Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #629792

Mondom, ne törődjünk a fákkal, a szép zöld fákkal - azokat a terveket mutassad be plz, amelyeken a Nánási út-Királyok útja védműveket mutatod meg, azokat, amelyek mellett NEM kell kivágni a fasorokat, nem kell letarolni mindent és nem kell ledózerolni az épületeket sem.

Mert anélkül hiába mutogatsz ártéri fákat, de különösen azért hiába, mert ugye nem az volt a kérdés, hogy vannak-e szép nagy fák az ártérben, hanem az, hogy azok valójában a mobilgátrendszer útjában lennének-e, mert ahogy említettem - a mobilgátat nem lehet az ártérben felépíteni egyrészt azért, mert ott nem tudnád lealapozni, másrészt azért, mert ott irdatlan magasra kellene építeni - tökéletesen feleslegesen.

Nem kérdéses tehát, hogy lehet olyan képeket csinálni, amin fák vannak, de ez engem most nem érdekel: Én most arra a látványtervre vagyok kíváncsi, amit a Nánási-Királyok útra tervezett gátadról tudsz bemutatni, ami kisebb környezetkárosítással járna, mint a part MENTI (és nem ártéri...) mobil gátrendszer.

Mert tudod, nekem azért erősen úgy tűnik, hogy itt valami olyan elképzelés él a fejekben, hogy HAGYOMÁNYOS GÁTAT terveznek a normál vízszint KÖZVETLEN partjára, azaz olyan töltést, mint ami a Nánási út végén kezdődik, és valaki betette a fejekbe azt, hogy EHHEZ kell letarolni mindent (ehhez tényleg le kellene), de különösen akkor, ha ennek a tetejére akarnának mobilgátat tenni.

Ebben az esetben érthető, hogy le kellENE tarolni az egész partot és tönkremenne minden (látkép, rézsű), de nem erről a gátról beszél senki, és ez ügyben külön felhívom a figyelmed azon cikkre, amiben úgy beszélgetnek, hogy "mire már meg lehetett volna akadályozni, addigra keresztbetett a technika, mert kihozták a mobilgátat".

Ez viszont pontosan mutatja, hogy nem értik, hogy miről van szó, nem értik, hogy ezt a rendszert nem lehet a partra tenni, ezt a partvonal tetejére lehet KIZÁRÓLAG építeni, lásd Grein, Szentendre. Ennek megfelelően például a Római parton a mobilgátat egyenesen az éttermek elé lehetne közvetlenül tenni, ami előtt egyebekben is alsó hangon húsz méteres sáv van mire lejutsz a fás területig - nem tudom, hogy ebből hogyan jön ki annak a résznek az elpusztítása.

Szóval, várom a látványterveket az általad javasolt gátrendszerre, illetve azt, hogy pontosan mely szakaszon dózerolnák le az ártéri növényzetet a gát miatt. Ne képeket a szép nagy fákról, a pontos nyomvonal okozta problémát mutassad be nekem légyszives.

Köszönöm :)