"Egyéb iránt sokkal jobban fájna, ha szja emeléssel kompenzálnák a hiányt."
Az engem is, csakhogy most nincs hiány, most éppen semmi ok nincs az adóemelésre annak érdekében, hogy rendben legyen a költségvetés! Ez szimplán szavazatvásárlás.
"Amíg a hitelkártya visszatérítés mértékét nem haladja merg nem igazán izgat."
Egyebekben, a kártyás vásárlás visszatérítése maximálva van tudomásom szerint és annál nekem több a bankköltségem. Cégesen pedig nincs is kártyás visszatérítés.
"Egyéb iránt sokkal jobban fájna, ha szja emeléssel kompenzálnák a hiányt."
Egyéb iránt az az érdekesség, hogy ha SZJA kulcs emelésként lett volna ez kivetve (pl 16-17%), akkor azt sacc/kb észre sem vennéd. Ugyanakkor mivel az SZJA-hoz tartozó EHO-t vezették be, illetve növelték meg, ez kvázi SZJA növelő tétel.
Ugyanakkor ismételten jelezném, hogy ha megtárgyalták volna ezt az egészet a bankokkal, akkor 99,99%, hogy ezt, vagy ennél nagyobb engedményt is kaphattak volna, és akkor pontosan zéró adóemelésre és lakossági/vállalati átterhelésre lett volna szükség. Ez nettó eszetlenség.
"Amíg a hitelkártya visszatérítés mértékét nem haladja merg nem igazán izgat."
Ettől még megfizeted abban a formában, hogy csökkenni fog a visszatérítésed. És majd meglátjuk, hogy mit húz a Citi következő kondíciós listaként, mert én már egy ideje erősen felhúztam a szemem azon, hogy "0"-s díjcsomagot kínálgat minden (nem a célzás helye!) jöttmentnek, de még a Gold Selectnek sem ad "0"-s kondíciókat. Ez azért elég erősen "ügyfélfogó" csomag, és szerintem nem sokáig tartható fenn, mert ebben a formában igen keményen vágják maguk és a komolyabb ügyfeleik ottmaradása alatt a fát.
Törpéntetesen ugyanis - hogy egy kis ON is legyen benne - a prémium ügyfelekkel az OTP is egészen másképpen bánik és egyáltalán nem rosszabbak a befektetési tanácsadóik. És akkor msot a többi privát bankolással rendelkező bankot meg sem említem, mert az már OFF lenne :)