Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

320

#632928 akpo7

Most latom, kaptam 320-on. Majd kesobb elmondom, orulok vagy sem. :)

Magyar Telekom: miért fontos az 1,518 dollár?

#632915 Lebleuf

"

Az MSCI szabályrendszerében minden indextagot dollár alapon vizsgál, azaz a magyar részvények árfolyamát is USD vonatkozásban kell figyelni. A kritériumokat tekintve arra jutottunk, hogy a Magyar Telekom részvényárfolyamának dollárban nézve 1,518 USD felett kell maradnia július második felében (július 17-30). Ez a mostani USD/HUF mellett 347 forintos minimumárat jelentene. Az MSCI indexkezelő rendszeres legközelebbi felülvizsgálata augusztus közepén lesz, de az áttekintés során július utolsó 10 kereskedési napját veszi figyelembe.

"

http://gazdasagiradio.hu/cikk/92696/

(MTelekom short az OTP/MOL shortok mellé /kontra/ Július második felében kell Telekomot venni?)

Két lehetőség esélyei?

Re: nincs cím

#632634 Ferenc86 Előzmény: #632611

Én vettem záróban 10k-t 318-on, én egy évben ha 5x kötök mtel-el, de most rácsaptam, meglátjuk, ahhoz képest hogy a 343-on vett pakkot kiszórtam szerencsére 342-n, most visszavettem jóval lentebb dupla mennyiséggel, ha más nem osztalékra jó lesz, ha lesz még osztalék:D

#632615 Előzmény: #632611

Lassan elkezdhetünk értekezni az e-star paritásról is.

#632611 Zotya32 Előzmény: #632608

Korai öröm. :-)

majd ha repül az MSCI-ből is... Még a végén a Cig is drágább lesz. :-)

#632414 Ricsi Előzmény: #632392

Mondtam, hogy osztaléknál igazad van, de munkabérnél nincsen. És megbízási díjnál sincsen. És még sok-sok módon nincsen. Aki osztalékként veszi fel a pénzt, az nem teljesen normális.

#632392 Előzmény: #632384

"a). majd kiderül, szerintem nincs így"

Ami megtéveszt az az, hogy én nem a Mobiltelefontársaságokról értekezek - amelyek koncentrációjáról te írsz - hanem a GSM rendszert fenntartó és működtető társaságokról. VÖ: MVM mint rendszerszintű szolgáltató, amely tetszőleges szolgáltató tetszőleges mennyiségű energiáját tetszőleges helyre juttatja el. Avagy kőolajvezetékek tranzitdíja. Senkit sem érdekel, hogy kié az olaj, mennyiért adják el, csak az, hogy ami átmegy a csövön, az adózik. Na ugyanez a GSM rendszer is.

A GSM helyhez kötött! Egy műholdas telefonrendszerre ez már nem lenne igaz (lásd műholdas műsorszórás), de felszíni sugárzásra csont nélkül, mert attól, hogy nincs kábel a készülék és az adótorony között, gyakorlatilag ugyanúgy működik a szolgáltatás adóügyi szempontból. Mert gondolom ha kábel lenne, akkor ez számodra is egyértelmű lenne: Tehát NE zavarjon meg az, hogy nincs kábel. Ugyanaz adóügyileg.

"b). igaz, de nem értem, hogy jön ide"

Úgy, hogy a rezidensség a lényeg, márpedig a GSM tornyok nagyon is helyhez kötöttek, azaz vitathatatlanul rezidensek. Ergo az azokon történő forgalmazás helyben van, azaz adóztatható. Egyebekben teljesen függetlenül attól, hogy ki és milyen jellegű információt forgalmaz rajta. Vagyis hiába lesz a szolgáltató Luxemburgban, és hiába értékesíti onnan a percdíjakat, NEKI meg kell fizetnie a magyarországi rendszer működési költségeit, amit viszont Magyarországon fognak adóztatni, hiszen az adó alapja itt keletkezik.

"Ebben az esetben ezzel a bruttó összeggel csökkenti a program a bevételedet, próbáld ki, töltsd le és nézegesd."

Én nem foglalkoztam vele különösebben, mert nincs ilyen jellegű jövedelmem, de amikor rákérdeztem erre, akkor nekem azt a tájékoztatást adták, hogy a kettős adóztatás elkerülése nem azt jelenti, hogy nincs adófizetés, hanem azt, hogy a különbözet adózik. Ez van :)

"Messi esete azért más, mert ő Barcelonában lakik, ott is csinálta, amit csinált, és ezután nem fizetett adót."

A reklám és egyéb bevételek cégben történő kezelése teljesen normális és nem szükségszerűen kell az adott országban lennie, hiszen ezen jövedelmek valóban nem ott keletkeznek ahol a játékos éppen található. Egyebekben csak gondolj bele - ha elfogadjuk a logikádat -, hogy éppenhogy nem lehet igaz az, amit fentebb levezettél a kettős adóztatás elkerülésével kapcsolatban, merthogy ha Magyarországon voltál időközben, akkor nem fizethetted volna ki Szlovákiában az SZJA-t.

"Megtalálod benne, én miért adózom legálisan szlovákiában, és miért kellett volna Messinek adóznia. Nem idézek, ha kérdésed vagy meglátásod van, akkor beszélhetünk róla."

