Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

törölve

#631603 rbbj11 Előzmény: #631597

nézd ursi, szomorú, hogy nagy hazafiként azzal sem vagy tisztában, mit jelentenek az anyanyelvedben a szavak. Amit te akartál írni, az az udvariatlan vagy nyers stb. Az intelligencia szót máshol használjuk :))))))

Semmiféle nüansznyi eltérés nincs, nem is volt, csak te szeretnél. A vágyaidat ne keverd a tényekkel. Nagy adósság van? Házas vagy? 30 alatt vagy? hagyományosan 35 felett vénlánynak nevezik a hajadonokat. A magyar nyelvtudásod fejlesztened kell. :))

Re: nincs cím

#631602 prospero Előzmény: #631592

Magyarán, szja mentességet akkor kaptál, ha minimum 3 évig tartottad a számlán a pénzt. Ezért volt előnyösebb a tbsz, és ezért választották sokan: azzal a szándékkal, hogy 3 év tartása után SZJA mentességet kapnak: Ha nem tartod akkor vállaltad a 16% adót, azaz ugyanúgy adóztál, mintha sima lekötést indítasz... ergo: a tbsz ugyanúgy viselkedik 3 éven belül, mint a sima betétlekötés, tehát ha 3 éven belül hozzányúlsz jogos 16% SZJA "büntetés" és a 6% eho a tbsz-re is, amennyiben a sima bankbetétet megadóztatják, mivel a tbsz eredeti feltételei között szerepelt, hogyha 3 éven belül hozzányúlsz akkor SZJA-t fizetsz... Logikus. Ez nem visszamenőleges törvénykezés vagy szabályalkotás. Nem sérül a hosszú távú megtakarításokra ösztönzés elve sem.

Ha eredeti terveidnek megfelelően 3 évig tartod a tbsz-en a pénzt nincs 6% eho... ezért mondom, hogy maradni kell az eredeti tervnél, hogy minimum 3 évig tartsd a pénzed.

törölve

#631597 Dr. ursi Előzmény: #631594

nem cáfolom.

de ugyanakkor ahogy te fogalmaztad meg, nem is igaz.

nüansznyi eltérés van.

ahogy te írtad aszerint megjelent előttem egy kép :o) és az rám nem áll.

és amit írtál és ahogy az maga volt az unintelligencia.

én is szoktam ilyen lenni :o) de nálam nem ez az alap :o)

#631596 Előzmény: #631555

Prospero, most képzlejed el a következőt:

vm sajtótájékoztatót tart, amiben azt mondja:

"A kormány folytatja az eddigi munkáját, ennek az egyszerűsítésnek az érdekében pedig eltörli az EHO felső határát is, mivel úgy véli, hogy az egy kulcsos adózásban nem lehetnek kivételek, nem lehetnek kedvezményezettek".

Tessék mondani, pontosan ki mondott volna erről bármi rosszat? Hja, hogy senki? Hja, hogy ebből önmagában majdnem annyi bejött volna, vagy még több is, mint amire szükség lenne? Hja, hogy ez rendszerszinten OK lett volna?

Wazze, ha ennyi ésszel én ennyi idő alatt ennyit le tudok írni és fel tudok ez ügyben hozni, akkor szerinted egy Ron Werber mit fog kihozni ebből?

törölve

#631594 rbbj11 Előzmény: #631564

nem tudom hogy jön egy köztudott tényhez az intelligencia minösítése. Talán cáfolod, amit eddig állítottál magadról megannyi topikban?

Re: beruházás

#631593 Dr. ursi Előzmény: #631589

Az Eurostat megerősítette a KSH hétfőn közölt építőipari adatait, azaz a 9,8 százalékos növekedést. Bár az igen kedvező adat alacsony bázisnak és a kommunális beruházásoknak köszönhető, mégis elég volt ahhoz, hogy az Európai unióban messze a magyar adat mutassa a legnagyobb növekedést.

Utánunk Bulgária következik 3,2 százalékos éves összevetésben mért növekedéssel, majd Svédország 2,5 százalékossal.

A legnagyobb termelésbeli visszaesést regisztrálók csökkenő sorrendben a következőek: Lengyelország (-25,1 százalék), Portugália (-19,3 százalék), valamint Spanyolország (-15,3 százalék).

-

közben az osztrák 2. legnagyobb épcég az alpine csődbe ment.

-

szlovénok durva recesszióban.

#631592 Előzmény: #631523

Ajánlom figyelmedbe az általad idézetteket:

"Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott állásfoglalás arra nem terjedt ki, hogy mi történik, ha például a nyitást követő 3. év előtt szünteti meg az ügyfél a számláját."

