csődbement Detroit usában..
így van. volt egy céláram: 5300, már 5250-90 között dobtam volna. nem jött be. lesz még ott, csak nem mostanában..persze egy stopomat is átugrotta lefelé..
most jön a megmondtam..5200nál érdemes eladni..nem szabad tetőt keresni ezért már 5080nál sávosan adogatom (amúgy is sávosan veszem..van egy célár és felette alatta veszegetem) .. 5250-5300ra rakok egy vételi stopot ha esetleg megindulna..kimaradok 100pont emelkedésből de innen már feljebb mehet..ezeket lehet kombinálni stopokkal szintekkel..
Elmondom neked is, mert látom, nem akarjátok megérteni. Ha így kereskedsz, akkor:
vettél 60-at pl 5 000-n.
A felét eladod 4 900-n, így 5 100-on leszel pénzednél. Ha odamegy, kiszállsz, keresel másik lehetőséget.
Ha lemegy, mondjuk 4 400-on eladod a másik felét. Így az eladási árad (4 900+4 400)/2 = 4 650. Beállsz venni 4 550-re, majd ezzel a 150 ponttal követed lefelé.
Ha innen visszaveszed 550-en, akkor is lejjebb hoztad a beker áradat 100 HUF-al, tehát már csak 4 900-as pakkod van. Ha meg megy lefelé, egyre jobban jársz. Egyszerű általános iskolás matek, átlagszámítás a neve.
jó lenne, rám férne már, longjaim égnek
köszi, ez jólesett:)
nem, nemcsak akkor adom el, ha kell a pénz, bizonyos veszteségnél mindenképpen eladom, ez amolyan kézi stoploss....attól a veszetségtől is xarul érzem magam, de ha nem tennék semmit, attól még rosszabbul..
Értem...
Amellett ugye az okosok mindig azt mondják, olyan pénzzel ne tőzsdézzen az ember, ami kell. Te akkor áthágtad a legfontosabb szabályt, ha előfordulhat, hogy el kell adni. Ne értsd félre, nem örülök neki, főleg neked nem, rendes srác vagy.
Te így látod, én meg úgy, hogy xarul néz ki az egyenlegem, és ha mégis el kel adnom, akkor realizálnom kell a veszteséget...én inkább rövid távon adom-veszem, bróker így jobban jár sajnos, viszont a bukók/nyerők is kisebbek....amit én sokáig tartottam, azzal mind ráfáztam...
vettem otp long certit..ma hati zárás..és tán egy kis korreksön..esett eleget..
Az miért veszteség? A papír elfér, nem kell finanszírozni, a világ végéig is el lehet rajta ücsörögni.
számomra a nem realizált veszteség is veszteség, és én nem akarok sok veszteséget begyűjteni..
Nekem tetszik, kérdés, ki mit akar vele.
Én nem úgy gondolkozom, hogy hígítok, mert sokáig meg akarom tartani. Minél lejjebb megy, annál többem lesz, aztán 5 500-on dobom. Én annak örülnék (bár ezért itt megköveznek), ha lemenne újra 1 400-ra. 4 900-on vettem az elsőt, majd 500 pontonként lefelé. Nálam elfér a papír, nem kér kenyeret...
szvsz nem vicces...én nem veszek, sajnos 60 db a nyakamon maradt...
támasznál hamarosan
Ha valakit jobban érdekel 1991 AB és előzményei itt olvasgathat, fenomenális a történet:
file:///E:/Politika/Lak%E1sk%F6lcs%F6n%20kamatv%E1ltoz%E1sa/Erd%E9lyi%20Istv%E1n.htm
Valóban nincs új a nap alatt.
Érdekes, hogy ezt elővették (1991. AB) De már írtam, hogy időhúzás, parasztvakítás és szavazat szerzés folyik a választásokig, ugyanis a szerződéseket akkor sem érvénytelenítették csak módosították és idézet a cikk végéből:
"Az 1991-es döntésre való hivatkozás szépséghibája, hogy épp a kormány volt az, amely szerint a rendszerváltás első húsz évének alkotmánybírósági joganyagára nem lehet hivatkozni. Így, ha az Alkotmánybíróság elé kerülne a későbbi törvény, akkor az 1991-es döntés az AB számára nem létezne."
Ergo, hozhat akár milyen Tv-t a kormány, végül az AB fog dönteni, még lehet izgulni egy évet.
Rendeset zakóztunk a héten 10% kb hét elején még 5100 körül mászkált.
Kérdés mennyire fog fájni az újabb pekidzs. A másik kérdés, hogy 24 előtt lesz e szivárogtatás mi készül, esetleg megszólal e vmelyik fő fő forradalmár az ügyben.
Amíg ez függőben van nagyon komoly bizonytalanság. Lehet holnap emelkedünk egyet, de ha nagyon rossz lesz a bejentés akkor sokat nem ér.
Már bánom, hogy nekem nem volt ilyen hitelem...csak jól jártam volna...