Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Arany

Re: arany kérdés

#641699 TrendMan Előzmény: #641465

Annyira le vannak szedálva a piacok, hogy semmit nem érezni az opciós kifutásból.

arany kérdés

#641465 TrendMan

Elvileg akkor ma valami kiderül.

Érdekes háttérinfo:

http://www.finanzen.net/nachricht/aktien/Ausgebombte-Goldminen-Goldunternehmen-Ueberlebenskampf-ist-absolut-brutal-2544881

Az aranybányák vastagon veszteségesek az elmúlt időszak nagy esései miatt.

Több tizmilliárd dolláros veszteségeket halmoztak fel.

Szerintem mi nem értjük, mi zajlik a háttérben.

Még 3-4 éve is az 1280 dollár körüli jegyzés nagyon erős árnak számitott.

Történelmileg a jelenlegi ár is nagyon jó ár.

Igazán csak két évig voltak efelett a jegyzések.

Hogyan lehetséges ilyen viszonylag rövid idő alatt ilyen nagymértékü adósságfelhalmozás?

Emlékszem, amikor az aranyár a csúcson volt, olyan elgondolások jelentek meg, hogy most már igazán az aranybánya vállalatok részvényeit érdemes majd venni.

Ennek is pont az ellenkezője történt.

Egy dolog biztos csak:

Nagy SUSMUS megy a háttérben.

Re: nincs cím

#639814 El Kebir Előzmény: #639805

az eléggé együtt megy az arannyal... :)

hajnalban tök véletlenül keltem fel korán... de lehet megérte... :) long 1278.16, stop 1278.25, megemeltem a tétet is. :)

egyszer csak megugrik, utána meg távolról követem... :)

Abból kiindulvan, hogy a…

#639805 TrendMan

Abból kiindulvan, hogy az Erste nem hajlandó ezüst long certifikátot bevezetni (áttétellel), arra gondolok, hogy most az ezüst long lenne az igazán jó üzlet:-)

#639584 El Kebir Előzmény: #639579

én a mai leszúrásba is belevettem (múltheti nyerő 1213->1281 kör emlékére :) ), stop nullában (20$ követővel), ha megugrik jó lesz. :)

#639579 TrendMan Előzmény: #639576

Lehet, de én jelenleg nem merek beszállni.

Bernake odanyilatkozását is ma blöffnek minősitették a tozsdeforum-on, ha ez igy van a dollár ismét megy le 1,30 alá ?

Ha lenne egy komolyabb leszúrás a héten, akkor bevásárolnám magamat, de addig kivárok.

#639576 El Kebir Előzmény: #639572

"Sok jel mutat arra, hogy jön egy hirtelen fordulat."

lehet már meg is történt 1200-nál az a fordulat. ;)

1550-re várom, túl sokat írkálnak arról az 1350-es erős támaszról, ezért vagy el se megy addig, vagy jóval túllép azon a szinten amit nagyon várnak... (tisztára, mint a múlt hónapban a GoldmanSachs 4.2-es gázár előrejelzése, az beszakadt, de lehet aranynál most túlfutás lesz :) )

#639572 TrendMan Előzmény: #639368

Sok jel mutat arra, hogy jön egy hirtelen fordulat.

Jó eséllyel a héten hirtelen megrántják erre vagy arra, de fogalmam sincs merre?

Ezért aztán partvonal...

#638752 TrendMan Előzmény: #638638

Tegnapi Bernanke nyilaktozat szivatott meg sokakat.

Állitólag még az elején is azt mondta, hogy csökkentik, aztán a végén egy kérdésre válaszolta, hogy még szükséges és továbbra is marad.

Erre mozdult az EUR/USD 1,28-ról 1,32-re,

USA spekulánsai vs Európa spekulánsai 1:0

(Érdemes meghallgatni a Jazzy Rádió reggeli devizablokkját arról, hogy hány spekuláns ment most tönkre emiatt a benyögés miatt.)

#638638 Ibiza Előzmény: #638614

fed fele azt mondta csökkenti az eszközvásárlást..máskor erre esett..erre spekuláltam..pedig jó longom volt..

de utálom ezt..ha tartom…

#638410 Ibiza

de utálom ezt..ha tartom totyorog ha eladom megindul..ha még is tudatosan tartom akkor beesik..