Magyarán, de bizony, van rá 6% EHO, ha ezt nem pontosítják. Ja igen, és aki két éve kötött le pénzt bankban, amikor szó sem volt arról, hogy EHO fogja terhelni, azok most szopjanak?

#631590 Előzmény: #631517

Az a réteg prospero arra fog szavazni, aki többet ígér nekik.

És lássuk be, ígéretekben a marxistákat nem lehet überelni. Ezért értelmetlen ilyen okokból szavazatokat vásárolni mások elvadításának az árán.

Re: beruházás

#631589 Dr. ursi Előzmény: #631557

Stratégiai megállapodást írt alá a Linamarral, tárgyalt a BlackBerryvel az NGM államtitkára.

A Linamar azt az ambiciózus célt tűzte ki maga elé, hogy az árbevételét 2020-ig megháromszorozza, amiben a magyarországi telephelyeknek is jelentős szerep juthat: Orosháza, Békéscsaba.

-

A BlackBerry telekommunikációs cég a Budapesti Műszaki Egyetemen egy hatvanfős szoftverfejlesztői csoportot foglalkoztat, és itt is további lehetőségek nyílhatnak a jövőben.

a nagysebességű internetes és telefonos kommunikáció fejlesztésén dolgozó induló cégek működését támogatja.

"Azt tanulmányoztuk, hogy a magyarországi kutatás-fejlesztésben és innovációban az ilyen jellegű együttműködést és támogatásokat hogyan lehetne alkalmazni"

#631588 Előzmény: #631504

"Amikor a befizetett adódból arra költenek, és az állam az adóbevételeit oda csoportosítja az ugyanaz, hogy elvesznek a társadalom egyik osztályától és a másiknak adják át."

Hmmm... úgy látszik nehezen vagyok mostanában érthető. Tehát, ha az állam adóztat, az rendben van. Az hogy milyen az adórendszer, az lehet vita tárgya. Ugyanakkor nagyon nem mindegy a módszertan.

Ez olyan, mint a klasszikus vicc az úszómesterrel:

- Hé maga! Azonnal hagyja abba, hogy a medencébe pisil!

- De hát mindenki ezt csinálja...

- Az igaz, de nem a trambulinról!

Tehát: nagyon nem mindegy az, hogy HOGYAN vezetnek be, vagy emelnek adót. Ha azt mondták volna például a kiengedést követő HÉTFŐN, hogy:

"Köszönjük a bizalmat, igyekszünk meghálálni. Ennek érdekében az Áfát 29%-ra emeljük és szeptemberben egy új vizsgálat alá vetjük a gazdaságot, amelynek során, ha bizonyított, és senki által meg nem kérdőjelezett lesz a pedagógus életpálya modell bevezetése, akkor bevezetjük".

Oszt kész. Node az, hogy szétqrsz egy egész adórendszert csak azért, mert "a gyereknek megígértem"? Basszus, se kreativitás, se körítés? Durr bele? Síkosító nélkül lóf@szt feltolni, mert nincs különbség? Legalább egy kis előjáték legyen, mert ez így olyan bunkóság és ráadásul elveszi a kedvet még attól is, akinek még a lóf@sz is lötyögne már.

"Az állam szerepe ez, a jövedelem újraelosztása"

Ezt hívják kommunizmusnak. Az állam szerepe az, hogy járjon a villamos. Az állam szerepe az, hogy az állam működtetéséhez szükséges adóbevételeket kivesse és beszedje. Abban a pillanatban indul a kommunizmus, amikor jövedelmeket oszt újra, mert az már nem a TÁRSADALOM KÖLTSÉGEIHEZ VALÓ HOZZÁJÁRULÁS HANEM MÁSOK JÓLÉTÉNEK FINANSZÍROZÁSA.

Remélem, így már érted a különbséget.

Arról meg már ne is beszéljünk ebben a kontextusban, hogy ugye év közben adót emelni azért, "mert a gyereknek már megígértem", ráadásul olyan formában, ami baromság, az nagyon durva.

Ráadásul megtehették volna azt is, hogy simán felemelik 4%-ra a tranzakciós díjat, oszt ugyanott lettek volna, aztán annyi, meg egy bambi, és mindezt úgy tehették volna meg, hogy nem szorul különösebb magyarázatra, hiszen ennél az adónemnél az év elején rögzítették, hogy nem tudható, hogy mennyi lesz a bevétel. Vagy ahogy írtam, mondhatták volna, hogy készpénzhasználat visszaszorítás, 1% a kp felvételi díj, de 1% az utalásokra. Vagy bármi más, amiről ordít, hogy inkább a rendszer finomítása, mint probléma hordozója.

