aki szolgaként jól érzi magát annak az. én inkább meghalok, de nem pucsítok egy libsi hordának sem, bármilyen nevet is viseljen.
aki szolgaként jól érzi magát annak az. én inkább meghalok, de nem pucsítok egy libsi hordának sem, bármilyen nevet is viseljen.
Az eddigi banki sarcokat tényleg, de te ki mered jelenteni, ez volt az utolsó?
Azonkívül Csányit is megtámadták a fijjúk, ő lett most a polip. Ti nem olvastok híreket?
Te egy napról beszélsz, én meg arról, miért nincs 6K felett az otp. De nyugtassátok magatokat, engem nem nagyon érdekel :))))
már mondom is mitől: otp jó bank, ráadásul diszkont áron van. A banki sarcot már korábban beárazta a papír, és még így is bőven nyereséges a cég. Sanyi bácsit meg nyilván kárpótolják máshogy ( e-útdíj, stb) A legnehezebb csatát SIKERESEN megvívta Viktor az EU-val, most övön alul ütnek a Tavares jelentéssel, de ennek is vége lesz, és csak óvatosan, mert az EU amúgy is elég ingatag mostanában.
"A BUX 1,55 százalékos visszaesését elemzők elsősorban azzal magyarázzák, hogy ismét terítékre kerültek a görögök. Az EU és az IMF ugyanis azt szeretné, ha a görög kormány három napon belül bemutatná, miként teljesíti a nemzetközi szervezetek által támasztott kondíciókat. Ha ilyen nincs, akkor a segélycsomag következő, aktuális részét nem folyósítják. A hírre gyengült az euró, ugrottak a görög kötvényhozamok, és estek az európai részvénypiacok is.
A forint, illetve a magyar kötvénypiac viszont tegnaphoz hasonlóan vitézkedett, miután viszonylag jól sikerült a keddi három hónapos aukció, a másodpiacon is jelentősebb hozameséseket jegyezhettünk fel. A két rövidebb állampapír referenciahozama 5-5, a távolabbiaké pedig 19,28, illetve 38 bázisponttal estek. Így a tízévesek hozama immár ismét 5,5 százalék körül mozog, miközben a múlt héten még 6 százalék felett járt."
És mai hír:
"Erőteljes eladói nyomás alakult ki ma reggel a portugál pénz- és tőkepiacokon azt követően, hogy tegnap már a második kormánytag mondott le, ami a koalaciós kormány fennmaradását is veszélyezteti. A kormányválság veszélye ismét ráirányította a szélesebb értelemben vett piacok figyelmét Portugáliára, amelynek következtében a többi eurózóna periféria ország eszközpiaca is igencsak szenved, az euró pedig egyhónapos mélypontra esett a dollárral szemben.
Amint tegnap este beszámoltunk róla, a pénzügyminiszter után a külügyminiszter is bejelentette távozási szándékát a kormányból, de azt Pedro Passos Coelho miniszterelnök nem fogadta el, illetve ő maga sem kívánt lemondani. ma reggeli portugál médiajelentések szerint további kormánytagok készek lemondani az országban.
A belpolitikai feszültség már hetek óta nőtt a portugál kormányban azután, hogy tavasszal az alkotmánybíróság "elkaszálta" egyes költségvetési megszorító intézkedések végrehajtását, amely a nemzetközi hitelért vállalt kiigazító csomag sikerét is veszélyeztette. Vitor Gaspar részben a kiigazító csomaggal kapcsolatos társadalmi támogatottság hiánya, részben pedig amiatt mondott le, hogy a költségvetési folyamatok egyébként is letértek az előírt pályáról."
Szerencsére nem magyar specifikus ügy miatt esnek a tőzsdék...
Én a bankok sarcolásáról beszélek, te meg tök másról. Ennyi sarc mellett mitől várod a felfelét? Ezt indokold meg, kérlek, én nem akarok politizálni.
orbán tenyérbemászó, unszimpatikus alak. meg is van a következménye
ebbe ne menjünk bele: tegye fel a kezét akine szimpi, hogy objektív kritériumok szerint Magyarország nem szankcionálható, erre iratnak egy szubjektív (irányított) véleményezést, hogy majd az alapján. Ortodox Portugáliában meg kormányválság, adó-, járulékemelés.
Ne legyetek már szolgák a saját országotokban!
Nincs kedvem nagyon figyelni, mert a dax izgalmasabb, szóljatok, ha kaptam 4 400-on. Nem csak mára értem, köszi :)
jobb lenne hegyet mászni, longos viharban, orkán erejű széllökésekkel!
vagyok..:)
tetszenek ezek a kommentek, olyan, mintha orvos írta volna fel a pozikat.
Vincenttel gleccsersízünk. Valahova el kell b@szni a rengeteg tőzsdén termelt pénzt...
:-)
Csorgatják ma, nem örülök neki.