családi adókedvezmény is bukik sajnos jövőre, nagy a baj a gazdaságban.
családi adókedvezmény is bukik sajnos jövőre, nagy a baj a gazdaságban.
Ide is beteszem.
Mi lehet a helyzet ezzel? CIB Kamatkirály számla
http://cib.hu/maganszemelyek/kondiciok/megtakaritasok/index
Ez egy megtakarítási számla, még 2006. nyarán lehetett nyitni a kamatadó elkerülésére.
Max. 10 év a kamatperiódus, de bármikor megszüntetheted. Folyamatosan vehetsz ki és tehetsz rá zsetont a 10 éves periódus végéig, de a kamat csak a számla megszüntetésekor kerül jóváírásra egy összegben legkésőbb 2016 augusztusában.
Vajon a 2006. szeptembere óta összegyűlt eddigi kamatra is fizetni kell majd a 6% eho-t? Egyáltalán érintheti vajon ezt a számlát a +6%-os sarc vagy ki lehet ezzel húzni akár 2016 augusztusig kamatadó és eho fizetése nélkül?
Vagy hitelbe (sőt a tieddel kombinálva: ingatlanhitelbe)! Emlékezz vissza, amikor bevezették a 20%-os kamatadót, hogy indult be az eladósodás. Ez is kvázi terelés a hitelek felé. Kérdés tényleg cél lesz-e, hogy újra zombi adósrabszolgákat csináljunk az emberekből, akik könnyen irányíthatóak lesznek. Kétségtelen, hogy könnyebb őket kordában tartani, mint az öntudatos megtakarítással rendelkező lakosságot, kevésbé pofáznak vissza.
"A bizottság másik módosító javaslata arra vonatkozik, hogy ne kelljen ehót fizetni akkor sem, ha a kamatjövedelem utáni adó az szja törvény rendelkezései szerint 0 százalék. "
Ennek értelmében a TB(é)SZ számla 0+5 év tartása esetén sem kell kamatadót fizetni, tehát erre sem terhelhető rá! Pláne, amik már futnak, hisz az állam ráutaló magatartásával adómentesség biztosításával engedélyezte ezen konstrukciók létrejöttét anno. Ha a most futó TBSZ-ekre ráterheli az EHO-t az kvázi egyoldalú szerződésmódosítás, pontosabban kijátszása a kamatadómentességnek(függetlenül attól, h aug.01 lesz a bázis érték!)! Az aug.01-e után kötött szerződéseknél már bevezetheti az EHO-t hisz ott már ennek a hozzájárulás ismeretében köti az ügyfél. Úgyhogy esetleg érdemes lehet egy TBSZ nyitást intézni aug.1 előtt, feltéve, ha megismerjük a részleteket!
Kíváncsi leszek milyen jogállam képét vetíti előre ez a lépés, nagyon jó indikátor lesz erre vonatkozóan!
Magamat sem értem, amióta beléptetés van, nem voltam ott, máshová járok, ha nézni akarom őket. Én nem vagyok bűnöző, és nem szeretem, ha annak tartanak...
Persze hogy jó ötlet, már lebontották a fradi stadiont, kell helyette másik. :))
hát igen ez az igazán aggasztó ! nem az eho :o)
http://www.magyarkurir.hu/hirek/gender-tovabb-semlegesitik-nyelvet-es-az-ovodat-svedorszagban
míg mindez annak jegyében történik, hogy megszabadítsák a svéd gyermekeket a hagyományos normáktól és tabuktól, rögtön új normákat és új tabukat erőltetnek rájuk. Egy óvodában meg is szüntették a szabad játékidőt, mivel a pedagógusok felfigyeltek arra, hogy ekkor a gyermekek maguktól „újratermelik” a „sztereotípiákat” és a hierarchiát. Ezért a felszabadítás nevében a gyermekek minden egyes percét szemmel tartják, hogy szabadon tartsák őket a hagyományos sztereotípiáktól.
"trafikügy, végre elvették a multiktól."
Semmi sem fekete vagy fehér. Ez mindenesetre tény, hogy a jövedelmeket belföldre próbálják meg csatornázni, a sok negatívuma ellenére. pl. hogy Debrecenben már nincs dohány a régi üzletekben... az újak meg még nem nyitottak meg...
"Vagy végre csak a multik adóznak." Ez sem fekete-fehér. A multik sok munkát adnak és szerintem rendesen adóznak egyébként, ami a legtöbb magyar vállalkozóról nem mondható el... nem azért mert nem akarnak, hanem azért mert nem elég tőkeerősek hozzá. Ugyanakkor sok multi hatalmas támogatást kap az államtól, azért hogy ide telepítsék az üzemet - szinte mindenhol a világon - , anyavállalati hiteleken keresztül kiszipkázzák a jövedelmeket az országból, gyakorlatilag csak a munkavállalók után fizetnek adót....
Már megérted. Melegek házassága? Svédországi gender őrület? Ha nincs értékrend, nincs viszonyítási pontod: elveszett ember vagy szó szerint...
Igaz, de vannak barátaim, akik Viktoriánusok (mi még ettől barátok tudtunk maradni), aki már úgy kezelik. Pl trafikügy, végre elvették a multiktól. Vagy végre csak a multik adóznak.