Ma Jazzyt hallgattam az autoban, volt benne tőzsde, ott is arról értekeztek, hogy nem értik, hogy mi ennek a csomagnak az oka, mi az értelme és ennél rosszabbat nem lehet tenni, hiszen ha ötletelni kell, akkor ahogy jeleztem, pillanatok alatt kezdenek megszólalni és KOMOLY MÉDIAFELÜLETET kapni azok a "szakértők" akik szerint a költségvetés már eleve sz@r volt és ez került most beismerésre.

ÍGY nem lehet adót bevezetni, kivetni.

"és pontosan az az állam egyik feladata, hogy a jövedelem újraelosztásával őrködjön"

Az állam takarodjon le a jövedelmem újraelosztásának még a gondolatától is. Óriási gondolati különbség az, hogy az állami alkalmazottakat tisztességesen megfizetjük és az, hogy feléjük osztjuk MÁSOK jövedelmét. Ez a gondolatmenet akkor lenne működőképes (és ezt már sokszor kifejtettem), ha az államnak számottevő jövedelme lenne az állampolgáraitól FÜGGETLENÜL és azt a jövedelmet osztaná szét különböző indokok alapján, lásd olajban gazdag országok esete az alanyi jogon járó apanázzsal. Itt ilyen nincs.

HA belekezdenek abba, hogy azért vonnak el jövedelmet, hogy másokat gazdagítsanak, akkor pont ott tartunk, ahol az előző nyóc év, mert ebből a szempontból az az ideológia, amit körítenek köré az lényegtelen.

És pontosan azért lényegtelen, mert minden ilyen oszkogatás rendszerszinten beépül a rendszerbe és ha a rendszer történetesen forráshiányos lesz tetszőleges okokból (például kitör egy komolyabb pánik és MUSZÁJ lesz a térségi országoknak +5% HOZAMOT fizetni az államkötvényeik után), akkor a rendszer VAGY fenntarthatatlanná válik, VAGY adósságból lehet csak fenntartani.

És most tessék a 100 tyúklépésre visszagondolni, mert az pont erről szólt. Ott is "igazságosnak" tartották a fizetésemeléseket, és ott sem az volt az elsődleges kiinduló pont, hogy nincs rá pénz. És most tessék szépen arra gondolni, hogy éppen most vesztette el a Fidesz a választásokat, jönnek vissza a marxisták, szerinted mit fognak csinálni? Majd szépen 20%-ra viszik le az áfát, meg eltörlik a minimálbér SZJA-ját és társait és közben felveszik az ócsó hitelt az Imperial Monetary Forcestól miközben ők MÉG TÖBBET emelnek a kiadási oldalon.

"Tehát mindaz ami történt az elmúlt 3 évben színtiszta kommunizmus volt definíciód szerint..."

Pontosan azért nem volt az, mert pont nem ez történt. Az, hogy chipsadóból finanszírozod az orvosok többletpénzét, az teljességgel rendben van, az hogy a dohány és alkohol adójából oda is teszel, az tökéletes megoldás. Az, hogy csinálsz egy egykulcsos adórendszert családi adókedvezménnyel, abban semmi kommunista nincs mert ez mind egyformán mindenkit érint.

"Pontosan úgy állítod helyre a status quot, ha 3 év szívását jóvá teszi a Fidesz a megerősített középosztálytól csoportosítva át jövedelmeket, vissza oda ahonnan elvett...."

Bele fog bukni.

"AT az nem megy, hogy amikor engem támogatnak akkor milyen szuper, amikor ideje másokat is felemelni akiktől az én támogatásomra elvettek, akkor meg menjenek a **** anyjukba, mert az kommunizmus..."

Ezt nekem pont hiába írod, nekem nem adtak semmit, merthogy én vállalkozok és nem SZJA-val adózok HIVATALOSAN. Ezen túlmenően 37%-ra tolták fel az EVA-t a korábbi 25%-ról. És minderre azt mondtam: Ez rendben van, mert a rendszer stabillá vált és fenntarthatóvá. Ennek az ára az volt, amit megfizettünk, és én ezt az áldozatot bevállaltam, nem vittem ki a cégeimet, befizettem az 50%-al(!) megemelt adót EVA esetében, mert nem hittem egy pillanatra sem, hogy fenntartható az előző rendszer. Bár sokszor leírtam ezt, nyilván sokakban mégis csak most fog tudatosulni az, hogy SZÁMOMRA egyáltalán nem jó a Fidesz kormányzat, SZÁMOMRA tiszta veszteség amit csinálnak, ha pedig ehhez hozzáteszem, hogy az alapkamatot is lenyomták a béka s*gge alá, a tőzsde megfeküdt a MANYUP-ok bedózerolása miatt, az ingatlanárak beszakadtak az uzsorázás kivezetése miatt, akkor minek örüljek?

