: #644240

Ricsi, szerintem te iszonyat okos fiú vagy, de különösen amikor rákoncentrálsz egy feladatra, mert akkor kizárod a világot és képes vagy KIZÁRÓLAG arra koncentrálni elképesztő hatékonysággal, amit meg kell oldalnod. És ebben nagyon jó lehetsz.

Viszont abban, amikor nem lehet egy problámát ilyen módon kezelni, abban furcsa módion elvérzel. Hiszen teljesen egyértelmű, hogy a "lakosság összetétele" alatt mire akarsz utlani, ugyanakkor nem veszed észre, hogy ebben a kontextusban éppen én értekeztem arról, hogy a családi adókedvemzény átalakítása elsősorban azért volt jó, mert a születésszámot az életképes réteg irányba terelte át - életképes alatt a dolgozni akaró réteget értem MINDEN egyéb megkülönböztetés szigorú visszautasítása mellett. Mindenki aki ebben az országban dolgozni akar, az igaz magyar ember, és ha történetesen cigány, akkor büszke is vagyok rájuk, és rendkívüli örömmel tölt el az, hogy végre kettévágjuk ott alul azt a réteget arra, aki dolgozni akar és élni, és azokra, akik erre nem hajlandóak. Ahogy annak idején megjósoltam, sokakat meg fog lepni, hogy a cigányság részéről valójában mennyien akarnak dolgozni és nem elégednek meg a segíllyel, és hogy a fehérek közül mennyien vegetálnak inkább segílyen, mint hogy dolgozzanak.

Az a cigány, amelyik dolgozik, az nyugodtan vállaljon több gyereket, mert az a cigány bizony a munkára fogja a gyerekeit nevelni.

Ha pedig a dolgozni vágyó, akaró réteg szaporodási rátája növekszik a megélhetési szülőgyárak kárára, az rendkívül hasznos, mert ez tisztítja meg a társadalmat az életképtelen, segílyes és ezért bűnöző életformát választóktól.

Tehát a mostani népesedéspolitika pont jó az országnak és teljesen természetesnek tartom azt, hogy ettől a népesség csökkenni fog, mert ez a csökkenés pont az inaktívak és életképtelenek csökkenéséből is fakad.

#644476 Előzmény: #644239

"Én az elmúlt 3 évben hasonlót sem láttam."

Viccelsz? :o Audi új gyára önmagában hozzámérhető, az Opel bővítése hasonlóképpen, az új Hankook gyár is ott van, és még számos más beruházást sorolhatnék fel - csak éppen az a baj, hogy elfelejtem, mert annyi volt.

"Nézzük a vizitdíjat, mint az állatorvosi ló tipikus példáját. Népszavazás volt nevetséges 300 forintról. Holott én azt gondolom, hogy ez lenne a fejlődés útja. És én azt is el tudnám képzelni, hogy ha fizetek, ne legyek várólistás. Mégpedig legálisan, mert most is ez a helyzet, csak nem legális."

Node kérlek alássan, a második esetnek SEMMI KÖZE AZ ELSŐHÖZ! A másodikat akár még én is megszavaznám, azaz azt, hogy legyen KIEMELT TB ellátást több pénzért, ami nem orvosi hatékonyságban több (az nem lenne fair), hanem ilyen apróságokban, azaz nem tizenöt ágyas szobába tesznek, adott esetben meghatározott kórházban helyeznek el, nem kell (annyit) várni a vizsgálatokra, vagy éppen soronkívüliséget is vehetsz LEGÁLISAN. Node ezt meg már én is sokszor leírtam, nem egyszer abban a kontextusban, hogy ilyen esetekben szűnhetne meg a hálapénz fogalma is, hiszen ha lehet számlát fizetni, akkor mivégre a hálapénz? :)

A 300FT ugyanakkor nem erről szólt, hanem kib@szásról. Csak gondolj bele, MINDENKINEK fizetni kellett volna, akkor az annyit tesz, hogy mindenki morog, akinek ezzel kellett volna foglalkoznia (csak gondolj bele, rengeteg plusz adminisztráció az orvos részéről, a beteg részéről megalázás), ráadásképpen aki fizeti rendesen a TB-t, annak ez egy plusz terhelés, akik meg legtöbbször használják feleslegesen (beszélgető nyögdíjasok), azok számára meg többnyire (vagy határok között) ingyenes volt. Hasonlóképpen ingyenes volt az úgynevezett rászorulók részére, vagyis többségében az egyébként is sokat adózó magyaroknak kellett volna megfizetni, teljesen értelmetlenül. Hasonlóképpen azonban azok a sz@rháziak, akik semmi adót sem fizettek, de valamely okból mégsem tudták magukat mentesíteni, azoknak meg hirtelen nagy pofája lett, hogy "ők is megfizetik az ellátást", vagyis valójában teljesen kontraproduktív volt az egész rendszer, és az is kizárólag a haverok zsebeinek megtömését (vizitdíj automaták!) jelentették. Semmiféle haszna nem volt.

"Összefoglalva, pofázás szintjén vannak dolgok, megvalósítás szintjén pedig nincsenek."

Azért ez nem igaz ebben a formában, például azóta amióta mindenki köteles havonta EÜ díjat fizetni (bizony, a HTB-k is!), azóta egyensúlyba jött ez a kassza is. És ezzel például egyet tudok érteni, de nem értem, hogy miért írod, hogy nincs megvalósítás szintjén, hiszen ez meg is valósult.

"Mondok egy jellemző példát. Íme az alkotmányunk. Itt ez a töketlen banda a 2/3-ával, és már 3* vagy 4* kellett átírni azt, amit csináltak."