Ha a keresztény értékrendet elveszik, akkor nem lesz értékrend. A többi csak olyan kitalált értékrend, ami 5-10-20 évente változik. Számomra ez nem értékrend, hanem pillanatnyi érdek. És ha ilyen lesz a világ, akkor jajj az akkor élőknek. Remélem, nem érem meg.
virtuális gdp-t.
--
jó cikk:
http://www.penzugyiszemle.hu/vitaforum/merlegen-a-rendszervaltozas-ket-evtized-szamokban-1
"hogy a következő rossz a kereszténység lesz."
Jól látod, csak nem állam fogja a keresztényeket "ellenségnek" tekinteni, hanem a multikulti. Már most is így van... lásd: nemzetállami érdek képviselete = "reakciós", "nem modern" stb.
Melegek házassága, család fogalmának szétzilálása, gyerekek nemének semlegesítése - mind támadás a keresztény értékek ellen - néhol már állami szintre emelve pl. USA, de ne felejtsd el: ezt nem az állam kezdeményezi, hanem azok, akik abban érdekeltek, hogy az egyén egyedül álljon kiszolgáltatva a globalizációval szemben.
Nem lehet háborút nyerni a multik ellen, pont azért, mert egy tetszőleges multi több GDP-t állít elő a világon, mint Magyarország összesen... több virtuális pénz van a világban, amivel az egész országot szőröstűl-bőröstül fel tudnák vásárolni...ennek is el fog jönni az ideje.
A multi nem szitokszó, de nem is megváltó. Az EU nem ellenség, de nem is a jótevőnk. A helyükön kell kezelni a dolgokat.
Eddig nem szünt meg a plafon.
Mivel SZJA-t bármire használhatsz, EHO-t meg nem, csak TB-re - "nem SZJA, csak másnéven" hanem EHO.
Egyébként az EHO egy kupleráj szó szerint, de azzal, hogy kamatjövedelem is EHO-zik tettünk egy további lépést a felé, hogy minden jövedelem nagyjából egységesen/egyformán adózzon. A következő lépés a járulékplafon eltörléséhez hasonlóan: a 450 ezres korlát kivezetése kell legyen, és akkor nincs adminisztrációs probléma.
Egyébként lehet, hogy a TB plafon megszüntetésével 2013-tól automatikusan megszünt az EHO plafon is, csak még nem tudatosult, mivel nem csináltunk még adóbevallást 2013-ról. Margaretta biztos tudja, hogy így van-e.
Amikor én írtam, hogy ezek pont annyira kommunisták, mint az előzőek, akkor sokan támadtak. Megmondom őszintén, kellemesen csalódtam benned, most először tapasztalom, hogy nem próbálod megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.
Látom, miket írogattok, de Ursinak nem akarok válaszolni, pont a stílusa miatt.
Én azt látom, most a multi lett az a szitokszó, ami régen a kulák volt. Anno a kulákot szívattuk, most meg a multikat. Mindig van valaki, aki éppen az aktuális kommunista rezsimnek ellenség. Ha majd a multik megoldják (elmennek, bekeményítenek), akkor lesz más. Félek egyébként, hogy a következő rossz a kereszténység lesz. De ez így van rendjén, ránk is sort kell keríteni egyszer.
Multik ellen szerintem nem lehet háborút nyerni, mert általában több pénzük van, mint Magyarországnak összesen. És mint tudjuk a háborúhoz csak 3 dolog kell...
kérlek.
ha gyorsan írok nem fiygelek a megfogalmazásra.
tudom melyik rész nem tetszett már akkor amikor írtam de nem mentem vissza rá jav.
ha nem hát nem.
a tranzi adó elsősorban a készpénzes mutsit terhelné.
az tény én is jeleztem h már az első kört teljes egészében átdobták a lakosságra.
a mutyit máshogy kéne megszüntetni.
de alapból a tranzi adó a bankokat terheli nekik kel fizetni az már kérdés h áthárítják.
-
a telefon adó is ez a kategória.
-
az ehó hülyeség, de a pénzeseket nyomja jobban nem véletlenül pattogsz.
a pénz csinál csak pénzt, lásd csányi értekezésed.
szép eho bevétel lenne tőletek :o)
-
az önkoris átvállalás adója azért van mert a bankok maguktól nem jelezték h akkor 100 helyett csak 93-at kérnek, pedig erre finom kérés érkezett anno átvállkor. direkte nem lehet lásd államcsőd esete.
-
a lényeg h a külf hazai bankok még mindig keményen betartanak és csak a saját hasznukat jó intézkedésekben esznek részt lásd a 2hetes kötvény még mindig nem betét és egyelőre nem is lesz és a z akciós mnb hitel pillérében sem nagyon jeleskednek h csökkenjen állomány, szóval meg kell őket rendszabályozni be kell őket illezsteni mindenből részt kell vállani nem csak abból ami nekik teszik és a kockázatot meg átnyomni ahogy tetták a dev alapúval. és ha nem teszik mehetnek. azért mert a tavlyi év is néhámny kivétellel mkb projekt túlváll pl behúzták az extra über profitokat.