Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Ahol kőolaj van és az má…

#630132 walex

Ahol kőolaj van és az másé, ott nincs demokrácia, nem tudtad?

usa már megint megmondja másoknak h nekik mi ajó

#630131 Dr. ursi

a nagy óvó-védő-őrző testvér mindig csak jót akar ezért avatkozik már megint bele egy ország egy nép magánügyébe.

ahogy ha épp érdeke úgy kívánja nem avatkozik be, pl. 56.

de ha az érdek más akkor meg hamis bizonyítékot gyárt v épp azt mondja h van és kész aztán kiderül h mégsem volt, pl. irak (brit állítás-usa igazolva látja-háború-majd kiderül hazugság az egész-de egynépet jól tönkretettek csőcselék és adósrabszolgasors).

most épp francia bizonyíték-usa igazolva látja h beavatkozzon ! igaz ugyan h az nem bizonyított nem -e az ellenzék vagy szabotázs v épp a francia titkosszolg dobta e be a szarint ...

kész vége.

usa eldöntötte h szíriában az ellenzéknek kell hatalomra kerülnie mert van ott valami ami nekik usának kell. és az ellenzék ki fogja szolgáltatni cserébe a htaalomért. sz h a szír nép épp mit akar ki nem szarja le.

ugyanaz lesz mint ásutt káosz és adósrabszolgaság a vagyonelemek kifosztása usa-francia-szír új baráti párt részéről.

http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-568121

kérdés vajon oroszok mit fognak lépni, mert ez már tényleg tűrhetetlen !

Re: nincs cím

#630065 Bendeguz Előzmény: #630064

nem vagyok a gát ellen, ha értelmesen képesek lesznek kivitelezni és megmarad a partszakasz pihenésre. de sajnos a magyar módi mindig valami kurvA nagy elQúrásban végződik 3-4-szeres közpénzből. lásd metró4.

#630064 Előzmény: #630062

Nem tudom mire gondolsz, de a látványtervek ott vannak a csatolt rajzban és azok nem erről szólnak. Ha a terv hazudik, az egy egészen más kérdés, de én nem rendelkezem arról információval, hogy bármiben is más lenne a megoldás, mint ami Szentendrén felépült (a 17. oldali tervek pont annak megfelelőek), és ott nem kellett kiírtani az ártéri fákat, ahogy azt be is mutattam és a Grein féle gát esetében is bemutattam, hogy nem szükséges az ártéri fák és növényzet kivágása.

Innentől nem tudom, hogy te mire alapozod a véleményed, mert a tervekben nem ez van, az általam látott és működő mobilgátak esetében nem ez látható, és teljesen nyilvánvaló a tervekből az is, hogy nem a normál partvonalon húzódna a mobilgát, hanem az épületek előtt, vagyis jóval magasabban, mint ahol az ártéri növényzet van.

Ezért kértem tanulmányt, látképet, vagy bármit, hogy te mire gondolsz, a tanulmány végén ugyanis ott vannak a fényképek az adott területről és a konkrét mobilgát minden esetben a jelenlegi út nyomvonalán futna és nem a szűz ártéri részben.

Mondom, nem értek hozzá, szívesen megnézném az ezt cáfoló dokumentumokat, iratokat, de ha nincs ilyen, akkor nem tudok mást tenni, mint elfogadni azt, hogy nem arról van szó, amit te vélelmezel.

#630063 Előzmény: #630058

Hja, hogy 8:00-nál azt mondja, hogy más nyomvonalat választana. Ok, ez is egy vélemény, de nem értem ezzel a problémádat: Ők gond nélkül kiállították a X. kazetta esetében is a tanusítványt, hogy minden rendben van vele.

Ezért nem jó, ha környezetvédő és vízügyes dönt olyan kérdésekben, amiről a katasztrófavédelemnek és az árvizi védekezésnek kell döntenie, amit viszont világosan el is mond, hogy ez a terület NEM az ő kompetenciája és nem hozzá tartozik.

#630062 Bendeguz Előzmény: #630058

valahol a 7. perc környékén kezdődik.

hónapokkal ezelőtt láttam a nyomvonalat, látványtervet és ott egyértelműen megerősítették, hogy a teljes ártéri fövenyt ki kell irtani, le kell betonozni és a rézsűt feltölteni kővel meg gyeptéglával, hogy ne minden szürke legyen. nem akarlak meggyőzni ennél jobban, jogodban áll ellenkezőleg gondolni. jöjjenek inkább a hírek, hogy miért jó az országban élni

#630058 Előzmény: #630016

Nem értem, mi köze a vörösiszap tározónak a Római parthoz?