Igen, van, pont erre utaltam:

"A kettős adózás elkerülése

"Magyarországon az osztalék után fizetendő adómérték 20%, illetve 35%. Az egyezmények a kétszeres adózást ilyenkor úgy kerülik el, hogy a másik államban megfizetett adót a fizetendő adóba beszámítják."

Magyarán szólva az előírt adóból LEVONJÁK a másik országban bevfizetett adót. Szó sincs arról, hogy a különbséget sem kell megfizetni.

#632385 Ricsi Előzmény: #632384

Jah, az első azért nincs így, mert a szolgáltatónak nincs magyar adószáma, és nem áll kapcsolatban a magyar APEH-al.

#632384 Ricsi Előzmény: #632366

a). majd kiderül, szerintem nincs így

b). igaz, de nem értem, hogy jön ide

c). Ez nem igaz, illetve az osztalék igaz, a jövedelem nem. A szja bevallást a következőképpen kell kitölteni:

Teljes bevétel, és külföldön szerzett bevétel, ami ott leadózott, és van kettős. Ebben az esetben ezzel a bruttó összeggel csökkenti a program a bevételedet, próbáld ki, töltsd le és nézegesd.

Messi esete azért más, mert ő Barcelonában lakik, ott is csinálta, amit csinált, és ezután nem fizetett adót. Ha be tudja bizonyítani, hogy ő Belize-ben dolgozott akkor, és van kettős Spanyolországgal (ezt nem tudom), akkor nála sem lesz semmi probléma.

Ezt olvasd el figyelmesen:

http://munkaugyilevelek.hu/1999/11/kulfoldi-jovedelmek-adozasa/

Megtalálod benne, én miért adózom legálisan szlovákiában, és miért kellett volna Messinek adóznia. Nem idézek, ha kérdésed vagy meglátásod van, akkor beszélhetünk róla.

áramszünet van nálunk 8-…

#632369 Euroman

áramszünet van nálunk 8-12 ig, ezért mobilnet....telenor hipernet házon belül 15 mbps-el megy, igaz usb hosszabbítóval a csilláron lóg a modem...ugyanitt adsl max 10 mbps tcom-tól...nincs szünetmentesem, ezért laptop, mobilnet

#632366 Előzmény: #632260

"elég vicces lenne, ha egy állam egy másikat adóztatna."

Ez most muszáj 10+ ban, mert több tévedésed van és legalább kettő sor mindre a válasz. Viszont témakörönként nincs 10+ nál több :)

- Nem másikat adóztatna, hanem éppen ellenkezőleg: Az EU jogrend alapján azt adóztatná, amely az adott ország területén szolgáltat. Pont az a lényeg, hogy nem érdekli, hogy ki az eredeti szolgáltató, mert nem is kerül vele kapcsolatba. Éppen ez az irány jelenleg is, hogy a profit ott adózzon, ahol keletkezik. Értelemszerűen egy telefonbeszélgetés esetében a rezidens helyszín egyértelmű, mert a GSM torony határozza meg, ahogy a szolgáltatást nyújtó is egyértelmű, mert az, akié a torony.

Példák erre: Közműadó a kábelekre, amin külföldi csatornák adását közvetítik. Vagy éppen külföldi telefonbeszélgetést. Ugyanez pepitában a mobiladó a Magyarországon forgalmazott beszélgetésekre, üzenetekre, adatforgalomra. Pont teljesen EU konform lenne az általam említett adóztatás és adózás.

- Az EU jogrend éppen azt mondja ki, hogy OTT KELL ADÓZNI, ahol a szolgáltatást végzik. Tehát ha szoftvert fejlesztesz Lengyelországba, és a lengyelekkel vagy kapcsolatban, de Magyarországon vagy rezidens adózó és itt dolgozik az alkalmazott, akkor a magyar jogrend szerint KELL adózni.

- Egyebekben a kettős adóztatás elkerülése általános félreértés, és többek között ezért szokták tévesen azt hinni, hogy lehet gazdaságosan Szlovákiában adózni a magyar cégeknek: A kettős adóztatás elkerülése azt jelenti, hogy azon országok esetében, amiben van kettős adóztatás elkerülését elkerülő jogszabály, azok esetében úgy kell a SAJÁT adórendszeredben adóznod, hogy az adott adónemben a MÁSIK országban befizetett adót levonhatod.

Tehát például a helyes SZJA szerinti adózás úgy működik ha Szlovákiában van céged, hogy ott felveszed a cégből osztalékadóval (+semmi) az osztalékot, amit viszont miután hazautalsz, bevallod és leadózod SZJA-val és EHO-val, mivel ilyen jellegű adónemet NEM fizetsz Szlovákiában! Ha viszont olyan országban adózol, amiben 15% az SZJA az osztalékra, akkor itthon a hazaultalt pénzre csak 1% adót kell fizetni és értelemszerűen, ha 16%-nál több adót fizetsz meg, akkor semmit sem kell pluszban kifizetned.

- egyebekben ez ügyben ajánlom MINDENKINEK a figyelmébe azt, hogy Messit is le fogják csukni hasonló ügyben, de már Dolce és Gabana is készíti a csíkos ruhát, mert első fokon őket és az egész pénzügyi tanácsadó testületüket letöltendő börtönre ítélték azért, mert a máshol (de EU-n belül!) keletkező jövedelmüket nem adózták le a rezidens országban.