Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#630774 Margaretta Előzmény: #630767

Képzeld, az MKB ráadásul azt csinálja, ha a devizaszámlánkra utal valaki mondjuk 1000,- EUR-t, akkor 995,- jelenik meg rajta minden további komment nélkül. Vissza kell bogarásznom, hogy mekkora összegű volt a számlám, azt kiegyenlítem, aztán kivonom a számla összegből a kapottat, ez adja a sarcot és azt a bankköltségre teszem.

Ezt általában emiatt inkább csak a könyvelők veszik észre.

Ugyanilyen bujtatottan jelenik meg a magánszemélyek ilyen-olyan számlacsomagjában a tranzakciós adó is. Emiatt asziszik a zemberek, hogy nincs rájuk áthárítva.

#630770 Ricsi Előzmény: #630765

Kezdem újra, kicsit szájbarágósabban.

Eddigi helyzet: Én eladok valamit valakinek. Ehhez egy részt külföldről szerzek be. Ennek az árát eddig itthonról fizettem. Eladtam, valamit, a vevő az itthoni számlájáról fizetett ki engem.

Most: A beszállítómat külföldről fizetem, mindenféle vicces adó, és még viccesebb banki jutalékok nélkül. Tőlem ezt a terméket megveszi valaki. De ő is kereskedik külföld felé. Eddig haza utaltatta a pénzt, most nyit egy számlát másutt, és oda utaltatja. Ez a pénz sem jön be magyarországra. És ő - bár mindketten magyar cég vagyunk - a kinti számlájáról fizet ki engem, az én kinti számlámra.

Most már vili?

#630767 Előzmény: #630764

Főleg a multik szokták előírni az alvállalkozóiknak, hogy EUR-ban számlázzanak, de sajnos egyrészt belföldről utalják, másrészt nem is utalnánk külföldi számlaszámra.

Úgyhogy külön öröm ez Magyarországon, ahol az utaló is egy vagyont fizet az utalásért, de még a fogadónak is felszámítanak "devizafogadási" díjat, egyebekben belföldi számlák között :(

#630765 Előzmény: #630758

Tehát, akkor még egyszer megkérdezném:

Hogyan veszed rá a magyarországi partnereidet arra, hogy külföldi számlára utaljanak neked? Mert ezek szeirnt pont azt nem látod, hogy a külföldre menő nagy összegű utalások méregdrágák. Én pedig pont ezért kérdeztem rá, nem cukrászdáról beszélek, csak pár több milliós számláról. Egy devizautalás még mindig jóval drágább mint egy forintos. Ezt persze, aki nem cukrász és nem pár ezer forintos számlákkal dolgozik, az tudja.

Azért köszönöm a választ, a lényeg az, hogy aki külföldre tudja szervezni az ügymenetét, annak - minő meglepetés - jobb ha külföldön van számlája, aki pedig multikkal üzletel, akik nem mutyiznak, azok kénytelenek belföldre számlázni, mert ők nem lesznek hajalndóak külföldre utalni.

Ez van.

#630764 Margaretta Előzmény: #630758

Egyre gyakoribb, hogy magyarországi vállalkozások EUR-ban számláznak egymásnak.

Emlékszem, hogy minket a győri Audi már 2004-ben megkért erre. Aztán kérték a többiek is sorba.

Re: +6% eho?

#630759 vincentlauria Előzmény: #630721

már volt ilyen, csak lassan 7 éve, illetve 3: elzavartuk az elmebeteget, meg a pislancs imfseggdugaszt. Viktorék maradnak, készülj fel!

#630758 Ricsi Előzmény: #630757

Sosem támadtalak 10 sor alatt, és még el is olvasom. 10 sor fölött sem nagyon támadlak, csak megjegyzem, nem olvasom el.

Tudod, az a nagy büdös helyzet, hogy Mo nagyban függ külföldtől. Nem igazán van olyan, ki nem kereskedik kifelé. Adsz és veszel, ez most a helyzet. És ezt eddig a cégek itthoni számláról csinálták, most meg kintiről. Nem okoz nekünk gondot, hogy a vevőm a kinti számlájáról az én kinti számlámra utaljon. És én is a kinti számlámról utalok a külföldi partnereim felé.

Ne egy cukrászdában gondolkodj, kérlek. Azok úgy sem fizetnek sok adót, a sokat a nagy forgalmúak fizetik, azok meg tele vannak külföldi partnerrel oda-vissza alapon.

