Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: prosperonak

Előzmény: #644239

"Én az elmúlt 3 évben hasonlót sem láttam."

Viccelsz? :o Audi új gyára önmagában hozzámérhető, az Opel bővítése hasonlóképpen, az új Hankook gyár is ott van, és még számos más beruházást sorolhatnék fel - csak éppen az a baj, hogy elfelejtem, mert annyi volt.

"Nézzük a vizitdíjat, mint az állatorvosi ló tipikus példáját. Népszavazás volt nevetséges 300 forintról. Holott én azt gondolom, hogy ez lenne a fejlődés útja. És én azt is el tudnám képzelni, hogy ha fizetek, ne legyek várólistás. Mégpedig legálisan, mert most is ez a helyzet, csak nem legális."

Node kérlek alássan, a második esetnek SEMMI KÖZE AZ ELSŐHÖZ! A másodikat akár még én is megszavaznám, azaz azt, hogy legyen KIEMELT TB ellátást több pénzért, ami nem orvosi hatékonyságban több (az nem lenne fair), hanem ilyen apróságokban, azaz nem tizenöt ágyas szobába tesznek, adott esetben meghatározott kórházban helyeznek el, nem kell (annyit) várni a vizsgálatokra, vagy éppen soronkívüliséget is vehetsz LEGÁLISAN. Node ezt meg már én is sokszor leírtam, nem egyszer abban a kontextusban, hogy ilyen esetekben szűnhetne meg a hálapénz fogalma is, hiszen ha lehet számlát fizetni, akkor mivégre a hálapénz? :)

A 300FT ugyanakkor nem erről szólt, hanem kib@szásról. Csak gondolj bele, MINDENKINEK fizetni kellett volna, akkor az annyit tesz, hogy mindenki morog, akinek ezzel kellett volna foglalkoznia (csak gondolj bele, rengeteg plusz adminisztráció az orvos részéről, a beteg részéről megalázás), ráadásképpen aki fizeti rendesen a TB-t, annak ez egy plusz terhelés, akik meg legtöbbször használják feleslegesen (beszélgető nyögdíjasok), azok számára meg többnyire (vagy határok között) ingyenes volt. Hasonlóképpen ingyenes volt az úgynevezett rászorulók részére, vagyis többségében az egyébként is sokat adózó magyaroknak kellett volna megfizetni, teljesen értelmetlenül. Hasonlóképpen azonban azok a sz@rháziak, akik semmi adót sem fizettek, de valamely okból mégsem tudták magukat mentesíteni, azoknak meg hirtelen nagy pofája lett, hogy "ők is megfizetik az ellátást", vagyis valójában teljesen kontraproduktív volt az egész rendszer, és az is kizárólag a haverok zsebeinek megtömését (vizitdíj automaták!) jelentették. Semmiféle haszna nem volt.

"Összefoglalva, pofázás szintjén vannak dolgok, megvalósítás szintjén pedig nincsenek."

Azért ez nem igaz ebben a formában, például azóta amióta mindenki köteles havonta EÜ díjat fizetni (bizony, a HTB-k is!), azóta egyensúlyba jött ez a kassza is. És ezzel például egyet tudok érteni, de nem értem, hogy miért írod, hogy nincs megvalósítás szintjén, hiszen ez meg is valósult.

"Mondok egy jellemző példát. Íme az alkotmányunk. Itt ez a töketlen banda a 2/3-ával, és már 3* vagy 4* kellett átírni azt, amit csináltak."

Ez igaz, de ebből a 3* vagy 4*-ből legalább kettő volt az, amit az EU követelt ki hülyeség alapon, és legalább egy, amit az AB baromsága miatt kellett megcsinálni. Így nézve nem is rossz az arány. Ha pedig figyelembeveszed azt, hogy a régi "bejáratott" Alkotmányt mennyit toldozgatták-foldozgatták, akkor azt kell mondjam, hogy most éppen nagyon ritkán, kivételes alkalmakkor módosítják, és szó sincs arról, hogy "állandóan átírnák".

