"Ájfon occsóér" - cigánybűnözők próbálják átverni a naivakat és a turistákat a Váci utcán
Olvasónk írja:
A mai napon a Váci utca felé vitt dolgom, ráadásul hátizsák és fényképezőgép is volt nálam, így minden joggal tűnhettem turistának. Kb. 5 perc után le is szólított egy "szimpatikus" fiatalember, hogy: "Főnökúr, van ájfon eladó occsóér, legújabb, csak százezer, de önnek csak nyócvan!"
A portékája már messziről nézve is hamis volt, persze ezt szóvá tettem, de ő váltig bizonygatta annak eredetiségét. Mikor látta, hogy nem vagyok palimadár, elsomfordált. Persze egyből kiszúrt egy külföldit, óbégatott is neki, hogy "Csíp ájfon" azaz olcsó ájfon, odamentem hozzá, és elküldtem a búsba.
A turista hálás volt (amerikai, őszes hajú, középkorú úr), és mondta, hogy náluk is sok a probléma a cigányokkal, a hírekben sokszor elhangzik a gypsy crime (cigánybűnözés). Mesélt arról, hogy náluk főleg zsebtolvajlás, kifosztás, trükkös lopás van a számlájukon, plusz a pofátlanabbak azt csinálják, hogy színleg megállapodnak egy ház tulajdonosával, hogy pl. kicserélik az ereszcsatornákat vadiújra, mondjuk 200 dollárért plusz a régiért. És tényleg ki is száll egy brigád, elvégzik a munkát, és mikor a tulaj fizetné a 200 dolcsit, hirtelen megnő a számla: már 4000 dollárt követelnek, mondván: 200 dollár per 2 méter!
És persze ilyenkor odagyűlik a brigád, fenyegetőleg lépnek fel, a háztulajdonosok nagy része fizet. Ilyen és ehhez hasonló történeteket adnak le a tévében náluk, hogy mire ügyeljenek, ha cigányokkal üzletelnek. De állítása szerint nyogodtan nézzek körül a Youtube-on.
10 percig beszélgettünk, megállapítottuk, hogy mindketten rasszisták vagyunk, és eme felismerés örömével el is búcsúztunk egymástól.
Folytattam utamat, majd újra belefutottam a már megismert hamis iphone-t áruló "nem hiába születettbe". De ekkor már egy háromfős társasággal volt, mindhárom kezében ott figyelt 1-1 hamis készülék. Sőt az egyik srácnál a nadrágjára fűzött láncon egy pillangókés is himbálózott.
Odamentem melléjük, és készítettem róluk egy fényképet, hátha jó lesz még valamire. Persze utána egyből próbáltak belém kötni - "mit fotózol, magyarg.ci!" -, de amikor felmérték, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban, sem testileg, sem értelmileg, eloldalogtak. Hívhattam volna rendőrt, pl. a pillangókés okán, de mire odaérnek, ezek már árkon-bokron túl vannak.
http://kuruc.info/r/35/114805/