#630757 Előzmény: #630646

No offense Ricsi, komolyan érdekel a válaszod:

És hogy veszed rá a partnereidet, ügyfeleidet arra, hogy Magyarországról szlovák számlaszámra utaljanak devizautalás formájában? Illetve, te hogyan tolod fel rá a pénzt, amit onnan olcsón elutalhatsz Magyarországra?

#630753 wnprt Előzmény: #630733

Ja, segget csinál a szájából, aki mást cselekszik, mint amit nyilatkozott korábban.

#630749 banyaiz Előzmény: #630739

Azt gondolom, hogy az, csak egy "adónak" nevezték el. Adózhatsz, mert hiteleztél egy önkormányzatot, érdekesen hangzik. :)

Ha nem az , és ezen felül még lesz leírás az szép lenne.

#630747 Kissherceg Előzmény: #630605

A benyújtott adóintézkedések - megszavazásuk esetén - akár 100 milliárd forinttal is javíthatják a költségvetés helyzetét - válaszolta az MTI kérdésére a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn.

Hozzátették: a tárca az Országgyűlés döntéséig pontosabb adattal nem szolgálhat, tekintettel arra, hogy az intézkedések által beszedhető bevételek alakulását a parlament döntése befolyásolja.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfő délelőtt jelentette be, hogy az alacsony államháztartási hiány megtartása érdekében a kormány augusztustól emelné a tranzakciós illetéket, a bányajáradékot, a vállalkozások által fizetett távközlési adót, illetve kiterjesztené az egészségügyi hozzájárulást a kamatjövedelmekre is. A módosító javaslatokat várhatóan már hétfőn megtárgyalja a parlament.

#630739 Spade Előzmény: #630729

Ez már az ? :), az elég méltányos lenne :)

.

egyébként totál f@szság ez az irány. legfőképp mert elköltik pl. béremelést adnak belőle. Tehát beépül az elvonási rendszerbe, és emiatt nem lehet visszavonni később az adóemeléseket mert egyből deficit lesz.

#630733 banyaiz Előzmény: #630729

Akarom mondani normális irányba, és nem minden ilyen teher megszűnik , hanem eleinte korlátozottan jönnek újabbak szolíd formában, aztán nem jönnek újabbak , aztán lassan kivezetésre kerülnek. Ez kellene legyen az irány.

De hát ilyen embereknél aki azt mondja nem jön semmi teher a betétekre aztán 2 hét múlva EHO , szóval itt mit lehet mondani? Segget csinálnak a fejükből, ez a hobbyjuk úgy látszik.

#630729 banyaiz Előzmény: #630719

Önkori haircutról most van hír 7% "adó" a bankoknak az átvett csomagra. :)

Legalábbis bízom benne egyéb leírás nem lesz. Ezt Varga szépen "elfelejtette" megemlíteni.

Inkább a jegybank részéről vártam még bankoknak egy-két pofont kötelező tartalékrátára eltörölni a kamatot esetleg mnb 2 hetes kötvénnyel szórakozni.

Ennek a tranzakciósnak is lógott a bele végülis azzal, hogy nem teljesültek az időarányos bevételek. De arra azt lépni, hogy megemelik a mértékét, plusz ez a kamat EHO. Nem túl jó üzenet vsz.

Azt nem is vártam, hogy megszűnik minden ilyen teher, csak lassan a normási irányba mozdulnak. Nehezen megy. Lehet a lassúság megvan az irány még kérdés. :)

Ezen a 36550 körüli szin…

#630726 wnprt

Ezen a 36550 körüli szinten érdemes Richtert venni? Az OTP esetén én kivárom az őszt, addig sztem oldalazás lehet, a Richter, Egis ezen a szinten jó beszállási lehetőség?

#630721 Euroman Előzmény: #630720

jó török neved van...ideje lenne már itt is isztambuli eseményeknek....ezt a tetves cigánybandát elzavarni...

#630720 Turkoglu Előzmény: #630718

Az majd a következő csomagban lesz szeptember elején, amikor rájönnek, hogy még a mostani nyúlásuk sem elég...

#630719 Spade Előzmény: #630615

"Na tessék. Kellett elemeznem, hogy a pofonok helyett már a simogatások jönnek a szektorban. "

.

Én mondtam h lesz még meglepi, és ráadásul még jön az átvállalt önkori adósságra a haircut azt is gondolom hamarosan bejelentik az EU döntés után.