#630057 Előzmény: #630001

Ne hari, de te állítottál valamit - nem nekem kell utánakeresnem. Egyebekben amikor kerestem, nem találtam. Node a kedvedért beírtam a keresést, második hírként csatolom:

http://www.origo.hu/itthon/20130612-az-mta-tamogatja-tarlos-mobilgatjat.html

"Elkészült a Magyar Tudományos Akadémia szakvéleménye a gát terveiről, és a folytatást támogatja."

Viszont ebben benne van a mobilgát tervrajza:

http://static1.architectforum.hu/files2012/n00/02/39/61/muszaki-leiras-erbo.pdf

Rögtön a fedlapon egy szép kép arról, hogy ott van a szép nagy fa a mobilgát mentén.

17. oldalon ott van la, hogy nem a part mellé kerül a gát, hanem a kerítések környékére

A vélemény egybehangzó, kivéve:

"A különvéleményt Vida Gábor ökológus fogalmazta meg. Vida tudomásunk szerint jelezte, hogy több alternatíva esetén az ökológiailag kevesebb kárt okozót kell választani. Őt nem győzte meg az Erbo-Plan terve arról, hogy ez a mobil gát lenne, úgy gondolja, hogy a Királyok útjai, Nánási úti nyúlgát ökológiailag kevesebb kárt okozna."

Az persze biztos, hogy kevesebb kárt okozna, hiszen akkor nem épülne a parton semmi, de a Nánási úton komoly gátrendszert nem lehet kiépíteni, erről pedig - ahogy többször jeleztem - egyszerűen tudomást sem vesznek.

Értem én, hogy sokan szeretik, hogy így néz ki a part és hogy ilyen a hangulata, nem is kívánok ezzel vitatkozni, mert "de gustibus non est disputandum", de az azért jól látható, hogy mennyire NINCS más alternatíva, ötlet, megoldási javaslat, csak komolytalan.

Mert az, hogy a Nánási úton legyen a védvonal nyúlgát formájában - az egy nagyon rossz vicc azok után, amit a víz az idén művelt.

Ennyi erővel egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy "nem kell oda védmű", hagyjuk a fenébe az egészet.

#630001 Bendeguz Előzmény: #629880

gúglizd ki magadnak a terveket, nekem nincs időm egész nap a fórumon verni a blattot.

Re: széttépik a hosszú lejáratokat :o)

#629963 Dr. ursi Előzmény: #629957

a hónapban talán meglesz a 10szeres kereslet is. nemtom mikor bocsát ki15évest annál kell meglennie a 10x-nek.

Re: széttépik a hosszú lejáratokat :o)

#629961 Dr. ursi Előzmény: #629957

15éves kötvényekből 1,5 milliárd euró értékben adott el az OLASZ kincstár, a maximumot.

4,67 százalékos euróban számolt :o) hozammal (ez 1 bázisponttal alacsonyabb az előző, áprilisi kibocsátásénál).

1,73-szoros kereslet mellett.

széttépik a hosszú lejáratokat :o)

#629957 Dr. ursi

5éves lefedettség 5-szörös fölött

10évesé majdnem 7szeres !!!

erre vártam.

pici kis hozamemelkedés korrekció a nagy zuhanásban és máris széttépnék a hosszú papírokat :o))) minél hosszabb időre finanszírozna minket.

de hát mire fel ? :o) ha olyan nagya gebasz gordi szerint :o))) ostoba szoci népség.

ezzel csak egyetérteni tudok.

#629945 Dr. ursi

Mobius a következőket gondolja:

a Fed talán 4 százalékos munkanélküliség mellett fogja leállítani az eszközvásárlásokat;

lehet azonban, hogy a jegybanki kötvényvásárlások örökre fennmaradnak, ha nem lesz inflációs nyomás.

#629880 Előzmény: #629792

Mondom, ne törődjünk a fákkal, a szép zöld fákkal - azokat a terveket mutassad be plz, amelyeken a Nánási út-Királyok útja védműveket mutatod meg, azokat, amelyek mellett NEM kell kivágni a fasorokat, nem kell letarolni mindent és nem kell ledózerolni az épületeket sem.

