Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Felhasználók hírei

Re: adoemeles

#631262 Csilla76 Előzmény: #631258

azt értem, hogy túl jól élnek, de akkor miért kell ilyen elfajult dolgoknak az eszükbe jutni? miért nem azon dolgoznak, hogy feltérképezik az univerzumot? pénz lenne rá elég..vagy annyira beltenyésztettek, hogy csak ennyire telik..

#631257 Dr. ursi Előzmény: #631249

vagyis szerencsétlen ygerekek hagyományos papást-mamást játszottak.

mert ez a természetes és nem a buzulás.

erre az óvónénik akiknek az lenne a kutya köteleségük h erkölcsileg helyesen neveljék a gyermekeket megtiltják nekik ezt.

csak buzulni lehet és semlegest játszani.

de ez sztereotípia.

ez nem nórmális.

#631249 Fornit Előzmény: #631109

Bennem is új sztereotípia alakult ki a svédekkel kapcsolatban :)

Mi a terv ezzel a sok ****vá nevelt gyerekkel?

#631244 Csilla76 Előzmény: #631240

Svédek jó dolgukban már baromságokat csinálnak...hogy jutott ide ez a jóléti állam? agyukra megy az északi fény.

#631240 Előzmény: #631109

"Egy óvodában meg is szüntették a szabad játékidőt, mivel a pedagógusok felfigyeltek arra, hogy ekkor a gyermekek maguktól „újratermelik” a „sztereotípiákat” és a hierarchiát. Ezért a felszabadítás nevében a gyermekek minden egyes percét szemmel tartják, hogy szabadon tartsák őket a hagyományos sztereotípiáktól."

Ezt hívják náci ideológiának egyébként, amihez képest viszont például a Hitlerjugend maga volt a demokrácia és az erkölcs fellegvára. Még pár ilyen ötlet egyébként és olyan szélsőséges irányzatok fognak megjelenni ezekkel az internácikkal szemben, hogy csak lesni fognak, amikor a nőket férfiként kezelve kiverik a fogaikat, elvégre a gender ideológia gender ideológia, és akkor a nőkből is kiverhetik a sz@rt is a férfiak, azaz bocsánat, mekkora paraszt vagyok, szóval persze, hogy a hen-ek hülyére verhetik a hen-eket, hiszen az a normális. Agyrém.

#631238 Előzmény: #631103

Ebben az esetben viszont nem egészen értem, hogy mi a bajod a jelenlegi kormánnyal abban a kontextusban, hogy ez legalább nem nyiltan vallásellenes, ellentétben azokkal, akik a vallást a marxizmusra korlátozzák.

Re: nincs cím

#631237 Előzmény: #631092

Mondok neked valami prospero. Szinte bizonyos, hogy ha az EHO felső határát törlik el, akkor a kutya fel nem szisszent volna, mert az logikus lépés lett volna, érthető és ha egységes kulcsot kapott volna, akkor még a rendszerbe is illeszkedett volna.

De amikor azért kell eltörölni a felső limitet, mert különben kezelhetetlen lesz a rendszer, az már olyan magasság, mint amikor a MALÉV járatokon kellett a nyugdíjasoknak az ingyenességet valahogy megoldani, mert szegény Horn a MAHART helyett az egyik beszédben MALÉV-et mondott és ha egyszer a miniszterelnök azt mondta, hogy ingyen lehet repülni, akkor nincs senki aki azt merte volna mondani, hogy tévedés, hajózni lehet majd ingyen.

Ez egy huszadrangú bürokrata gondolatmenete prospero, aki két Excel táblánál többet nem lát át, csak megnyomja az egyik mezőt, kijön egy eredmény és erre azt mondja, hogy "készen van". Pont ezért tetszett nekem az, hogy nem pénzügyminisztérium van, hanem nemzetgazdasági minisztérium, ami rendszerszinten lát át sok mindent és ennek a szemléletnek az alapján nézi a dolgokat - nos, ennek szemmel láthatóan vége.

Oszt nézd csak meg, amit tegnap ugattam, hogy állampapír is EHO-zik, már az már nem EHO-zik, b@sszus, ennél már az is egyszerűbb lett volna, ha azt mondják, hogy "bocs, tévedtünk", de nem, még bonyolultabbá kell a rendszert tenni. A dolog pikantériája pedig az, hogy ezek szerint ha valaki ÖNYP-ben állampapíroz, akkor az adózik, hiszen ő nem állampapírt tart, hanem ÖNYP-t, de ha közvetlenül vesz, akkor már nem EHO-zik.