Tudod, a végtörlesztést és a nyertes pályázatomat én "kompenzációnak" éltem meg, nem pedig tiszta haszonnak. Hasonlóképpen elég szép összeget gombolnak le rólam és az alkalmazottaimról az adók emelése miatt, szóval nem hiszem, hogy jogos lenne az a gondolatmenet, hogy eddig nekem jó volt, most meg nem lesz az.

Wazze prospero, engem ez a pakk baromira nem érint és érdekel, mert nem kamatokban tartom a pénzem, nem EHO-zom önállóan, jobban veszem ki a pénzem hivatalosan, mint amikhez most hozzányúlnak, a telekomadó emelése sem hat meg - de az, hogy belebrunyáltak abba, hogy két évre előre nem tudok már tervezni az rettenetesen dühít.

Met tudod, én úgy voltam vele, mint ahogy bármely épeszű tőkés van bármely hatalommal: Ha kiszámítható, akkor lehet vele üzletelni, akkor arra lehet építeni, mert azt bele lehet kalkulálni. Tudod, olyan ez, mint az "alkotmányos költségek" a multik esetében, olyan ez, mint amikor diktátorral üzletel a demokrácia, mert az legalább kiszámítható.

Én szépen felépítettem a cégeket, struktúrákat, adózást több mint egy évre előre, mert abban bíztam, hogy megfogtuk az alját, NINCS TÖBB ADÓEMELÉS és végre HA LESZ gazdasági növekedés, akkor abból lehet majd tényleg azoknak adni, akik megérdemlik mert akkor azt a gazdaság termeli ki. ÉS ahogy írtam, azt, hogy a gazdaság termelését hova fordítja az állam, az engem nem érdekel, mert nincs közöm hozzá.

Node ha állítólag 1-2-3%-al növövethetünk évente, akkor az 30.000 milliárdos GDP esetében 300-900 milliárdot jelent, ami alsó hangon is 30-90 milliárdos adóbevételnövekedéssel egyenértékű. Ha kettő évet vetítünk előre, ott van a pénz, amiből lehet pedagógus bért emelni FENNTARTHATÓAN és az nem is zavarna.

De az, hogy most azért emeljenek év közben adót, azért qrjanak szét egy adórendszert, mert éppen ilyen hangulatuk van, senki se értse, hogy ezt miért csinálják, vagy hol lesz ennek a vége, az pont ugyanúgy dühít, mint amikor bedobták az ingatlanadót, amiről tudható volt, hogy az, amit belehazudnak a nép képébe az nem igaz és jóval magasabb bevételt várnak el - az tette be nálam a kaput.

Normális tőkés a kiszámíthatatlanságot nem bírja, mert nem tud tervezni benne.

"Mellesleg, most pont azt mondod amit rbbj: nem kell állam (kommunizmus), a piac majd mindent megold..."

Egy frászt mondtam azt. Azt mondtam, hogy csak azt lehet elkölteni, amit meg is kerestünk, és az nem megoldás, amikor átcsoportosítják a jövedelmeket, mert az a kommunizmus.

"Amiben igazad van megint a visszamenőleges törvénykezés problematikája a tbsz esetében... efölött nem lehet szemet hunyni ismét és igen ez ismét rombolja a bizalmat... immár sokadjára..., de van egy AB, ami erre hivatkozva megsemmisítheti a törvényt..."

És akkor mekkora sz@rt is adtunk a pofonnak? Mert ha megsemmisíti, akkor is benne lesz a köztudatban, az elemzők fejében, hogy adót kell emelni, oszt akkor mit fognak csinálni? Mit emelnek meg, ha ezt nem lehet? Megint eltörlik az Alkotmánybíróságot? ILYET NEM LEHET CSINÁLNI!

"Tehát ha anti Fidesz szavazó lennék... akkor azt mondanám: hiába minden eredmény, ha ezt visszamenőleges törvénykezéssel értétek el nem lehet rátok szavazni. Ez az egyik ok, ami miatt tényleg komolyan támadható a Fidesz. "

Számodra ez nem elég, hogy kiakadjak?

"Lagwagonernek is címzem: igen nem lehet az állam jóindulatára építeni a jövődet..."

