Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#634347 Előzmény: #634287

"Egyéb iránt sokkal jobban fájna, ha szja emeléssel kompenzálnák a hiányt."

Az engem is, csakhogy most nincs hiány, most éppen semmi ok nincs az adóemelésre annak érdekében, hogy rendben legyen a költségvetés! Ez szimplán szavazatvásárlás.

"Amíg a hitelkártya visszatérítés mértékét nem haladja merg nem igazán izgat."

Egyebekben, a kártyás vásárlás visszatérítése maximálva van tudomásom szerint és annál nekem több a bankköltségem. Cégesen pedig nincs is kártyás visszatérítés.

"Egyéb iránt sokkal jobban fájna, ha szja emeléssel kompenzálnák a hiányt."

Egyéb iránt az az érdekesség, hogy ha SZJA kulcs emelésként lett volna ez kivetve (pl 16-17%), akkor azt sacc/kb észre sem vennéd. Ugyanakkor mivel az SZJA-hoz tartozó EHO-t vezették be, illetve növelték meg, ez kvázi SZJA növelő tétel.

Ugyanakkor ismételten jelezném, hogy ha megtárgyalták volna ezt az egészet a bankokkal, akkor 99,99%, hogy ezt, vagy ennél nagyobb engedményt is kaphattak volna, és akkor pontosan zéró adóemelésre és lakossági/vállalati átterhelésre lett volna szükség. Ez nettó eszetlenség.

"Amíg a hitelkártya visszatérítés mértékét nem haladja merg nem igazán izgat."

Ettől még megfizeted abban a formában, hogy csökkenni fog a visszatérítésed. És majd meglátjuk, hogy mit húz a Citi következő kondíciós listaként, mert én már egy ideje erősen felhúztam a szemem azon, hogy "0"-s díjcsomagot kínálgat minden (nem a célzás helye!) jöttmentnek, de még a Gold Selectnek sem ad "0"-s kondíciókat. Ez azért elég erősen "ügyfélfogó" csomag, és szerintem nem sokáig tartható fenn, mert ebben a formában igen keményen vágják maguk és a komolyabb ügyfeleik ottmaradása alatt a fát.

Törpéntetesen ugyanis - hogy egy kis ON is legyen benne - a prémium ügyfelekkel az OTP is egészen másképpen bánik és egyáltalán nem rosszabbak a befektetési tanácsadóik. És akkor msot a többi privát bankolással rendelkező bankot meg sem említem, mert az már OFF lenne :)

#634346 Előzmény: #634132

Most igazán nem azért mondom, de tudod mi látszik éppen?

Az, hogy Matolcsy volt az egyetlen normális a gazdaságpolitikai vonalon és az ő tekintélye volt az, ami a hülyéket háttérbe szorította és egy világos stratégiai cél felé haladtunk. Méghozzá sikeresen. Csak gondolj bele, hogy gyakorlatilag MINDEN csatát és a háborút is megnyertük, ez azért nem csekély teljesítmény. Ráadásul minden riogatással ellentétben Matolcsy a jegybank elnökeként is megállta eddig a helyét, vagyis "őrült dolog, de van benne rendszer" esetleg illik arra, amit és ahogy csinált, de szvsz ideje észrevenni, hogy pont semmi sem változott a 2000-2000 fidesz politizáláson, ahogy vm visszajött, a sz@r buzgárként tört fel.

Esetleg ideje lenne revidiálnod magad, hogy nem vm a megoldás és Matolcsy az elmebeteg - hanem minden pont fordítva igaz.

#634287 Pyxis Előzmény: #633941

Akkor lesz teher növekedés, ha a kártyás vásárlások után is kell fizetni.

Amíg a hitelkártya visszatérítés mértékét nem haladja merg nem igazán izgat.

Egyéb iránt sokkal jobban fájna, ha szja emeléssel kompenzálnák a hiányt.

#634238 Csusza Előzmény: #634208

Na, csak figyu reggel! ;-)

Mondjuk egy napi max körüli zárás jobban tetszett volna, de sebaj, a terv még működhet...

#634236 Grizzly Géza Előzmény: #634080

Mit érdekli őket a rokkantak,leszázalékoltak helyzete? Nem őket akarják segíteni,hanem magukat gazdagítani. Ha nem így lenne, fejenként egy koncessziót nyerhettek volna a pályázók és közeli hozzátartozók,nem 5-öt-10-et,12-őt családon belül. Max 1000 kézben van a 3 millió függő ellátása... Lehet számolgatni ;)

Gyenge a forgalom, a vil…

#634206 Csusza

Gyenge a forgalom, a világ emelkedik, ez megállt. Tehát belevettem. :-)

(Reggel meg kell lennie a tervem szerinti szigetfordulónak.)

#634156 Csusza Előzmény: #634144

Már megint semmit sem értesz.

Épp, hogy akkor kell majd a forgalom, amikor szigettel kilövünk, ez most az erőgyűjtés!

Jajj, de nehéz veletek...

:-D

#634149 banyaiz Előzmény: #634094

Le kell szokni, követem majd a példádat. :) Vagy vannak még a jóféle ukrán cigik. Gondolom nem fog megugrani az illegális forgalom csöppet sem. Megint emelik az árat a trafiktéma miatt közelítjük az 1000-et lassan de biztosan.

Bárcsak a gazdaságunk, tőzsdénk, oti mutatna ilyen komoly növekedést mint a cigaretta ára.

#634140 Camilla2 Előzmény: #634066

szelektálj ,a média nagy része is az ő kezükben van,azt olvasol ,látsz,amit ők akarnak,hogy tudd,ennyi

#634139 banyaiz Előzmény: #634062

Szektoradókat valóban ideje lenne visszavágni, de választás előtt? Ha az a kérdés, hogy 2014 előtt mi a jobb reklám politikailag egy visszavágott szektoradó (ami gazdaságilag hasznos csak nem azonnal jelentkezik a hatása) vagy egy plusz teher a távközlésnek banknak stb és ebből egy egyszeri pedagógus , egészségügyi béremelés, nyugdíjemelés stb, akkor mit is válasszanak a jóemberek? :)

Az egész annak a folyománya, hogy nem jutottunk még el oda, hogy a néptömegeknek "bonyolult" dolgokat is megpróbáljanak a vezetői elmondani, szimplisziti. :)

#634138 Camilla2 Előzmény: #634092

hasonló lesz ,mint az amerikai szesztilalom idején ,mindenhol lehet majd kapni ... feketén

#634132 banyaiz Előzmény: #633998

Ez szomorú lenne ha azon múlna ki hová rohan. Szakmaiság megint csúcsokat döntött. Mihályt még úgy ahogy tartottam vmire de úgy látszik hiba volt. Amit Imf ügyben művelt ott már szénné égette magát, aztán most miniszterként 1-2 hónapja még azt hajtogatta nem kell csomag, aztán nem lesznek terhelve betétek 1-2 hete , aztán láss csodát. Plusz ez a haircut téma. Matolcsy 2. Annyi különbséggel, hogy legalább a szája nem habzik ha megszólal (gonosz akárkik stb), ami nem nagy dolog ezen a szinten de mégis előrelépés. :)