Wazze, mindig gyűlöltem a kontírozó könyvelőket, akik cégeket akarnak vezetni, na ez a tipikus példa erre.

#631232 Előzmény: #631074

"Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel. Hogy a maga biztosság mögött ott van az őrlődés és a gyötrődés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik a nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt. És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban, és menni előre.

Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk. Nincsen ennyi kapacitásunk. Az az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész csapat és hiába, egy pont után nem lehet szélesíteni. Nem tudjuk 12-15 embernél többen körül ülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel, meg szakértőkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van gyerekek.

Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a szakmai politikai egységet, mint soha ebben az elmúlt években. Vagy talán sose. Természetesen mindaz, amit tudunk, az anyagaink kidolgozottsági foka hagy maga után kívánnivalót. Igen. Igazatok van. Pontosan tudjuk mi azt, hogy rengeteg kockázattal nézünk szembe. Mikor azt mondjátok nekem, hogy vigyázzunk oda, mert hát az Alkotmánybíróság vissza küldhet dolgokat, tudjuk mi ezt. Nem baj, hogy mondjátok, de higgyétek el, tudjuk. Egy nagyon szűk csapat dolgozik [...] mögött – mert hogy nem engedhetjük be a minisztérium egészére ebben a fázisban még – öt-hat-hét ember. Reggeltől éjszakáig. A szó legszorosabb értelmében. Hogy nehogy baj legyen. Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt. És én magam, amit korábban egy évig nem tapasztaltak tőlem, az elmúlt egy hónapban talán háromszor kezdtem el üvöltözni és kiabálni, nem bírva mindennek a feszültségét a tárgyalásokon. Nem a kollégákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, hogy húzzatok már a p….ba ezzel. Gyerünk előre.

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a [...] Párt és a [...] közös kormányzása valaha is megteszi."

#631196 prospero Előzmény: #631133

Szerintem a magyar emberek megtanulták a leckét a hitellel kapcsolatban... tehát ez a generáció aki ebbe a csapdába esett, már nem fog mégegyszer megszédülni... de a meglévő megtakarítások egy része ki kell, hogy menjen a reálszférába.... ahogy kell...

Ha mondjuk lesz pedagógus/eü béremelés, az magával fogja húzni a reálszféra munkabérét is...

infla kicsit beindul...de nincs mögöttes termelékenység növekedés, ami megteremtené erre a fedezetet...tehát a forintot ugyanolyan mértékben le kell majd értékelni, hogy versenyképes maradjon a gazdaság...

#631183 lagwagoner Előzmény: #631151

Ugyan! Ezzel nincs semmilyen probléma, én nem látom ennyire borúsan a helyzetet. Ezt könnyen lehet kompenzálni. Vissza kell venni a fogyasztást, hogy kipótold a kieső hozamot/kamatot az EHO/tr.adó miatt miatt, de akkor már, hogy nyerj is rajta ezt kétszeresen-háromszorosan pótold (jó még az a 15 éves TV, és a 20 éves autó,meg minek évente nyaralni, nem jó a nagymamánál? Finnyásak). Így még növelheted a nominális vagyonodat (reálvagyon talán nem lesz akkora, vagy semennyi de még mindig több mint a mínusz vagyonnal rendelkező jelzáloghiteleseké) is. Természetesen az ország beledöglik a visszaeső fogyasztás miatt és emiatt visszaeső adóbevétel miatt, de ennek szintén örülni kell, hisz a visszaeső keresletnek árleszorító hatása lesz, így inflával nem is kell számolnod a jövőben, és nem is lesz olyan rossz pénz amit fogcsikorgatva összegyűjtöttél.

