Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#640893 banyaiz Előzmény: #640864

De amúgy a tények ismeretében nem lett volna baj ilyen lépés amit mondasz. Csak nem ez a "kőbe" vésett dolog nálam.

Átmásolom ide is mert vsz otp szempontjából is érdekes lehet talán:

"A parasztvakítás is egy lehetőség.

A másik véglet ami lehet vsz annyi, hogy átváltják Ft-ra az összes lakossági devizacuccot mondjuk chf-nél 180-on . Ennek a terhét ki viseli az kérdés, lehet csak a bankok , állam , bank megosztás bizonyos arányban. Vagy a banki különadóból leírhatnak mint végtörlesztésnél volt. Matekon múlik.

Ebben az esetben lenne egy egyszeri nagy költség (ki állja a számlát nyitott ügy) viszont a devizitel téma lezárva nagyjából. Lehetne gyengíteni a Ft-ot ami szempont infláció most éppen engedi rezsicsökkentés évében.

Szóval ez a legdurvább verzió , a legenyhébb az , hogy egy kamu az egész. Valahol a kettő között fog szóródni a végeredmény vsz.

Ha bevállalják a teljes Ft-osítást 180-on az horror költség. Még úgy is ha a teljes bankadót ezzel leírják a bankok. Esetleg ha a tranzakciósból is leírhatnák ami mondjuk az állam hozzájárulás hiszen azt egyértelműen a polgárok fizetik csak a bank szedi be , akkor is nagy költség de már enyhül a dolog.

Csak akkor pótolni kell a költségvetésben a tranzakciós kiesést és a különadó kiesést ami sacc /kb 400 mrd Ft.

"

devizahiteles topikból.

#640872 banyaiz Előzmény: #640864

Felesleges kérdés. :)

Van egy elképzelésem a jövőről, de ezek a forradalmi tettek nem illeszkednek nagyon bele. Mondhatnám úgy is nem rám szabták ezt a forradalmat.

#640864 Ricsi Előzmény: #640860

És egyre inkább fog...

Látod, te sem hallgattál rám, amikor réges-régen mondtam, add el az OTP-d felét. Gondolom, azóta is megvan...

#640863 Ricsi Előzmény: #640859

Én Komarnoban vagyok, motorral kb fél óra az autópálya kezdetétől, ha sietek :D:D

#640860 banyaiz Előzmény: #640838

3 éve ez megy. Csak hát arra gondoltam ennek a folyamatnak a végéhez közeledünk, lenyugszanak a dolgok, de hát ezt felülírja a valóság .

Választás 2014 az még egy fontos szempont itt a dolgokban sok mindent felülír.

#640859 walex Előzmény: #640851

Én szerb kondíciókat nézek, ott is van 1-2 jónak tűnő ajánlat, de ennek még jobban utána kell járnom.

#640856 Ricsi Előzmény: #640854

Asszony már le is tárgyalta, a fizetése a szlovák számlánkra megy. Jah, és bankban dolgozik :D:D

#640855 Ricsi Előzmény: #640850

És ha nem, akkor mi lesz?

Lerajzol, kiszínez és összetép? Nem megy a fizu a számlára, és kész. Ha nem tetszik, felmondja a szerződést, lesz még egy bukott hitele. Ma nem tudnak a bankok erőből tárgyalni, annak a világnak vége van.

Ha nem utalod a fizud, de rendesen fizetsz továbbra is, egy rossz szavuk nem lesz, hidd el nekem.

#640854 walex Előzmény: #640850

Nem érted.

Nem azokra írtam, akiknek van hitele, hanem akiknek nincs.

Aki tudja, az kp-ben fogja kérni a fizut. Lesz egy csomó számla megszüntetés ilyen agyatlan, "átnemhárított" díjak mellett. Pont ezért megint nem fognak bejönni azok a bevételek, amiket ez a töketlen vár, ezért kell majd egy újabb csomag, meg még egy és még egy, ahogy eddig is.

#640851 Ricsi Előzmény: #640847

Már leírtam, a szlovák volksbank 1,7 Eur-t von le, ha felveszel 2 000 Eurt.

2 000 eur 600 000 HUF, 1,7 Eur meg 500 HUF. Ez idegen automatából.

#640850 prospero Előzmény: #640847

Nem tudja megszüntetni a számlákat... kötik a hitelszerződések... számlát kell fenntartanod annál a banknál ahol a hiteled van...és a munkabérnek oda kell érkezni... ha váltani akarsz, akkor vinni kell a hiteled... annak mekkora a tranzakciós költsége?... nem olvastad a cikket... semmi nem történt ... ragaszkodik a lakosság a bankjaihoz...

#640847 walex Előzmény: #640841

Ugye VM-nek volt pofája azt mondani nemrég, hogy az emelés oka, hogy a lakosok alkalmazkodtak a helyzethez (számlákat szüntettek meg, vontak össze). Na, majd most megnézhetik, milyen alkalmazkodás lesz, amikor pl. az egyik osztrák bank 1240 Ft-ot gombol majd le a kuncsaftról 10000 Ft ATM felvétel esetén idegen ATM-nél.

Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok fizut utalás helyett kp-ben fognak adni, lesz egy csomó számla megszüntetés, mert ilyen kamatok mellett lekötni se érdemes, arra ott a kincstárjegy a postán, ha nagyon ebben a formában gondolkozik csak. Az emberek egy része pedig csoportos beszedésről visszatér a csekkre. Alapvető dolgokat nem látnak át. Nem csoda, hisz nagy részük a büdös életben nem dolgozott a magán és versenyszférában.

#640842 Ricsi Előzmény: #640841

Lehet, még ma megkapom 550-en is? Továbbra is szórják, kicsit megerősödik a vételi oldal, mindenki megkapja, akinek szüksége van rá...

#640841 Ricsi Előzmény: #640839

Persze hogy nem, nézd meg AT-t, évekig minden jó volt, amit a kormány tett, most meg külföldi bankszámlában gondolkozik. Akiknek komolyabb forgalma van, már eddig is nyitottak, most majd jönnek a közepesek. A bankoknak meg maradnak a csórók. Ez két okból is gáz:

1). Nem fognak jönni a bevételek, így borul a költségvetés, vagy 2% lesz a bankadó, persze akkor folytatódik majd a pénzek kimenekítése.

2). Miután a magyar bankoknak csak a csórók maradnak, jelentősen csökken a jövedelmezőség. A csóró (és a csóró nem szitokszó), fizetésnapon felveszi az összes pénzét a bankból, és magánál tartja. Mert mi mást csinálna vele, piacon és kínai boltban vásárol, ott meg kiröhögnek a kártyával.

#640839 walex Előzmény: #640826

Ahelyett, hogy megfognák a lóvét, feltételezem, majd Varga egy forradalmi gondolat mentén tovább emeli a tranzakciós illetéket.

Lesz még itt csomag őszig, mert a várt számok nem úgy fognak jönni, ahogy szeretnék.

Jó lenne látni végre kiadáscsökkentést is, strukturális átalakítást, de ez most szent tehén kategóriának tűnik. Eddig tököltek, most meg már nem mernek neki kezdeni, pedig lenne még mit megreformálni.