"Ha az ország legfontosabb törvényével ezt művelik, miből gondoljam azt, a többit jobban csinálják."

Mert korábban nem figyelted meg azt, hogy mennyiszer módosították az Alkotmányt, mert nem törődtél vele, és ennek alapján most elhiszed azt, hogy ez a módosítgatás "rendkívül sok". Pedig éppen ellenkezőleg.

"És piszkosul elegem van abból, hogy a multi meg a bank szitokszó lett az országban."

Inkább mint a magyar. Egyebekben a multi egyáltalán nem lett szitokszó, a bankok pedig alsó hangon is megérdemelnek minden szidalmat, hogy mást ne mondjak azért, mert már 2010-ben is igaz volt, hogy sokkal olcsóbb volt külföldön bankolni. Tehát nem történt más, csak ez most napvilágra került, az, amiben semmi újdonság sincs, és ezért most annak nevezzük a bankokat, amik.

"A multik termelnek, a multik kereskednek, ők csinálnak még valamit ebben az országban."

MINDIG leírtam, hogy teljesen más a termelő multi és rablómulti. Ha korábban olvasgattál volna, akkor például az Audi, Mercedes, Opel neve mellé szimbólikusan oda szoktam írni, hogy "áldassék a nevük", amit a legkomolyabban gondolok. MINDEN multi, aki munkahelyet teremteni jön ide, építeni, azért HÁLÁSNAK kell lennünk.

Ugyanakkor nem szabad birka módon azt hinni, hogy MINDEN MULTI JÓ nekünk, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy azok a multik más országok szemetét terítik az országunkban, amire számos vizsgálat is rámutatott, legutoljára egyebekben a szlovák fogyasztóvédelem (mert arrafelé az is működik) mutatta ki, hogy teljesen más a minősége az ott kapható termékeknek, mint ugyanazon cégnek a vasfüggöny túloldalán kínált termékei. Ezt egyébként te is megerősíted, amikor azt írod, inkább arrafelé vásárolsz. Megint csak annyit vegyél észre, ez sem magyar okokból van így, hanem a kizsákmányolt ex vasfüggönyös országok megkülönböztetése miatt.

"El lehet őket üldözni, mert miért ne lehetne, csak nem lesz jó vége."

Ha mondjuk a tecsó/osan/fosan bűnbandák eltakarodnának innen, annak pontosan mitől nem lenne jó vége?

"Mint mondtam, eléggé ismerem a bankokat pl, és tudom, ha így folytatódik, elmennek."

És pontosan milyen kárt okozna az nekünk? Légyszives írjad meg, de előtte gondoljad át a válaszodat komolyan. Fejlesztésre eddig sem adtak, vagy ha adtak, akkor teljesen irreális feltételekkel szabtak (többek között így fordulhatott elő, hogy lakossági VALÓDI CHF hitelt vettem fel, mert cégesen csak a megaláztatás jutott ki, amikor FEJLESZTÉSI HITELben gondolkodtam), vagyis valójában Magyarországon eddig is 90%-ban a lakossági kifosztásban jeleskedtek, de egyebekben ténylegesen hasznot hozó vállalkozási ügyleteket nem finanszíroztak. Namármost, ha nem finanszíroznak működőképes ügyleteket, akkor milyen kár lenne a távozásukból azon kívül, hogy a management, meg a középvezetők be vannak sz@rva, hogy nem lesz munkájuk, mert telített a piac?

"Aztán lesz pénz, ahonnan akarunk. Mondjuk azerbajdzsánból, azzal is mekkora sikert értünk el."

Nem pontosan értem ezúttal sem azt, amit írsz, még egyszer gondoljad át, hogy ha 1-2 meghatározó bank innen kivonulna, azzal miért járnánk rosszul?