tartania kellene magát 500 felett
tartania kellene magát 500 felett
Hja. De még így sem volt képes lemenni arra a végalja színvonalra, amit a gerinctelen parazita, nemzetközi marxista terrorista mondott előtte arról, hogy össze van omolva a foglalkoztatás, és hogy bezzeg az ő idejükben itt volt a Kánaán.
Az a szomorú, hogy ez a kommunikáció ezen a béka feneke alatti színvonalon működik. Ma is hallottam rádióban nyilatkozni Selmeczit a foglalkoztatási adatokról, a fejem fogtam közben, annyira demagóg dumát eresztett el és közben persze "elmúltnyolcévezett".
Durván fogok fogalmazni , szerintem aki egy kormányzat részéről akit megbíztak egy ország vezetésével ilyen dumákkal eteti az embereket az egy ****, ennél már csak az nagyobb **** akinek az ilyen dumák szólnak. Ennyi a véleményem .
Ettől még ez a játék működik. Ez van. Magyar piacba elég rendesen bekavar ez a téma, de hát mit tegyünk? Ehhez kell alkalmazkodnunk.
A két dolog egymás mellett is működik...mármint az 50% és hogy nem vesznek OTP részvényeket...
dehogy lettem. Alig varom, hogy otp menjen magasra, otp meg 20k fole. Na de most a chart es a korulmenyek nem indikoltak az emelkedest. Melle usa is bejelzett.. Hazai papiroko meg kokadas jelei voltak, konyultak is..
Annyira long ellenes lettél, nem adtam pénteken 650-en, kicsit alatta fordult. Látod, majdnem jó lett az általad lesajnált vételem...
2013.07.24.
Sem a Mol, sem a Richter, sem az OTP esetében nem tervezzük az állami tulajdonrész növelését, részvényeik tőzsdei felvásárlását" – mondta a Heti Válasz csütörtöki számában megjelenő interjúban Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója.
http://index.hu/gazdasag/2013/07/24/nem_noveli_a_reszesedeset_az_allam_az_otp-ben/
2013.07.27
"A miniszterelnök a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen azt is kifejtette, hogy az OTP mellé szervezné a takarékszövetkezeti rendszert, és így túllépné az ötven százalékos tulajdonosi arányt." http://index.hu/gazdasag/2013/07/27/orban_az_otp_melle_tenne_a_takarekszovetkezeteket/
Hát, igen. Kommunikáció szintjén lenne mit javítani.
Ezek minden téren úgy nyilatkoznak a zembereknek, mintha minden ember 0-ás vagy 1-es IQ-val rendelkezne.
"ősszel lépünk, "ha van megegyezés, ha nincs"
Kettős cél: pol üzenet lássák milyen keményen képviseik az érdekeiket, bankok felé egy kis "farokméregetés".
Zembereknél vsz kb egy lepke értelmi szintje fölött sikerül leszűrni, hogy ez a duma szánalmas.
Bankoknál pedig hozzászokhattak már ehhez a bal**** stílushoz , nem újdonság igazán.
ott az Ibiza 650ne...kemény ellenállás kemény támasz..lefelé nagyon átment rajta..
Érdekes ezek után ez a cikk:
http://index.hu/gazdasag/2013/07/26/a_magyar_bankok_nem_birjak_tovabb/
Felvetném, mint érdekességet, hogy nem is olyan régen még azzal volt hangos minden, hogy az OTP jelentős piaci szereplőt, bankot fog vásárolni Magyarországon, és ment a találgatás, hogy vajon kit. Ez mára elcsitult.
Az OTP, és rajta keresztül Csányi zsarolhatósága azért realitás, mert a bank még mindig "magyar-nehéz", vagyis hiába vált régiós bankká, még mindig a magyar részleg termeli a nyereségének zömét, tehát ha a magyarországi működési környezet változik, a magyar kormányzat részéről csapás érkezik, akkor bizony a széles testfelületet éri a csapás.
Viszont látható az is, a lassú, de már évek óta tartó folyamatokból, hogy ez nem lesz mindig így, az OTP - ha csak nem kezd el Magyarországon terjeszkedni, ahogy az felröppent nemrég -, akkor egy magyar székhelyű, de csak kisebb részt magyar multivá fog válni. Ez szerintem 3-4 éven belül valósággá válik, és a zsarolhatóság jelentősen lecsökken.
Kérdés, hogy kinek mi a jó? Jó nekünk, ha egy magyar bank nem magyar bankká válik? Értelmezhető-e egyáltalán egy bank esetében a nemzeti hovatartozás? Nehéz erre válaszolni, mert pl. Romániában, Erdélyben az OTP jelenléte egyértelműen nemzeti megtartó-erővel bír. A legtöbb magyarországi befektető, tőzsdéző pedig tudathasadásos állapotban leledzik, mert az OTP az első számú tőzsdei kedvenc, amivel kereskednek, miközben tapasztalja ugyanaz a befektető, hogy semmivel nem ügyfélbarátabb (sőt...) az OTP a hazai mezőnyben, mint más (pl. osztrák tulajdonú) bankok. Akkor mit kedvelünk rajta? Egy eszmét, egy hovatartozást... A magyarságát. Amit már alig képvisel, és amit talán nem is akar már képviselni.
Mert a bank számára, a tulajdonosainak és a vezetősége számára az elsődleges, hogy megőrizze a függetlenségét. Döntéshelyzetét, gazdasági hatalmát. Tehenét, amit már régóta fej, és amit még sokáig fejni szeretne.
Lárifári! Sok a duma! :-)
Ez itt a lényeg!
Rogán a devizahitelekről: ősszel lépünk, "ha van megegyezés, ha nincs"
Erre mondaná a Csányi (akit szintén nem kell félteni), hogy ez is elhiszi magáról! (mármint azt, hogy nagyfiú). Pedig csak a gazdi üzenetét tolmácsolta ez a csodagyerek....
Szóval megint ez a tipikus sportszerű hozzáállás (viktori sportszerűség....).
Tehát, teljesen mind1, hogy mit "látszattárgyalunk" majd úgy is az lesz amit mi akarunk(illetva amit a gumicsizmás kandúr akar), oszt kuss!
Holnap szombat :) De vsz bármit ugrunk át akármikor itt egy jó darabig nem lesz krisztálytiszta a helyzet. Kb akkor lenne az vsz, ha látnánk egyértelműen, hogy újra növekedési pályán a bank ebből túlélő üzemmódból.
Most kérdés, hogy ez megy e még évekig vagy rosszabb esetleg felpörögnek a dolgok.
Jó hétvégét.
Majd holnap kristálytiszta lesz, ha átugorjuk nyitóban a rést.
Lehet egy napot tévedtem, mára vártam.. :D
Üdv.
Azért volt most néhány történés amin kell agyalni. Amúgy sem volt éppen kristálytiszta a helyzet. :)
Messze még a 6000.
Pihenjél.
Nem kell itt minden nap agyalnod, attól nem megy fel a papír ,-)
Nyár van, vegyél fürdő rucit és csobbanj a vízbe..
Volt valami jó csajos avatarod, hívd meg Őket is a medencébe..
" bankok politikailag népszerű, gazdaságilag viszont kontraproduktív "ütlegelésére"
Szaporítom itt a szót, aztán egy mondatban leírják a lényeget. :) Ennyi a helyzet kulcsa.
Egyébként vsz kapitális hibát követnek el vele, ha elmennek most ennél a mentésnél az agybaj irányába. Nyerő helyzetben vannak jelenleg politikailag, több a veszítenivalójuk.
De hát majd meglátjuk.