Csakhogy egészen más az, hogy az államtól várod a jólétedet, vagy az, hogy azt szeretnéd, hogy legalább egy évre előre tervezhess az üzleti ügyeidben, megtervezhessed a cégstruktúrát, adózást, mert ez másképpen nem működik, nem lehet a cégstruktúrát naponta változtatni és **** drága is azok után, hogy """ingyen""" módosíttattam az év elején, mert az is rendkívül fontos volt...

#631580 Grizzly Géza Előzmény: #631576

Mint amikor a torkodat szorítják és elvárják hogy mosolyogj hozzá... Amennyiben nem mosolyogsz eléggé, szorítanak a fogáson,hátha ez segít. ;) Nem fog.

"A költségvetési kilátás…

#631577 Grizzly Géza

"A költségvetési kilátásokról szólva Romhányi Balázs kifejtette: a KFIB alappályáján a deficit idén 3% lehet, míg jövőre 3,8%-ra emelkedhet. A technikai kivetítés melléklete szerint 2013-ban 91 milliárdos, 2014-ben 431 milliárd forintos kiigazítási igény jelentkezik az eredeti hiánycél teljesítéséhez.

A részletekkel kapcsolatban kiemelte: 150 milliárd forintos elmaradás mutatkozik eddig idén a jövedéki adó- és áfabevételek tekintetében"

Mivel a magyar jó szokás szerint megtalálja a kiskaput. A mi városunkban több üzlet is van ahol külföldi csempészárut árusítanak 27% áfa megfizetése nélkül. Ami azt jelenti hogy olcsóbb,mint a tuskóban akcióban. Megy a mosóportól a halkonzerven át a vitaminokig minden. Hétvégén osztrák csempészáru a piacon hasonló kondíciókkal,sorban állás,hihetetlen forgalom.

#631576 Ricsi Előzmény: #631525

Ezt mondod te.

Igaz, ezt mondtad fél éve is, hogy a tranzi adó megfelelő fedezet. Aztán a cégek elmenekültek, és nem folyt be semmi. Majd menekülnek a közepesek is, máshogy telefonálnak, stb, stb. Ez nem fedezet, ez csak népbutítás meg önámítás.

#631566 prospero Előzmény: #631560

"Tudod, azok is szeretnének megtakarítani, akik alaposan beszívták az adójóváírás eltörlése után."

20%-ról 16%-ra ment a kamatadó ezeknek az embereknek is az elmúlt 3 évben.

"Egyébként meg a mai 20-40 év közöttieknek már nem lesz nyugdíja, bárki is kerül kormányra."

A demográfiai probléma innentől számítva kb. 50 év távlatában fog jelentkezni - és akkor sem arról lesz szó, hogy nem fognak nyugdíjat kapni senki - ha ugyanannyian fognak dolgozni, mint most. Tehát munkahelyteremtés és gyerekvállalás - ez a kettő a megoldás.

törölve

#631564 Dr. ursi Előzmény: #631552

hááát robbaj te mindig megnevettetsz :o))))))))))))) az ólajtó is több fokozattal intelligensebb mint te.

#631560 walex Előzmény: #631555

Tudod, azok is szeretnének megtakarítani, akik alaposan beszívták az adójóváírás eltörlése után.

Lehet, hogy nem képesek vagy csak havi 5-10 ezer Ft-ot tudnak az alacsony nettóból, de eleve hibás gondolat ezt a réteget egyből leírni.

Ha most csökkented a nyugdíjat, attól nekem még nem lesz nyugdíjam, viszont nem fognak rám terhelni egy x+1. új adót, több marad a zsebemben és a rendszer is fenntarthatóbb lesz, mint most. Egyébként meg a mai 20-40 év közöttieknek már nem lesz nyugdíja, bárki is kerül kormányra. Ilyen demográfiai viszonyok mellett lehetetlen 1 millió kisebbségivel, akiknek nagyobb része nem dolgozik.

- MÁV: Ott se szüntették meg az ingyenes utazást, amit már rég meg kellett volna, hanem a pótdíjjal tették sokkal bonyolultabbá, MÁV-nak költségesebbé a rendszert.

Nagyobb támogatás mellett könnyebb pluszt csinálni, de ettől a lé még ugyanúgy megy kifelé, csak nem nokiaexpresszel.

Bocs, MTVA-t akartam írni.

2012: 77.4 milliárd Ft

2013: 78.3 milliárd Ft

Jó rendesen visszanyesték.

Egyáltalán mi szükség van 4 közszolgálati tv-re? 3 elég lenne bőven úgy, hogy az m2 marad gyerekcsatorna.

NMHH:

2012: 34,4

2013: 35 milliárd Ft.

Stadionokat meg le se írom.

Bőven lehetne lóvét megfogni, ha akarnák a kiadási oldalon.