Regisztráció Elfelejtett jelszó

Devizahitelek: törlesztés eredeti árfolyamon?

Re: tolcsy szól

#642794 Keg Jenő Előzmény: #642740

Aki gondolkodni nem lusta az tudja jól, hogy az egész hiteles probléma Járai Zsiga miatt van. Nem kellett volna ész nélkül beerősíteni a forintot 2001 körül. Csak hab a tortán az 50 millió foorintos gazdagoknak felvehető " támogatott" lakás hitel. A szegény meg a szoc polt sem tudta felvenni az új lakás kényszer miatt. Verje meg a sors ezeket az aljas, őnző férgeket kivánom tiszta szívemből.

Re: nincs cím

#642789 banyaiz Előzmény: #642712

Jól beszélsz.

Akkora fogalomzavarok vannak ebben a témában (is). Beleteszel egy vállalkozásba pénzt, aztán kiveszel belőle , teszed mindezt egy másik országban. Ez nem egyenlő azzal , hogy te baromi nagy nyereségeket értél el.

Elég ránézni pl Otp elmúlt 10 évben mennyi külföldi bankot vett, mennyi pénzt nyomott ebbe a buliba, és mennyi profitot realizált ezen.

Politika ebben is az "egyszerűség " alapján dolgozik. :)

#642788 banyaiz Előzmény: #642631

Nem tudom mi a szánalmasabb benne:

1. az amikor a teljesen alap dolgokat úgy tálalja mintha feltalált volna vmit

2. az amikor egy közgáz szakközépben is vállalhatatlan dolgokat próbál pol okokból előadni

3. amikor újít, de annyira kockázatos dolgokkal ahol a kockázat része mintha említésre méltó sem lenne, úgy tálalja.

#642787 banyaiz Előzmény: #642631

tényleg közel kerültünk , 1 éve nem hittem volna ilyen zavartalanul ekkorát tudunk vágni.

"Matolcsy egy zseni" Vsz attól mert valaki úgy viselkedik mintha nem lenne normális, még nem zseni, bár biztos vékony vonal választja el a kettőt. :) Szerintem egy pojáca ez az ember, legjobb esetben. :)

A kommunisták okosabbak …

#642763 Grizzly Géza

A kommunisták okosabbak lettek volna,ha most csendben maradnak,egyetértek...

Önmagukat adják ismét.

captain Szanyi már józanul is hülyeségeket beszél

Re: nem is tudom, nem is tudom ... olyan szépen szólnak.

#642757 prospero Előzmény: #642753

Pofám leszakad ezeken...

Ne elmúlt 8 évezzünk, de "emlékeztetnek arra, hogy a devizahitelezést az első Orbán-kormány indította útjára..."...az elmúlt 12 évben..."

Csak abban az időben a devizahitelezés szigorúan arról szólt, hogyha valakinek devizában keletkezett jövedelme, akkor vehessen fel devizában hitelt... nem a devizaalapú hitelekről, mert az egy az egyben szoci kormányok alatt és támogatásával kiagyalt találmány...

devizahitel nem egyenlő deviza alapú hitellel!!!

Újabb szép kísérletet láthatunk a szoci trükkök közül... "ha már nem tudod meg nem történné tenni, akkor próbáld meg átírni"... jeligére...

nem is tudom, nem is tudom ... olyan szépen szólnak.

#642753 Dr. ursi

"Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a devizahitelek szabályozásának "barkácsolásával", és kérje fel a Magyar Nemzeti Bankot, hogy kezdeményezzen háromoldalú tárgyalásokat a Svájci Nemzeti Bankkal, illetve az Európai Központi Bankkal (EKB) a probléma megoldása érdekében - közölte a párt kedden az MTI-vel.

Az ellenzéki párt szerint az Orbán-kormány eddigi lépései többnyire társadalmi haszon nélkül maradtak; a végtörlesztéssel jobbára a tehetősek tudtak élni, az árfolyamgát pedig életfogytig tartó törlesztésre ítélt egyeseket - olvasható a Szanyi Tibor országgyűlési képviselő jegyezte közleményben. Továbbra is tisztázatlan, miért nem volt lehetőség arra, hogy a lakosság a devizahiteleket devizában kaphassa meg, avagy abban fizethesse vissza - fűzik hozzá.

Emlékeztetnek arra, hogy a devizahitelezést az első Orbán-kormány indította útjára. Az elmúlt 12 évben a bankok vezetői részéről "totális zűrzavarba torkolló kommunikáció zajlott", amely a hitelfelvevőket sokszor irracionális döntésekbe hajszolta. Az MSZP szerint az jelenthet megoldást, ha egyenként újratárgyalják a bankok és az ügyfelek a devizahiteleket, körültekintő szabályozás mentén. Alapelvként kellene rögzíteni, hogy ha "az adós az eredendően megállapított fedezetet elbukta", akkor a banknak további követelése nem lehet. Az MSZP határozottan kiáll egy olyan állami szabályozás kialakítása mellett, amelynek az igazságosság a vezérelve. "Az állam felelőssége ott érhető tetten, hogy tanúsít-e méltányosságot a megroppant életek iránt" - áll a közleményben."

-

ez mind nagyon szép.

csak mégis valahogy úgy érzem mintha kissé megkésett volna ...

és valahogy csak egy intézkedésük rémlik ebben az ügyben írd és mond 8, azaz NYOLC esztendő alatt: az pedig a banki etikai kódex ripsz-ropsz bevezetése (2008/09 libajnai), ami kőbe véste az egyoldalú szerződésmódosítást a létező legelképesztőbb okokból is (pl. banki alkalmazottak béremelése).