Ez igaz, de ebből a 3* vagy 4*-ből legalább kettő volt az, amit az EU követelt ki hülyeség alapon, és legalább egy, amit az AB baromsága miatt kellett megcsinálni. Így nézve nem is rossz az arány. Ha pedig figyelembeveszed azt, hogy a régi "bejáratott" Alkotmányt mennyit toldozgatták-foldozgatták, akkor azt kell mondjam, hogy most éppen nagyon ritkán, kivételes alkalmakkor módosítják, és szó sincs arról, hogy "állandóan átírnák".

"Ha az ország legfontosabb törvényével ezt művelik, miből gondoljam azt, a többit jobban csinálják."

Mert korábban nem figyelted meg azt, hogy mennyiszer módosították az Alkotmányt, mert nem törődtél vele, és ennek alapján most elhiszed azt, hogy ez a módosítgatás "rendkívül sok". Pedig éppen ellenkezőleg.

"És piszkosul elegem van abból, hogy a multi meg a bank szitokszó lett az országban."

Inkább mint a magyar. Egyebekben a multi egyáltalán nem lett szitokszó, a bankok pedig alsó hangon is megérdemelnek minden szidalmat, hogy mást ne mondjak azért, mert már 2010-ben is igaz volt, hogy sokkal olcsóbb volt külföldön bankolni. Tehát nem történt más, csak ez most napvilágra került, az, amiben semmi újdonság sincs, és ezért most annak nevezzük a bankokat, amik.

"A multik termelnek, a multik kereskednek, ők csinálnak még valamit ebben az országban."

MINDIG leírtam, hogy teljesen más a termelő multi és rablómulti. Ha korábban olvasgattál volna, akkor például az Audi, Mercedes, Opel neve mellé szimbólikusan oda szoktam írni, hogy "áldassék a nevük", amit a legkomolyabban gondolok. MINDEN multi, aki munkahelyet teremteni jön ide, építeni, azért HÁLÁSNAK kell lennünk.

Ugyanakkor nem szabad birka módon azt hinni, hogy MINDEN MULTI JÓ nekünk, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy azok a multik más országok szemetét terítik az országunkban, amire számos vizsgálat is rámutatott, legutoljára egyebekben a szlovák fogyasztóvédelem (mert arrafelé az is működik) mutatta ki, hogy teljesen más a minősége az ott kapható termékeknek, mint ugyanazon cégnek a vasfüggöny túloldalán kínált termékei. Ezt egyébként te is megerősíted, amikor azt írod, inkább arrafelé vásárolsz. Megint csak annyit vegyél észre, ez sem magyar okokból van így, hanem a kizsákmányolt ex vasfüggönyös országok megkülönböztetése miatt.

"El lehet őket üldözni, mert miért ne lehetne, csak nem lesz jó vége."

Ha mondjuk a tecsó/osan/fosan bűnbandák eltakarodnának innen, annak pontosan mitől nem lenne jó vége?

"Mint mondtam, eléggé ismerem a bankokat pl, és tudom, ha így folytatódik, elmennek."

És pontosan milyen kárt okozna az nekünk? Légyszives írjad meg, de előtte gondoljad át a válaszodat komolyan. Fejlesztésre eddig sem adtak, vagy ha adtak, akkor teljesen irreális feltételekkel szabtak (többek között így fordulhatott elő, hogy lakossági VALÓDI CHF hitelt vettem fel, mert cégesen csak a megaláztatás jutott ki, amikor FEJLESZTÉSI HITELben gondolkodtam), vagyis valójában Magyarországon eddig is 90%-ban a lakossági kifosztásban jeleskedtek, de egyebekben ténylegesen hasznot hozó vállalkozási ügyleteket nem finanszíroztak. Namármost, ha nem finanszíroznak működőképes ügyleteket, akkor milyen kár lenne a távozásukból azon kívül, hogy a management, meg a középvezetők be vannak sz@rva, hogy nem lesz munkájuk, mert telített a piac?

"Aztán lesz pénz, ahonnan akarunk. Mondjuk azerbajdzsánból, azzal is mekkora sikert értünk el."

Nem pontosan értem ezúttal sem azt, amit írsz, még egyszer gondoljad át, hogy ha 1-2 meghatározó bank innen kivonulna, azzal miért járnánk rosszul?

#644450 Előzmény: #644219

A 200.000 feketemunkás NEM számít be a létszámba!

Egyebekben nem mindegy, hogy románt, vagy erdélyit írsz. Egy valódi Erdélyben élő román ugyanis még jobban románozza a szőröstalpúakat, mint a magyarok.

otp+takszöv=magyar takarékbank

#644284 Dr. ursi

nemtom már hol olvastam at amit írtál egy törvényi változást h egyesülés szétválás esetén mi az új helyzet.

ehhez fontos lehet ez:

"A magyar kormánynak kiemelten fontos a magyar nemzeti tőke megerősítése, nemcsak a kis- és középvállalkozások, de a nagyvállalkozások esetében is. Fontos, hogy legyenek közép-európai mértékben is számottevő magyar cégek – mondta Orbán Viktor a 24. alkalommal megrendezett tusványosi rendezvényen a Transindex tudósítása szerint. A miniszterelnök a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen azt is kifejtette, hogy az OTP mellé szervezné a takarékszövetkezeti rendszert, és így túllépné az ötven százalékos tulajdonosi arányt. "A nemzetközi versenyképességhez szükséges nagy magyar cégek hálózata is lassan megépül", tette hozzá a kormányfő, megemlítve többek között a MOL-t, a Trigránitot, és a Richtert."

sztem te érted hogyan is :o)

#644278 Ricsi Előzmény: #644264

Aki nem egész nap gép előtt ül, az tudja, mi van itthon. Aki meg nem, annak hiába mondod...