Mert anélkül hiába mutogatsz ártéri fákat, de különösen azért hiába, mert ugye nem az volt a kérdés, hogy vannak-e szép nagy fák az ártérben, hanem az, hogy azok valójában a mobilgátrendszer útjában lennének-e, mert ahogy említettem - a mobilgátat nem lehet az ártérben felépíteni egyrészt azért, mert ott nem tudnád lealapozni, másrészt azért, mert ott irdatlan magasra kellene építeni - tökéletesen feleslegesen.

Nem kérdéses tehát, hogy lehet olyan képeket csinálni, amin fák vannak, de ez engem most nem érdekel: Én most arra a látványtervre vagyok kíváncsi, amit a Nánási-Királyok útra tervezett gátadról tudsz bemutatni, ami kisebb környezetkárosítással járna, mint a part MENTI (és nem ártéri...) mobil gátrendszer.

Mert tudod, nekem azért erősen úgy tűnik, hogy itt valami olyan elképzelés él a fejekben, hogy HAGYOMÁNYOS GÁTAT terveznek a normál vízszint KÖZVETLEN partjára, azaz olyan töltést, mint ami a Nánási út végén kezdődik, és valaki betette a fejekbe azt, hogy EHHEZ kell letarolni mindent (ehhez tényleg le kellene), de különösen akkor, ha ennek a tetejére akarnának mobilgátat tenni.

Ebben az esetben érthető, hogy le kellENE tarolni az egész partot és tönkremenne minden (látkép, rézsű), de nem erről a gátról beszél senki, és ez ügyben külön felhívom a figyelmed azon cikkre, amiben úgy beszélgetnek, hogy "mire már meg lehetett volna akadályozni, addigra keresztbetett a technika, mert kihozták a mobilgátat".

Ez viszont pontosan mutatja, hogy nem értik, hogy miről van szó, nem értik, hogy ezt a rendszert nem lehet a partra tenni, ezt a partvonal tetejére lehet KIZÁRÓLAG építeni, lásd Grein, Szentendre. Ennek megfelelően például a Római parton a mobilgátat egyenesen az éttermek elé lehetne közvetlenül tenni, ami előtt egyebekben is alsó hangon húsz méteres sáv van mire lejutsz a fás területig - nem tudom, hogy ebből hogyan jön ki annak a résznek az elpusztítása.

Szóval, várom a látványterveket az általad javasolt gátrendszerre, illetve azt, hogy pontosan mely szakaszon dózerolnák le az ártéri növényzetet a gát miatt. Ne képeket a szép nagy fákról, a pontos nyomvonal okozta problémát mutassad be nekem légyszives.

Köszönöm :)

#629872 Dr. ursi Előzmény: #629640

az első filmet megnéztem.

no comment.

ezt én nem felejtettem el.

sokan igen.

-

kieg. a terrorveszélynél azt is be kellett volna mutatni h drazséék nbh robbantott valamit és azt adták úgy elő h terroristák voltak, de aztán ez kiedrült.

- lászló csaba a nagy növényi olajipar tönkretevője az olasz maffiának átjátszója nagyon zsíros falatoat kapott cserébe.

- veress lacika, drazsé, kókamóka, kákosy a sógorkoma ... á, undorító!

továbbra is csak rajtad csodálkozom h akkor amikor mindezeke történtek h hihettél nekik ?! annyira egyértelműen hazudtak. anniyra nyilvánvalóan. mondtak valamit majd az ellenkezőjét tették. még a szemükön is látszott és teljesen gátlástalanul cinikusan.

ahogy kóka mondta a pannon pumát h jó erőben van az izmai dagadnak, de kíséri a hun hiéna ! saját maguk, az szadesz-maszop koalíció. kimondta és a szemünkbe röhögött.

hogy nem leheett ezt észrevenni ?!

a gázár ahogy nem emelik ... ha összeadom durván 100% jön ki !

gordika.

fájni fog.

külföldön vagyok, telefo…

#629792 Bendeguz

külföldön vagyok, telefonon próbálnám olvasni, de ezt az iszonyatos mennyiségű szöveget képtelenség... majd linkelek képet a csukló vastag fákról, meg fogsz lepődni. gatepitesben hadd ne válaszoljak.