Remélem, OV jól alszik é…

#642751 walex

Remélem, OV jól alszik éjszaka és nem azt fogja megálmodni holnapra, hogy minden zakót a bankok viselnek, mert akkor azonnal neki kezdhetnek felhizlalni az OBA-t. Kizártnak tartom, hogy 1-2 bank a folyamatos tőkeemelések után benyelne újabb több tízmilliárdos, esetleg 100 milliárd feletti bukót.

A betétesek pénzével játszanak most azért, hogy megmentsék a nagyrészt felelőtlen marhákat.

"Korrekt." :-Q

#642749 prospero Előzmény: #642739

Az eladósodás már csak ilyen... elkölteni könnyű, iszonyú visszafizetni..... csak akkor nem kell csodálkozni, hogy vajon miért nem pörög a gazdaság...

#642748 walex Előzmény: #642713

Amennyiben csökkentik a devizatartalékot, nem kell a csökkentett részt refinanszírozni.

Az nem kétséges, hogy 35 milliárd EUR feleslegesen parkol az MNB-ben, túl magas a tartalék.

#642740 JP Előzmény: #642738

A szabadszólás tág keretein belül, mindenki azt mondhat mindenre , amit csak akar. Ez így szép.

#642739 xmann Előzmény: #642717

a betétesek már csak ilyenek, szeretnek kamatot kapni a pénzükre.

Mondjuk mit szólnál, ha holnap az orosz állam azt mondaná, hogy ugyanmár ez a **** magyar OTP ne vigye haza azt a pénzt, amit korábban az orosz leányának KÖLCSÖNZÖTT, meg mégis milyen jogon várnak el kamatot a magyar betétesek??? toll a fülükbe! Örüljenek ha a pénzüket visszakapják.

Így már mindjárt más, nem?

#642738 xmann Előzmény: #642734

Ja, értem. Van aki mondhat rá jelzőt, pölö zseni, van aki nem, pölö fantaszta. Szép

#642734 JP Előzmény: #642715

Na ne már..... most abba bele menni, hogy mi a zseni, meg mi a fantaszta, meg a zseni fantszta, meg a fantaszta fantaszta...... Az asztalon ott van jó néhány bátor és merész dolog letéve, és általába a kivitelezőket nevezik zseniknek, mert nem elég valamit csak kitalálni..... és azért mert valakinek a művére kalapáccsal rába...sznak, az attól még működhetett volna zseniálisan. Mert az érthető, hogy a nagyobb és erősebb kutya b...szik, de , hogy mindig a nagyobb és erősebb kutya f...szát félve kelljen sz...opni, az nem lehet valami nemes életcél, az is kiskutya fajtája válogatja.

#642717 prospero Előzmény: #642712

Igen kérdés, hogy ez nettó vagy bruttó... valószínűleg nettó lehet...azért ez tartalmazhat némi kamatot... és árfolyamnyereséget...tőketulaj visszakapja pénzét kamatostól jutalékostól, tiszta sor...

#642715 xmann Előzmény: #642631

Matolcsy nem zseni csak fantaszta, viszont a kamatban igazad volt. Nagyjából a többiben is amit leírtál

#642713 xmann Előzmény: #642653

Az majdnem biztos hogy nyernek. És ugyanígy majdnem biztos, hogy nem lesznek kiszámíthatóbbak. A jó király hiperaktív, nem bír nyugodni. Lehet hogy el kéne küldenünk EU főnöknek, vagy ilyesmi, hogy itthon ne zsizseregjen állandóan.

Az EU-IMF hitel kifutásával semmiféle zseton nem szabadul fel, csak annyi történik, hogy azt visszafizetjük egy másik, ezúttal piaci hitelből, ami jellemzően ugyanúgy devizás csak magasabb a kamatozása. Ettől se pénzünk nem lesz, se gazdagabbak nem leszünk.

A devizás mentés lehet óriási siker és óriási szívás is. Ha jól levezénylik tuti a választási győzelem. Kérdés miért tennének fel mindent egy lapra amikor amúgy is sima nyerésre állnak?

#642712 xmann Előzmény: #642618

Nem tudom hogy pontos szám-e a kivitt 3323 milliárd forint, de ez NEM KIVITT JÖVEDELEM!

Ez egy kölcsön, amit az anyabankok nyújtottak a hazai leányuknak. Én kölcsönadtam neked, Te kölcsönadtad a szomszédodnak, most a szomszédod visszafizette neked, Te visszaadod nekem, nagyjából ennyi.

A helyzet ui. az volt korábban hogy a hazai megtakarítások nem fedezték a hazai hitelfelvételi igényt, ezért külföldi, olasz, osztrák, stb megtakarítók pénzét hozták ide, azt folyósították ki hitelbe. Most ezt viszik haza. De ez nem jövedelem. Ez egy visszafizetett hitel, ez az oszták/olasz stb betétes pénze, amit most vissazküldenek Bécsbe, meg Milánóba.

#642706 JP Előzmény: #642631

Spade : "Asszem elérhető közelségbe került a 3.x% kamat 2013-ban amit rajtam kívül senki nem hitt itt 1 éve :)"

Én se voltam meggyőződve róla, pedig azt hittem, hogy én jobban belövöm az ilyet, mint Te, Spade koma! :-)

No de még van egy kicsi addig a 3.x%-odig, aminek teljesülése esetére volt itt olyan vélemény is, hogy visítás lesz tőle. Mondj valamit, hogy ne legyen igazam.