Sőt néha talán elkeseredetten a HUF-ot is begyengítik (mintha ennyivel rendbe lehetne tenni negyed évszázadnyi bénázást) a szakpolitikusok, de Te öntudatosan -pótolva az EHO-t/tr.adót, és tudva, h nyugdíj sem lesz nagyon- ezt is vagyonod gyarapítására használod fel, különben is minden drágul, minek fogyasztanál. Természetesen ez folytatódik tovább és ad-hoc adókivetések lesznek , ami miatt már minden kereső elmegy innen és már csak az adósrabszolgák meg a nyugdíjasok maradnak jórészt, de ennek szintén csak örülsz, mert a szemétdombon, amit politikusaink -3 baloldali 3 jobboldali (meg ki tudja még mennyi) kormány- kemény munkával elértek, mert neked így jó...szóval ezen a szemétdombon te még elvagy, viszonylag jó. Hiszen csak most érdemes megtakarítani igazán, Csilla76. Ne viccelj, most jön a Rock&Roll;! Hiszen jobb ingatlant már fillérekért fogsz tudni venni (hisz a fizetőképes kereslet már nincs gyakorlatilag),és ezzel ki is van húzva a legnagyobb tétel, a többi már csak apróság ehhez képest. Természetesen ezek után senki nem hiszi el, hogy azok az adókedvezmények, amiket létrehoztak és azok, amiket ezután vezetnek majd be családi adókedvezmény néven, azt egy tollvonással nem lehet áthúzni, bárkinek is (ezekből okulva), tehát ugye senkit nem vezet az az önzőség, hogy ezeknek adófizetőket szüljön, hogy nyomorult életét egy ilyen világban/országban kelljen leélnie (amúgy is az újszülöttet senki nem kérdezi, hogy meg akart-e születni), ahol hazudnak "reggel, délben és este".Pont most néztem, hogy április óta nem tankoltam, és még bő két hétre elég lesz az üzemanyag, természetesen ez is csak rontja a kiskereskedelmet, és munkahelyek szűnnek meg (benzinkutasok pl.), de az új adókat és illetékeket, hozzájárulásokat ki kell gazdálkodni, és természetesen multiplikatívan, hisz ha szívatnak, akkor nehogy már rosszul járjak, hanem nyerjek vele.

Természetesen a sok kerékpár az autózás helyett, többlet kalóriát követel, de legalább itt a ragyogó alkalom, hogy megreformáljuk költség szempontból az étkezésünket is. Sokkal olcsóbban meg van a napi kalóriabevitel ha étkezést helyettesítő fehérje porokat fogyasztunk. Természetesen EU-ból és az USA-ból importálva, hisz szakpolitikusaink ezt is biztosították nekünk a mai napig túlerősített forint miatt, hogy ne hogy már a ciki magyart kelljen ennünk. Trendibb is meg olcsóbb is. Max beledöglik a magyar feldolgozó ipar, kit érdekel(Igaz a re-exportvan van még lehetőség, na mindegy...). A mindenkori kormány ezt úgy is jobban tudja, és ez is értünk van, csak mi ezt nem értjük. A javunkat akarják, mi meg nem adjuk. Ilyen rohadt makacs ez a magyar. És nem képes 8 millióra zsugorodni ez a "Qva" ország, pedig el is lehet menni innen, most végre kapunk megint egy motivációt a Varga-pakkal, hogy végre csökkenjünk, és zsugorodjunk. Tán -következetes munkával-sikerülhet.

Szóval ne fedjétek: Optimistán, két lábbal a fékre! Mindig van lejjebb! És nincs az az öv amin nem lehetne még egy lyukat ütni beljebb! Szóval misi: csak ennyi telik tőletek, ennyit tudtok? Ez semmi. Hisz minden (probléma)lefedezhető ;-)

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

#631171 Dr. ursi Előzmény: #631169

van egy cél.

ami mindannyiunk érdeke h elérjük.

a korábban jó cikknek tartott cikkben benne van tulképp mi is ez.:o)

#631169 Dr. ursi Előzmény: #631167

pontosítok - mert megin gyors voltam :o) - féléves kamatozó kincstárjegy nem a diszkont.

#631166 Dr. ursi Előzmény: #631151

állampapír.

hosszabb távra PMÁK vagy rövidebbre Kincstárjegy.

ÁKK-nál vezetett ingyenes számlán.

adómentesen.

törölve

#631152 xmann Előzmény: #631137

Családi adókedvezmény is marad, egykulcsos is marad. És nem is baj. Támogatni kell a családokat a gyereknevelésben. A költségvetés meg köszöni szépen, elég jól van

#631151 Csilla76 Előzmény: #631131

csakhogy semmilyen részletet nem ismerek...kivéve, hogy adóztatják a megtakarítást.

nagyon kezd elegem lenni. megint váltani kell..meg félni, hogy nem kapsz semmit a pénzedért..

#631144 Csilla76 Előzmény: #631128

Ez szomorú. Bár gondolom a sportolók épségét is figyelembe veszik. Ugye vannak olyanok, akik kötözködni járnak oda..